5 tips voor de perfecte kleine eettafel! En 5 voorbeelden!

5 tips voor de perfecte kleine eettafel! En 5 voorbeelden!

Ben je benieuwd of we jou kunnen helpen met onze kennis en vakmanschap? Neem contact met ons op of kom eens langs bij onze showroom. Je kunt zo langs wippen of maak een afspraak zodat je zeker weet dat de koffie klaar staat.

Ben jij al een tijdje op zoek naar een geschikte eettafel die in jouw huis, bij jouw interieur past? Heb je maar een beperkte ruimte om een eettafel neer te zetten, maar vind je de uitstraling ook belangrijk? Wij begrijpen je helemaal! In een kleine kamer kun je geen standaard grote tafel kwijt waar je uitgebreid met zijn tienen aan kan tafelen. Soms heb je gewoon een maatwerk tafel nodig die rekening houdt met de afmetingen, vormen en jouw wensen.

Trends als robuuste houten meubelen en het industriële wonen zorgen ervoor dat woonwinkels vooral grote en lompe tafels in de showroom hebben staan. Het ideale plaatje van een eetkamer is natuurlijk een kamer waar een lange, brede tafel staat. Een tafel met een robuuste boomstam-rand is bijvoorbeeld ook helemaal in. Maar borrelen met een aantal gasten kan ook prima aan een kleinere tafel! Hoe dan? We geven je 5 tips en 5 voorbeelden om je op weg te helpen.

5 tips voor het kiezen van jouw perfecte eettafel

1. De gulden middenweg qua ruimte

Om lekker te kunnen tafelen heb je in ieder geval een beetje ruimte nodig om gemakkelijk aan tafel te gaan zitten.  Waar je met je rug tegen de muur zit moet bijvoorbeeld niet te krap zijn, maar degene die in de loop zitten moet niet elke keer zijn of haar buik inhouden als er iemand langs komt. Je zult hier dus een gulden middenweg in moeten vinden. Pas daarbij op dat je niemand opsluit. Als je bijvoorbeeld in het midden aan de kant van de muur zit is het wel zo fijn dat je elk moment naar het toilet kan gaan.

2. Schuiven van de tafel

Je hoeft niet per sé een uitschuifbare tafel te hebben om de tafel te kunnen schuiven. Een rechthoekige of vierkante tafel kun je met één kant tegen de muur zetten om een grotere doorloop te creëren. Zodra er visite komt schuif je de tafel van de muur af om enkele nieuwe plekken te creëren, easy!

3. Ovaal of rond i.p.v. vierkant

Een ovale of ronde tafel heeft het voordeel dat niemand buitengesloten wordt. Iedereen kan makkelijk evenveel plek krijgen en je kunt ook iedereen even goed aankijken. Een extra eter vanavond? Dan heeft iedereen een klein beetje minder plek.

4. Dunner blad voor het oog

Ook de uitstraling van een tafel kan tegen gaan staan. Een dik massief blad kan snel gaan overheersen in een kleine ruimte, waardoor het lijkt alsof de tafel veel te groot is. Door te kiezen voor een dunner blad van bijvoorbeeld 2 centimeter dik, is de tafel een stuk subtieler en oogt hij kleiner ook al is het oppervlakte even groot. Hetzelfde kun je doen met de stoelen. Hoge, grote stoelen nemen niet alleen meer plek in, maar overheersen ook te veel. Een licht, subtiel stoeltje doet wonderen. Ook de kleur bepaalt hoe groot een tafel oogt. Een tafel die is bewerkt met een licht kleur neemt minder ruimte in beslag. Althans, zo lijkt het. Een donkerkleurige tafel geeft veel warmte aan een ruimte, maar een lichte tafel is ideaal als de tafel maar net past.

5. Optimaliseer de ruimte

Je hoeft niet altijd voor een ronde, ovale, vierkante of rechthoekige tafel te gaan! Als je genoeg plek hebt is dat natuurlijk hartstikke mooi, maar als je wat minder plek hebt moet je alle ruimte benutten. Heb je een half ronde kamer, kies dan voor een half ronde tafel. Heb je een driehoekige kamer? Zet er dan een driehoekige tafel neer!

Weij Maatwerk & Interieur heeft de oplossing!

In een woonwinkel vind je niet alle opties die precies bij jouw eetkamer passen, maar bij Weij Maatwerk & Interieur worden alle tafels op maat gemaakt! Ben je op zoek naar een tafel met afwijkende afmetingen, rare vormen, toch een uitschuifbaar blad of een hele aparte afwerking? Geen probleem! Wij zoeken samen met jou de geschikte oplossing. In onze showroom in Rucphen kunnen wij allerlei houtsoorten, afwerkingen en industriële stalen- en houten frames laten zien. Niet alles natuurlijk, want met maatwerk zijn er miljoenen mogelijkheden. Daarnaast is een kijkje in onze werkplaats altijd mogelijk. Zo kun je even zien waar jouw tafel mogelijk gemaakt gaat worden!

5 voorbeelden van kleine tafels

Om je alvast een indruk te geven wat zowel praktisch als mooi is, hebben wij 5 tafels geselecteerd die wij eerder al leverden. Deze tafels komen door de ruimte, de vorm en de kleur goed tot zijn recht in het interieur. Met de juiste keuze oogt jouw kamer zelfs groter dan dat het eigenlijk is.

Smalle lange tafel

Schuif je tafel tegen de muur

Ovale tafel

Optisch verdunnen

Andere vormen zoals half-rond

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE