Complete kast op maat – hout & staal - Weijbv.nl


2 september 2020

Complete kast op maat – hout & staal

Wie ons al een beetje kent, weet dat we bij Weij alles op maat maken. Van eettafels tot salontafels en van tv-meubelen tot kasten. We werken graag met hout en staal, en hebben de juiste professionals op de juiste plekken staan. Hierdoor kunnen we unieke projecten realiseren en is bijna geen idee te gek. Bekijk eens wat kasten die we hebben gemaakt of doe inspiratie op via pinterest!

Hoe weet je of jouw droomkast mogelijk is?

Om jou het beste te kunnen helpen vragen we om zo veel mogelijk informatie. Weet je de afmetingen? Weet je welke materialen je wilt gebruiken? Heb je toevallig een schets of een foto van een andere kast die erop lijkt? Stuur het dan zo veel mogelijk door! Het makkelijkste is om ons gewoon een berichtje te sturen via WhatsApp met de foto’s van de kasten die je tegen bent gekomen zodat wij jou zo goed mogelijk kunnen helpen.

E-mail      Whatsapp

Kast van hout

Een complete kast van hout is niet zo suf als je denkt. Doordat je keuze hebt uit verschillende houtsoorten kun je de kast nog steeds helemaal naar jouw wens laten maken. Waar we begonnen met steigerhouten meubelen, kunnen we nu ook verlijmde eikenhouten meubelen en kasten van oudere houtsoorten maken. Je kunt dus nog alle kanten op!

De houtsoorten staan mooi “uitgestald” op onze website, maar zijn nog veel beter te zien in onze eigen showroom. Van alle houtsoorten hebben we een paneel gemaakt, waardoor je het hout kan zien, aanraken en voelen. Dit raden we ook echt aan, omdat een foto van hout minder zegt dan wanneer je het hout in het echt ziet. Daarbij kunnen we je beter helpen en een kopje koffie aanbieden. Iets dat via de website wat moeilijker gaat.

Kast van staal

Naast een compleet houten kast kun je ook kiezen voor een hele stalen kast. De planken kunnen gemaakt worden van stalen platen, sterk gaas of iets anders wat jou aanspreekt. Deze stoere, industriële kasten worden helemaal gezaagd en gelast door onze eigen lassers. Hierdoor zijn wel lekker flexibel in maten en opties, en kun jij de kast helemaal naar jouw eigen idee laten maken.

Natuurlijk willen we graag met je meedenken over hoe jouw kast eruit moet komen te zien. Omdat alles op maat wordt gemaakt kunnen we niet alle kasten uitstallen, maar we laten graag zien wat we kunnen! Er staan meerdere meubels in de showroom waar we de verschillende eigenschappen van een kast kunnen laten zien.

Kast van hout & staal

Verreweg de populairste optie is een stalen kast met houten accenten (of juist net andersom). De hout-staal combinatie spreekt velen aan en dat is niet gek! Het industriële van de kast kan worden gecombineerd met een strakke of juist oude houtsoort. Hierdoor krijg je een unieke kast waar iedereen jaloers op zal zijn.

Wat houdt maatwerk in?

Doordat we met ruwe materialen werken kunnen we alle meubelen op iedere gewenste maat maken. Ook de uitstraling staat niet vast. Er zijn verschillende houtsoorten, afwerkingen en kleuren om de uitstraling naar jouw eigen hand te zetten. Om je een beeld te geven hoe flexibel we zijn qua maatwerk heb ik het volgende lijstje opgesteld. Dit lijstje bestaat uit de keuzes die je kunt maken voor de kast:

 • Wil je een stalen kast, houten kast of een combinatie van beide?
 • Welke houtsoort?
 • Welke vorm van staal?
 • Welke kleur wordt het hout?
 • Welke kleur wordt het staal?
 • Wat zijn de afmetingen?
 • Wordt het een vierkante kast, een ronde of krijgt hij juist een hele andere vorm?
 • En nog veel meer…

Uiteraard hebben niet alle keuzes betrekking op alle houtsoorten. We adviseren je dan ook heel graag in onze showroom. Weet je precies wat je wilt hebben? Dan kun natuurlijk ook een mailtje sturen!

Eigen designs zijn meer dan welkom!

Wat we toejuichen is het sturen van eigen designs. Speciale projecten en mooie kasten zijn dingen waar we energie van krijgen. Bovendien zijn dit vaak ook de projecten waarbij we kunnen laten zien wat wij in huis hebben! Er bestaat een kleine kans dat wij niet alles kunnen realiseren, maar daar zijn we dan ook gelijk eerlijk in. Als dit het geval is geven we passende alternatieven, waardoor jouw droomkast alsnog werkelijkheid kan worden!


 • Maatwerk meubels
 • Persoonlijk contact
 • Showroom/werkplaats Rucphen
 • Online tracking systeem
 • Duurzaamheid voorop
 • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag geopend