Geef je interieur een oude touch - Weijbv.nl
24 maart 2023

Geef je interieur een oude touch

Maar hoe pak je dat aan? Oud hout kun je op verschillende manieren toevoegen, denk hierbij aan meubels, schilderijen of woonaccessoires. Bij deze klant in Roosendaal hebben Weij het iets anders uitgevoerd; namelijk in oude spanten.

Nu horen Weij je denken, spanten?

We zullen dat even toelichten. Als het gaat om bouwen en renoveren, zijn oude spanten een fascinerend aspect van de constructie die zowel esthetisch als structureel van belang zijn. Oude spanten zijn de dragende balken die het gewicht van het dak en de bovenliggende structuur ondersteunen. Vaak gemaakt van hout.

Oude spanten kunnen een geweldige manier zijn om het interieur van een woning of gebouw een rustieke uitstraling te geven. Door oude spanten te gebruiken als decoratief element, kan een ruimte worden getransformeerd tot een warme en gezellige omgeving met een authentieke uitstraling.

Wagondelen als spant

Bij onze klant in Roosendaal zijn oude treindelen, ook wel wagondelen genoemd, gebruikt om de spanten te maken. Wagondelen is oud en gebruikt hout, waarbij de planken afkomstig zijn van oude treinwagons. Deze houten planken zijn vaak doorleefd en hebben een rijke geschiedenis.

De locatie is van te voren helemaal ingemeten om vervolgens in de werkplaats de spanten te kunnen produceren. De spanten zijn geborsteld en blank mat behandeld om de natuurlijke uitstraling te behouden.

Montage

Uiteraard zijn de spanten in onze werkplaats opgebouwd uit verschillende delen. Alles al aan elkaar werd te onhandig, te groot en te zwaar om te vervoeren. Door middel van duvel verbindingen zijn uiteindelijk de delen op locatie aan elkaar bevestigd. De montage van deze spanten zijn door de klant zelf uitgevoerd.


  • Maatwerk meubels
  • Persoonlijk contact
  • Showroom/werkplaats Rucphen
  • Online tracking systeem
  • Duurzaamheid voorop
  • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag gesloten