Rustiek interieur - Weijbv.nl
16 maart 2023

Rustiek interieur

Als maatwerk interieur bedrijf hebben Weij in 2022 een prachtig huis in Breda mogen inrichten. Het huis was al mooi en ruim, maar de klant wilde graag de sfeer verbeteren en het een rustieke uitstraling geven. Zij waren allereerst enkel opzoek naar een roomdivider, maar dit is uiteindelijk na de uitvoering hiervan uitgebreid met een keukenblad en wandbekleding.

Authentieke uitstraling

Een van de belangrijkste elementen van dit project was het gebruik van houten meubels. Samen met de klant hebben we uiteindelijk gekozen voor de houtsoort Rustiek New oak, wat het huis een warme en natuurlijke uitstraling geeft.

Rustiek new oak is een type eikenhout dat populair is vanwege zijn onvolmaakte en natuurlijke uitstraling. Dit type hout heeft vaak noesten, scheuren en kleurvariaties die het een authentieke uitstraling geven. Het is ook duurzaam en heeft een lange levensduur, waardoor het een verstandige keuze is voor meubels die lang meegaan.

Maatwerk meubels

Een toevoeging aan de woon- en leefkeuken is de roomdivider. Dit is een geweldige manier om de ruimte te verdelen en tegelijkertijd een gezellige sfeer te creëren. De klant heeft gekozen voor een houten roomdivider om de natuurlijke uitstraling van het huis te behouden en om een warmere sfeer te creëren.

In de keuken hebben we het keukenblad verlengd om meer ruimte te creëren voor het bereiden van maaltijden en om gewoon gezellig aan het keukenblad te kunnen zitten. Deze verlenging was voornamelijk een sfeervolle oplossing om de keuken gezelliger te maken, terwijl we tegelijkertijd de stijl van het huis in stand hielden.

Een ander opvallende element van het project is de akupanel die we in de woonkamer hebben gebruikt, als aankleding van het tv meubel. Dit paneel is niet alleen mooi, maar ook functioneel. Akupanelen verminderen namelijk de nagalm in de ruimte, waardoor het geluidsniveau wordt verlaagd en de akoestiek verbetert. De klant heeft gekozen voor akupanel met een natuurlijk houten uiterlijk, wat perfect past bij de rustieke uitstraling van het huis.

Ook nieuwsgierig geworden naar de akupanelen? Neem een kijkje op onze partner website Alpenhout.nl. En geen zin en/of tijd om de panelen zelf te monteren, Weij doen het graag voor je!

Hebben Weij je nieuwsgierig gemaakt naar de maatwerk meubels? Neem contact met ons op en we bespreken samen met jou de mogelijkheden en uitvoeringen. Opzoek naar nog wat extra interieurinspiratie, neem dan een kijkje op onze Pinterest pagina.


  • Maatwerk meubels
  • Persoonlijk contact
  • Showroom/werkplaats Rucphen
  • Online tracking systeem
  • Duurzaamheid voorop
  • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag gesloten