Vloer van eikenhout in visgraat patroon | VanSloophout.com

10 oktober 2019

Chique en warm tegelijk; een visgraat vloer

Visgraat vloer

 

Je bent er aan uit, je weet het zeker, je gaat voor een houten vloer. Goede keuze!

Maken wij het weer een beetje lastiger voor je; al eens aan een houten vloer in visgraat patroon gedacht? Een visgraat vloer patroon is weer eens wat anders dan het recht toe recht aan in banen gelegde patroon wat we zo vaak zien bij houten vloeren.

Als je kiest voor een houten vloer, kies je automatisch voor de fijne eigenschap dat het een warme uitstraling geeft aan de ruimte. Hou je

hiervan maar vind je het een beetje saai om je hout in banen te leggen, dan zou je kunnen kiezen voor het visgraatpatroon.

Bij dit patroon worden planken van allemaal dezelfde afmetingen trapsgewijs gelegd.

Er ontstaat zoals je ziet letterlijk een soort trappetje.

 

 

 

 

Visgraat patroon

 

 

Een visgraat vloer geeft echt wat extra’s aan de ruimte. Het trekt je blik naar de vloer en heeft een chique uitstraling. Als het patroon diagonaal wordt gelegd in de ruimte geeft het ook nog eens een heel ruimtelijk effect. Wat de keuze voor een vloer in een ruimte voor verschil kan maken is goed te zien op de inspiratie foto’s hieronder.

 

 

 

 

Visgraat in Eiken

 

Als wij een visgraat vloer leggen in eikenhout dan doen we dit met A kwaliteit eiken. Dit betekent dat er weinig noesten in het hout zitten, wat voor een rustigere uitstraling zorgt. De lamellen zijn voorzien van een kliksysteem waardoor ze perfect in elkaar passen. Gelukkig kan er ook vloerverwarming gelegd worden onder ons hout, hoera voor warme voeten in de winter! Dat neemt niet weg dat een schapenvachtje alsnog heel leuk staat op deze prachtige vloer natuurlijk.

 

Vind je het leuk om elke ruimte een eigen uitstraling te geven, dan zou je dit kunnen doen door te spelen met verschillende patronen. Leg de vloer in de keuken en de vloer in de kamer bijvoorbeeld eens in de tegenovergestelde richting. Je houdt hierdoor wel eenheid in huis door hetzelfde materiaal op de gehele vloer te gebruiken, maar bakent toch de verschillende woonruimtes af door het patroon wat is toegepast.

 

 

Visgraat in Sloophout

Als je het juist wel heel leuk vind om voor een andere vloer te gaan in de volgende ruimte, dan is onze sloophout vloer een leuke keuze.

Op onze Pinterest pagina staan ook foto’s van vloeren die door ons gelegd zijn. Hier krijg je een goed beeld bij de sfeer die een sloophout vloer in een ruimte geeft. Ook sloophout kan kan door ons in visgraatpatroon gelegd worden. Dit geeft net een ander effect door de verschillen in de planken. De kleur kan namelijk variëren van donker naar licht en er zullen mogelijk ook gebruikerssporen op zitten doordat het hout al eerder is gebruikt in bijvoorbeeld een oude fabriekshal. Wil je liever een rustigere uitstraling vraag dan eens vrijblijvend naar de mogelijkheden om de vloerdelen te behandelen met white wash, dit geeft ook een heel mooi effect.

 

 

 

 

Kortom, er zijn veel mogelijkheden met de visgraatvloer in zowel materialen als legmethode. Wil je vrijblijvend meer informatie, neem dan contact met ons op.

 

Een vloer met een verhaal, wij houden ervan!

 


  • Maatwerk meubels
  • Persoonlijk contact
  • Showroom/werkplaats Rucphen
  • Online tracking systeem
  • Duurzaamheid voorop
  • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag geopend