7 tips voor een perfect versierde kersttafel - Weijbv.nl
7 december 2022

7 tips voor een perfect versierde kersttafel

Het is weer bijna Kerst! Tijd om de boom te versieren én de kersttafel te dekken. Met onze tips en voorbeelden wordt jouw kersttafel dit jaar nog mooier dan ooit tevoren.

1. Bedenk een (kleuren)thema

Hoe groot of klein je gezelschap ook is, het bedenken van een thema is essentieel. Kies bijvoorbeeld voor een kleur als thema, zoals zwart met goud, of denk iets breder, zoals ‘Scandinavisch’. Probeer zoveel mogelijk spulletjes in dezelfde stijl te gebruiken, en niet van alles wat. Zo creëer je rust en ziet het er gelijk een stuk netter en mooier uit.

2. Zorg dat alles compleet is

Wees voorbereid en check ruim van tevoren of je servies compleet is en of je alle benodigdheden hebt. Op het laatste moment ontdekken dat er iets mist zorgt voor stress. Maak daarom een lijstje van wat je eventueel nog moet halen.

3. Het allerbelangrijkste: het servies

Het servies is natuurlijk de basis van de kersttafel. Voor een speels effect stapel je borden van verschillende materialen of kleuren op elkaar. Begin met een groot bord en zet daar steeds een kleinere bovenop.

4. Servetten

Servetten mogelijk natuurlijk niet ontbreken bij een feestelijke kersttafel. Je kunt de servetten vouwen in een mooie vorm of leg ze op of tussen de borden.

5. Decoreren maar

De basis is klaar, nu is het tijd om de kersttafel verder aan te kleden. Creëer in het midden van de tafel een centraal punt en zet hier een wat groter kerstdecoratie weg zoals een kerststuk, kerstgroen of andere bloemen. Verspreid over de tafel wat dennenappels, kerstballen of glitters.

6. Kaarsen en kandelaars

Natuurlijk mogen ook kaarsen niet ontbreken. Lichtjes van kaarsen weerkaatsen prachtig in het glaswerk dat op tafel staat. Kies voor een mooie kandelaar of diverse waxinelichtjes.

Liever geen kaarsen op tafel? Gebruik dan led-kaarsen of een lichtsnoer om toch het lichtjes-effect te krijgen.

7. Persoonlijke Kerstwens

Om je kersttafel extra te versieren kun je werken met menukaarten. Wanneer je nog een stapje extra wilt zetten kun je kiezen voor het maken van een tafelschikking. De naamkaartjes kun je zelf maken. Schrijf op de achterkant van de menukaart een persoonlijke kerstwens. 

Wij wensen je veel succes met het decoreren van je Kersttafel!


  • Maatwerk meubels
  • Persoonlijk contact
  • Showroom/werkplaats Rucphen
  • Online tracking systeem
  • Duurzaamheid voorop
  • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag gesloten