Dit zijn de 5 woontrends voor het najaar 2022 - Weijbv.nl

4 maart 2022

Dit zijn de 5 woontrends voor het najaar 2022

Yes! Na een oud-Hollands wisselvallige zomer krijgen we dit jaar toch nog een warme nazomer. Geniet er nog maar even van, want voor je het weet is het volop herfst. Lagere temperaturen nodigen uit tot gezellige avondjes op de bank of lekker lang tafelen. Het is dan tijd om het huis weer lekker knus te maken! Wil je weten wat je kan verwachten van de nieuwste woontrends voor het najaar 2022? We vertellen het je graag in deze blog.

 

 

1. Duurzaamheid

Duurzaamheid is een trend die we al een aantal jaar voorbij zien komen en gelukkig is het een blijvertje. Er is steeds meer aandacht voor duurzaamheid bij de inrichting van het interieur. Denk bijvoorbeeld aan het recyclen van hout. Weij Maatwerk & Interieur gebruikt hout afkomstig uit bijvoorbeeld oude huizen en fabrieken. Deze materialen krijgen vervolgens een nieuw doel, zoals bijvoorbeeld een tafel.


Interieur tip: Oud en gebruikt hout is hip! De imperfecties van het hout hebben een geschiedenis en vertellen een verhaal dat je terug ziet in een unieke uitstraling. 

 

 

2. Ronde vormen

Misschien is het je al wel opgevallen, maar ronde vormen veroveren steeds vaker de woonkamer. Voorheen gaven veel mensen de voorkeur aan strakke, rechthoekige design meubels, maar daar lijkt verandering in te komen. Van ovale eettafels tot aan ronde spiegels. Ronde meubels zorgen voor een zachte, warme uitstraling.


Interieur tip: Wil je graag ronde vormen in je woning toevoegen, maar geen standaard model? Kies dan eens voor een unieke vorm zoals een kei of Deens ovaal!
 

 

3. Minimalistisch

Less is more! Een minimalistisch interieur is een oase van rust. Deze stijl zien we steeds vaker terug. Steeds meer mensen kiezen voor grote kwalitatieve meubels. Weinig tierelantijntjes en geen gedoe meer. Rustige basiskleuren zoals wit en beige gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout, wol en planten doen het hierbij goed.


Interieur tip: Kies voor eenvoudige meubels met strakke lijnen en weinig sierlijke details. De tafel hieronder is daar een goed voorbeeld van.
 

 

4. Hout als wandbekleding

Hout is nadrukkelijker aanwezig dan ooit. Niet alleen in meubels en vloeren, maar ook wanden en zelfs plafonds(!) worden bekleed met hout. De voorkeur gaat voornamelijk uit naar lichte houtsoorten, door hun strakke designlook. Vandaag de dag wordt zelfs niet getwijfeld om een hele muur te bekleden met hout om extra warmte en structuur te geven.


Interieur tip: Een hele muur bekleden een beetje te veel van het goede? Houdt het rustig maar speels door slechts enkele meters te bekleden.
 

 

5. Knap staaltje werk

En dan nog een ontwikkeling die niet nieuw is maar zeker blijft: de stalen deuren en frames. Je komt ze tegenwoordig in veel woningen tegen en deze blijven we terugzien. Toch krijgt deze trend een mooi alternatief, namelijk wit! Een wit stalen deur of frame geeft weer een totaal andere uitstraling dan zwart staal. Het blijft stoer en robuust, maar je creëert door de lichte kleur wel een zachte, frisse uitstraling.


Interieur tip: Kijk verder dan een witte stalen deur of tafelpoot. Wat denk je van een wandplank met witte stalen beugels? Of een witte stalen trapleuning?
Wil jij een van de bovenstaande interieurtrends gaan toepassen in je woning? En heb je hierbij een beetje hulp nodig? Kom dan langs in onze showroom in Rucphen! We helpen je graag bij het maken van een keuze.

 


  • Maatwerk meubels
  • Persoonlijk contact
  • Showroom/werkplaats Rucphen
  • Online tracking systeem
  • Duurzaamheid voorop
  • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag geopend