De industriële look en sfeer - VanSloophout.com

7 december 2015

Een industriële sfeer en look in huis

Dé trend van de afgelopen tijd is toch wel het hebben van een industriële sfeer en look in huis.

 

Waar komt deze trend eigenlijk vandaan? Men zegt dat de industriële look voortkomt uit de oude grof opgezette fabrieken van vroeger.

 

Waar we vroeger alles netjes en strak wilde, zijn we nu ‘allen’ op zoek naar grove, robuuste en stoere materialen. Zit ergens een deukje in of zitten er wat roest plekjes in het materiaal, dan zorgt dit juist voor een rauwe look. Oud is het nieuwe nieuw. Binnen de industriële look is vrijwel alles mogelijk zolang er maar stoere, ruige materialen centraal staan en het ruimtelijk is, ofwel minimalistisch.

 

Vaak worden er meubels en/of accessoires uit oude fabrieken en werkhallen gehaald en tegen een hoge prijs aangeboden. Maar de industriële look, kun je ook voor een veel zachtere prijs in huis creëren.

 

Hoe creëer je eigenlijk zo’n industriële look?!
De industriële look komt het best tot zijn recht in een vrij open ruimte zonder al te veel meubels of accessoires. Gebruik geen opvallende kleuren, maar ga voor vrij basic kleuren zoals zwart, wit en grijs en voeg hier wellicht een warme tint aan toe. De stoere en ruige materialen die de sfeer in jouw huis industrieel maken, zijn onder andere beton (matte structuur), staal, ijzer en koper. Wanneer je dit combineert met bijvoorbeeld een ruwe muur van sloophout of bakstenen (behang), dan maak je de sfeer af. Al die stoere en ruige materialen geven misschien wel een wat kille look en dat wil je natuurlijk niet in je huis hebben. Wissel deze materialen af met houtsoorten om een warme sfeer in huis te creëren. Zet bijvoorbeeld een houten ladder in huis of voeg een tafel van oude houten balken toe.

 

Inspiratie voor de industriële look nodig? Kijk dan hier onder voor inspiratie afbeeldingen van Weij Maatwerk & Interieur en neem ook eens een kijkje op sloophoutwebshop.nl.


  • Maatwerk meubels
  • Persoonlijk contact
  • Showroom/werkplaats Rucphen
  • Online tracking systeem
  • Duurzaamheid voorop
  • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag gesloten