Complete kast op maat – hout & staal

Complete kast op maat – hout & staal

Ben je benieuwd of we jou kunnen helpen met onze kennis en vakmanschap? Neem contact met ons op of kom eens langs bij onze showroom. Je kunt zo langs wippen of maak een afspraak zodat je zeker weet dat de koffie klaar staat.

Wie ons al een beetje kent, weet dat we bij Weij alles op maat maken. Van eettafels tot salontafels en van tv-meubelen tot kasten. We werken graag met hout en staal, en hebben de juiste professionals op de juiste plekken staan. Hierdoor kunnen we unieke projecten realiseren en is bijna geen idee te gek.


Hoe weet je of jouw droomkast mogelijk is?

Om jou het beste te kunnen helpen vragen we om zo veel mogelijk informatie. Weet je de afmetingen? Weet je welke materialen je wilt gebruiken? Heb je toevallig een schets of een foto van een andere kast die erop lijkt? Stuur dan alle info die je hebt verzameld naar ons toe! Het makkelijkste is om ons gewoon een berichtje te sturen via WhatsApp of met mail met de foto’s van de kasten die je bent tegengekomen zodat wij jou zo goed mogelijk kunnen helpen. Je kunt ook bij onze projecten kijken waar kasten zijn gemaakt. Zo kun je inspiratie op doen én zie je of jouw droomkast misschien wel mogelijk is!

Kast van hout

Een complete kast van hout is niet zo suf als je denkt. Doordat je keuze hebt uit verschillende houtsoorten kun je de kast nog steeds helemaal naar jouw wens laten maken. Waar we begonnen met steigerhouten meubelen, maken we de meubelen nu voornamelijk in eikenhouten. Je kunt namelijk kiezen uit nieuw of oud eikenhout en in een robuuste of geschaafde variant voor een strakke uitstraling. Je kunt dus nog alle kanten op!

De houtsoorten zijn goed te bekijken in onze eigen showroom en werkplaats. Van alle houtsoorten hebben we een paneel gemaakt, waardoor je het hout kan zien, aanraken en voelen. Dit raden we ook echt aan, omdat een foto van hout minder zegt dan wanneer je het hout in het echt ziet. Daarbij kunnen we je beter helpen en een kopje koffie aanbieden. Iets dat via de website wat moeilijker gaat.

Kast van staal

Naast een compleet houten kast kun je ook kiezen voor een hele stalen kast. De planken kunnen gemaakt worden van stalen platen, sterk gaas of iets anders wat jou aanspreekt. Deze stoere, industriële kasten worden helemaal gezaagd en gelast door onze eigen lassers. Hierdoor zijn we lekker flexibel in maten en opties, en kun jij de kast helemaal naar jouw eigen idee laten maken.

Natuurlijk willen we graag met je meedenken over hoe jouw kast eruit moet komen te zien. Omdat alles op maat wordt gemaakt kunnen we niet alle kasten uitstallen, maar we laten graag zien wat we kunnen! Er staan meerdere meubels in de showroom waar we de verschillende eigenschappen van een kast kunnen laten zien.

Wat houdt maatwerk in?

Doordat we met ruwe materialen werken kunnen we alle meubelen op iedere gewenste maat maken. Ook de uitstraling staat niet vast. Er zijn verschillende houtsoorten, afwerkingen en kleuren om de uitstraling naar jouw eigen hand te zetten. Om je een beeld te geven hoe flexibel we zijn qua maatwerk heb ik het volgende lijstje opgesteld. Dit lijstje bestaat uit de keuzes die je kunt maken voor de kast:

  • Wil je een stalen kast, houten kast of een combinatie van beide?
  • Welke houtsoort?
  • Welke vorm van staal?
  • Welke kleur wordt het hout?
  • Welke kleur wordt het staal?
  • Wat zijn de afmetingen?
  • Wordt het een vierkante kast, een ronde of krijgt hij juist een hele andere vorm?
  • En nog veel meer…

Uiteraard hebben niet alle keuzes betrekking op alle houtsoorten. We adviseren je dan ook heel graag in onze showroom.

Eigen designs zijn meer dan welkom!

Wat we toejuichen is het sturen van eigen designs. Speciale projecten en mooie kasten zijn dingen waar we energie van krijgen. Bovendien zijn dit vaak ook de projecten waarbij we kunnen laten zien wat wij in huis hebben! Er bestaat een kleine kans dat wij niet alles kunnen realiseren, maar daar zijn we dan ook gelijk eerlijk in. Als dit het geval is geven we passende alternatieven, waardoor jouw droomkast alsnog werkelijkheid kan worden!

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE