BBQ tafel – de maatwerk buitenkeuken

BBQ tafel – de maatwerk buitenkeuken

Ben je benieuwd of we jou kunnen helpen met onze kennis en vakmanschap? Neem contact met ons op of kom eens langs bij onze showroom. Je kunt zo langs wippen of maak een afspraak zodat je zeker weet dat de koffie klaar staat.

Lekker veel buiten zijn, samen genieten van de zon en heerlijk buiten eten. ‘Outdoor cooking’ is een trend die is overgewaaid vanuit Amerika.
In Nederland is dit inmiddels met veel enthousiasme opgepakt en niet zonder reden! Als je denkt aan buiten koken, dan denk je natuurlijk aan een BBQ, dus met een BBQ tafel als buitenkeuken kun je namelijk optimaal genieten van de lange zomeravonden!

Dankzij jarenlange ervaring met verschillende houtsoorten kunnen onze specialisten jou voorzien van uitstekend advies op maat. Wij zorgen ervoor dat jouw BBQ tafel helemaal voldoet aan alle wensen, want ook bij een buitenkeuken zijn de mogelijkheden zeer divers. De uitstraling van de BBQ tafel is erg belangrijk. Welke materialen passen bij jouw tuin en huis? Welke afmetingen passen bij de doeleinden van de keuken? Wat is de beste afwerking voor een tuinmeubel? Dit zijn allemaal vragen waar wij mee kunnen helpen. Wij denken graag mee in de ontwerpfase om te zorgen voor een passende oplossing op maat.

Waarom een BBQ tafel?

  • Een bbq meubel zorgt onder meer voor extra opbergruimte. Als je een bbq meubel hebt, kun je al je bbq-gereedschap en accessoires opbergen op één plek. Zo hoef je niet te zoeken naar wat je nodig hebt en heb je alles bij de hand als je gaat koken.
  • Een bbq meubel biedt een stabiele plek om te koken. Als je een bbq meubel hebt, hoef je geen wankele tafel of andere onstabiele oppervlakken te gebruiken om op te koken. Dit maakt het gemakkelijker om te koken en vermindert het risico op ongelukken.
  • Een bbq meubel kan een mooie aanvulling zijn op je tuin of terras. Een goed ontworpen bbq meubel kan een prachtig en functioneel element toevoegen aan je buitenruimte, zeker als je deze meerdere keren gebruikt.
  • Een bbq meubel kan je bbq beschermen. Als je je bbq op een meubel zet, hoef je je geen zorgen te maken dat hij in contact komt met water of vuil op de grond. Dit kan de levensduur van je bbq verlengen.

Een BBQ tafel van Douglas hout

Wij hebben tientallen verschillende maten, lengtes en diktes Douglas hout om jouw BBQ tafel van te kunnen maken. Douglas hout is zeer duurzaam in gebruik en heeft een gunstige prijs-kwaliteit verhouding. Dankzij onze jarenlange ervaring met dit type hout, kunnen we jouw buitenkeuken helemaal naar jouw smaak maken! Hieronder kun je alvast een paar voorbeelden van BBQ tafels en buitenkeukens bekijken. Deze zijn allemaal gemaakt van Douglas hout.

Op welke vlakken kun je jouw BBQ tafel allemaal customizen? Een paar voorbeelden waar je aan kunt denken zijn de vakverdelingen, grootte van de deurtjes, lades, soft-close scharnieren en stalen accenten. Wat ook heel handig is, is dat we gaten kunnen maken in het hout die precies groot genoeg zijn voor bijvoorbeeld een Green Egg of Kamado Bastard. Zo kun je ervoor zorgen dat je een handig werkvlak hebt met de BBQ op de juiste werkhoogte.

Eiken in plaats van Douglas hout

We hebben niet alleen Douglas hout waarvan we een BBQ tafel kunnen maken, ook eikenhout is erg geschikt voor buitengebruik en dus als BBQ tafel.
Eikenhout wordt al eeuwenlang gebruikt en is nog eens duurzamer dan Douglas hout (duurzaamheidsklasse 2). Het gaat dan ook makkelijk 25 jaar mee als je het niet behandeld. De nerfstructuur zorgt ervoor dat geen enkele BBQ tafel hetzelfde is, maar jouw input kan ervoor zorgen dat de BBQ tafel echt een uniek exemplaar wordt!

Verkleuring van het hout

Wanneer zowel Douglas hout als eikenhout niet wordt behandeld, gaat dit in de loop van de tijd vergrijzen. Dit is een natuurlijk proces en hoort bij een houten buitenmeubel. Dit is niet extreem erg voor de stevigheid en de levensduur van het hout, maar het is vooral de uitstraling die eronder lijdt. Het kan natuurlijk dat je juist voor die grijze uitstraling kiest, dan hoef je niets aan het hout te doen, maar als je de “nieuwe” uitstraling wilt houden kun je ervoor kiezen om het hout elke 2 à 3 jaar te behandelen. De behandeling zorgt ervoor dat het product niet tot nauwelijks vergrijst maar de behandellaag gaat wel verkleuren door uv-licht daarom is het aangeraden dit om de zoveel jaar een kleine onderhoudsbeurt te geven.

