DIY: sloophouten clickpanels voor je wanden - Van Sloophout.com

25 november 2015

DIY: sloophouten clickpanels voor je wanden

Wil jij ook een warm en stoer effect in je huis creëren, maar weet je niet hoe? Bekleed dan je wand met sloophout en je hebt gegarandeerd een woon- en/of slaapkamer met een WOW factor. Wij van Weij Maatwerk & Interieur hebben clickpanels waarmee je zelf met gemak je wand kan bekleden met sloophout. Wil je weten hoe je dit doet en hoe het eruit ziet? Lees en kijk dan verder!

 

Een sloophouten clickpanel is geschuurd gebruikt sloophout bevestigd op een zwart gelakte multiplex plaat in een puzzel vorm. Het eind resultaat is een wand zonder vast patroon, wat zorgt voor een stoer en speels effect.

 

Zaag de clickpanel, met een handzaag of decoupeerzaag, aan de zijkant eerst recht af, zodat deze tegen de zijwand geplaatst kan worden. Met montagekit van USPRO monteer je de sloophouten clickpanelen aan de wand. Op de zwart gelakte multiplex plaat (achterkant van de panel) breng je montagekit aan en vervolgens druk je hem tegen de wand aan. De USPRO montagekit heeft een extreem hoge aanvangskleefkracht, dus het is direct handvast. Vervolgens schuif je er een nieuwe clickpanel aan met ook hier weer montagekit op de achterkant van de panel. De montagekit zorgt er voor dat de hele sloophouten wand goed gehecht is aan de muur. Ook aan het einde van de laag zal je de clickpanel moeten afzagen voor een goede fit. Als je één laag van de sloophouten clickpanelen hebt gemonteerd, dan kun je beginnen aan de tweede laag. Begin je tweede laag met het afgezaagde stuk panel vanuit je eerste laag. Zo hoef je niet nog eens een panel af te zagen. Zo kan je vervolgens aan dit stuk clickpanel een hele clickpanel schuiven. De tweede laag bevestigd je door een clicksysteem aan de eerste laag. Op de afbeeldingen is goed te zien hoe je dit moet doen.

 

Door de sloophouten clickpanels kun je heel jouw wand een hele gave uitstraling geven op een makkelijke en snelle manier!

 

Wil je sloophouten clickpanelen kopen let er dan wel op dat u per wand, 0,5m2 extra nodig hebt. Dit is het zaagafval van het eerste panel dat u afzaagt. De clickpanelen kunt u kopen door hier te klikken.


  • Maatwerk meubels
  • Persoonlijk contact
  • Showroom/werkplaats Rucphen
  • Online tracking systeem
  • Duurzaamheid voorop
  • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag geopend