Kloostertafel van Amerikaans Notenhout - Weijbv.nl

30 juni 2020

Kloostertafel van Amerikaans Notenhout

Lekker robuust en ontzettend zwaar. Dat is wat deze tafel typeert en waarom deze tafel uiteindelijk ook mooi in de kamer past! Het notenhout begon als een paar planken die zijn uitgekozen door één van onze meubelmakers. De planken moeten qua kleur en qua dikte bij elkaar horen, dus hier is al een beetje werk voor nodig. De planken worden geschaafd aan alle kanten. Dit is niet alleen om het er mooi uit te laten zien, maar ook om de planken goed op elkaar aan te laten sluiten. Met een speciale machine worden de kantjes zo recht mogelijk geschaafd zodat er weinig spleten tussen de planken komen.

 

 

 

 

Zodra de planken mooi aan elkaar passen kunnen ze worden verlijmd. Dit gebeurt met een super sterke lijm onder hoge druk in een pers. Deze pers zorgt er samen met de rechte randen voor dat de planken mooi aansluiten.

 

Na een tijdje drogen zijn de planken bijna niet meer van elkaar af te krijgen. Helemaal top dus!

 

De planken gaan als geheel nog een keer door de schuurmachine, zodat de dikte van alle planken hetzelfde is. Op deze manier wordt het ook een mooie vlak tafelblad. Dit blad wordt nog op maat gezaagd en is dan klaar om behandeld te worden. Deze klant wilde de tafel toevallig zelf behandelen. In de onderstaande foto’s is het verschil tussen behandeld en onbehandeld goed te zien!

 

Wil je zelf ook zo’n tafel hebben? Of heb je een heel eigen ontwerp? Laat het ons dan weten, wij maken graag maatwerk meubels!

 

 


  • Maatwerk meubels
  • Persoonlijk contact
  • Showroom/werkplaats Rucphen
  • Online tracking systeem
  • Duurzaamheid voorop
  • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag gesloten