Staal in combinatie met hout

Door hout en staal te combineren creëren wij een buitenkeuken met speelse, industriële uitstraling. Het staal is voor duurzaam buitengebruik verzinkt en voorzien van een poedercoating. Dit zorgt voor een verhoogde bescherming en verminderde kans op roest. Zo is jouw buitenmeubel bestand tegen wind, vocht, vrieskou en de brandende zon. Het hout kan worden afgewerkt met een speciale buitenlak, die beschikbaar is in verschillende kleuren zodat wij jouw gewenste uitstraling kunnen creëren en behouden.

Verschillende werkbladen

Het oppervlak van jouw BBQ tafel kunnen wij maken uit hout, staal of zelfs hardsteen & beton voor een robuuste look. Ook dit is te realiseren in alle vormen en maten. Wat wel belangrijk is voor een betonnen blad is dat hij kan schuilen bij slecht weer. Beton kan gaan scheuren als het buiten blijft staan (onder meer als er water in de scheurtjes/gaatjes van het beton komen en deze door invloed van temperatuur kunnen verergeren). Dus een BBQ tafel met een betonblad zou je binnen op moeten slaan of gebruik kunnen maken van maatwerk hoes voor het meubel. Wieltjes onder de tafel met een beton blad zijn hierdoor wel ideaal.

Wil je een ander blad? Dan kunnen we heel het meubel maken zonder werkblad. Dan kun je altijd nog zelf kiezen voor wat je graag wilt hebben!

Combinaties en mogelijkheden voor buitenkeukens

Ook bestaande onderdelen kunnen worden ingebouwd in jouw op maat gemaakte buitenkeuken; heb je bijvoorbeeld zelf een wastafel of kookplaat?
Als jij de maten aan ons doorgeeft, zorgen wij dat de buitenkeuken hierop wordt aangepast. Wij kunnen daarnaast ook zorgen voor de montage van jouw eigen producten, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit zelf te doen.

Deuren en lades

Je kunt jouw buitenkeuken zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Heb je behoefte aan een buitenkeuken met veel opbergruimte? Dan is een ontwerp met veel kastruimte ideaal. Voor het gebruik van deuren hebben wij zeer uitgebreide mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor verschillende scharnieren, greepjes of zelfs greep loze deurtjes. Ook behoort het gebruik van soft-close technologie tot de opties, mits de buitenkeuken onder een afdak staat. Deze deurtjes of lades trekken zichzelf langzaam en geruisloos dicht.

Wij raden soft-close deurtje af wanneer de keuken niet beschermd wordt door een overkapping, omdat het materiaal niet verkrijgbaar is in roestvrij staal.
Dit zou voor roestende geleiders kunnen zorgen. In de buitenlucht adviseren wij jou gebruik te maken van roestvrijstalen of houten ladegeleiders.

Wieltjes en poten

Om een mobiele keuken te creëren, kunt jou kiezen voor wieltjes onder de keuken. Zo kan jou vandaag barbecueën aan de ene kant van jouw tuin en morgen een maaltijd bereiden aan de andere kant. Deze wieltjes zijn van roestvrij staal, dus prima bestand tegen de buitenlucht. Doordat we al jaren gebruikmaken van wieltjes onder de BBQ tafels kunnen we zeggen dat ze zeer geschikt zijn voor het gewicht van jouw buitenkeuken. Ze kunnen zelfs een tafel van dik eikenhout met staal dragen! De wieltjes zijn voorzien van een uitstekend remsysteem, zodat de keuken op zijn plaats blijft wanneer dit nodig is. Je kunt ervoor kiezen om jouw eigen wieltjes te monteren, maar wij kunnen dat ook voor je doen.Heb je liever jouw buitenkeuken op één vaste plaats? Dan kun je het beste kiezen voor houten of stalen poten. Allebei kunnen we allerlei vormen en maten voor je maken.

Het monteren van jouw BBQ tafel

Voor de bevestiging van het hout maken wij bewust gebruik van roestvrijstalen schroeven en verlijmen wij het hout niet. Wanneer een buitenkeuken wordt verlijmd, zal deze door blootstelling aan weer en wind gaan scheuren en dat vindt niemand fijn. Door optimaal gebruik te maken van de natuurlijke eigenschappen van het hout, en kleine openingen te creëren voor doorgang van regenwater, zorgen wij ervoor dat jouw keuken zo min mogelijk werking heeft.

Zoals je kunt lezen, ga je met een buitenkeuken van Weij een geweldige zomer tegemoet! Al onze materialen worden met uiterste zorgvuldigheid uitgezocht en gemaakt, zodat jouw buitenkeuken van uitstekende kwaliteit en geheel naar wens is. Mocht je nog vragen hebben kunt jou ons altijd bellen of e-mailen. Wil je de materialen liever in het echt bekijken? Kom dan gerust langs in onze showroom, waar je wordt geholpen door onze ervaren specialisten.

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE