|
Gratis levering binnen 30 km vanaf Rucphen
|

Eettafels op maat

  • Meubels

  • Ruimtes

Er is geen project gevonden

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Ben je op zoek naar een eettafel die precies bij je interieur past? Bij Weij Maatwerk & Interieur maken we jouw maatwerk eettafel, precies zoals jij het graag wilt. Van een landelijke boomstamtafel tot een moderne ovale eettafel; de tafels zijn in elke gewenste afmeting en vorm mogelijk. Onze eettafels worden met de hand gemaakt in onze eigen werkplaats. Hierdoor kies je voor een unieke tafel die met liefde en passie is gemaakt.

Inspiratie voor een nieuwe maatwerk eettafel

Bij een eettafel op maat is het natuurlijk belangrijk dat je een idee hebt van hoe je tafel er uit mag komen te zien. Heb je nog geen idee? Geen nood! Laat je dan inspireren door eettafels te bekijken in allerlei verschillende stijlen, vormen en afwerkingen. In onze projecten zie je al veel verschillende eettafels voorbij komen.

Je kunt natuurlijk ook inspiratie opdoen op Pinterest en Instagram. Deze kanalen staan vol met de laatste trends en de mooiste foto’s van eettafels. Kun je ontdekken wat je mooi vindt? Ben je een liefhebber van een houten blad met een stalen frame of ga je liever ook voor een houten onderstel? En houd je van een rechthoekige tafel of een tafel met een Deens ovale design? Dit zijn vragen die je helpen om je ideale eettafel op maat samen te stellen.

Wil je liever wat meer advies over een nieuwe eettafel op maat? Kom gerust eens langs om te sparren met een van onze collega’s. We laten je graag de mogelijkheden zien in onze showroom en werkplaats en helpen je met het maken van een goede keuze.

Welke afmeting moet mijn tafel worden?

Bij het bepalen van de afmetingen van jouw eettafel heb je verschillende dimensies; lengte, breedte en hoogte. Deze maten kunnen variëren afhankelijk van je wensen en de ruimte waarin de tafel komt te staan. De tafel moet namelijk wel in proportie zijn met de rest van de kamer. We helpen je graag om de maten samen te bepalen.

De hoogte is eenvoudig. De ideale hoogte van een eettafel is 76 of 77cm hoog. Omdat we jouw eettafel op maat maken zijn we heel flexibel in het maken van tafels in een andere hoogte. Als je de eettafel dus een aantal cm’s hoger of lager wilt hebben dan is dat zeker mogelijk. Wil je graag een hoge eettafel of bartafel? De gemiddelde hoogte is dan 105cm.

Om de lengte van de tafel te bepalen moet je natuurlijk weten hoeveel personen je aan tafel wilt hebben. Om lekker te kunnen zitten raden wij een zitbreedte van 60 tot 70cm per persoon aan. Houdt ook rekening mee met de poten van de tafel. Staan deze iets naar binnen? Dat betekent dat je minder ruimte over houdt om te zitten.

De standaard diepte of breedte van een tafel is 100cm. Heb je geen plek voor een tafel van 100cm breed? Dan kun je ook prima uit de voeten met een tafel van 80 of 90cm breed. We raden aan om rondom de tafel een afstand van minimaal 80cm te houden tot aan een muur, kast of ander meubel. Op die manier heb je genoeg ruimte om langs de tafel te lopen of een stoel naar achter te schuiven.

Welke vorm moet mijn tafel krijgen?

De meest populaire tafelvorm is de rechthoekige eettafel. Maar je hebt natuurlijk ook vierkante, ronde of ovale eettafels. Welke het beste bij jou past hangt af van de grootte van de ruimte.

Aan een rechthoekige of vierkante tafel kunnen vaak de meeste personen zitten. Ook zijn deze tafelbladen vaak net wat groter zodat je er veel spullen op kwijt kan. Je moet hiervoor wel een grote ruimte hebben, omdat deze tafels meer plaats in kunnen nemen dan bijvoorbeeld een ronde eettafel.

Een ronde eettafel is perfect als je eethoek niet zo groot is. Een ronde tafel neemt namelijk minder plaats in beslag dan een rechthoekige of vierkante eettafel. Hierdoor kun je de ruimte zo goed mogelijk benutten.

De ovale tafel is ideaal voor een smalle ruimte. De tafel heeft namelijk geen hoeken waardoor je er makkelijk omheen kunt lopen. Je hebt ook Deens ovale tafels. Dit is een tafel met een ovale vorm, maar waarbij de kopse kanten gewoon recht zijn. Hierdoor kun je aan de kopse kanten ook nog personen kwijt.
De trend van dit moment: organische tafels
Ga jij graag voor een echte eyecatcher in je interieur? Dan is een tafel in een organische vorm echt iets voor jou. De organische vorm zie je steeds meer terug in het interieur. Van kussens tot vazen en van spiegels tot banken. Ook de tafelbladen moeten eraan geloven.

Een organische vorm is afgeleid uit de natuur. Denk bijvoorbeeld aan een kiezel, druppel of bladeren. De vloeiende randen en het ontbreken van scherpe hoeken zorgen voor een uniek, asymmetrisch design.

Wat kunnen Weij voor je betekenen?

Bij Weij Maatwerk & Interieur maken we meubels op maat van hout en staal. Of het nu een landelijke eettafel is of een tv-meubel met een Scandinavische look, we maken de meubels in ieder mogelijke stijl. De meubels produceren wij op basis van jouw ideeën en wensen. Heb je advies of een ontwerp nodig? We denken graag met je mee.

In onze showroom staan we klaar om jou te helpen met jouw droominterieur. Wil je zeker weten dat je met de juiste persoon aan tafel komt te zitten? Maak dan een afspraak zodat we hier rekening mee kunnen houden. Je kunt dan eventueel ook al wat informatie kwijt zodat wij ons goed kunnen voorbereiden.

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

INFORMATIE

Kunnen we je verder helpen?

Kun je alles vinden op de website? Omdat we alles op maat maken kunnen we niet alles laten zien. Vaak is persoonlijk contact daarom een stuk makkelijker en sneller voor jou. Kom eens langs in onze showroom of stuur ons een appje!