Een maatwerk salontafel - Weijbv.nl
22 december 2020

Een maatwerk salontafel

Salontafels zijn er natuurlijk in alle soorten en maten. Ze worden gemaakt uit allerlei houtsoorten en je hebt keuze uit alle vormen die je maar kan bedenken. Om je een beetje op weg te helpen staan hieronder een aantal voorbeelden van de keuzes die je moet maken voor een maatwerk salontafel.

Salontafel met lades

Een lade is erg handig om spullen snel op te bergen en makkelijk op te ruimen. De afstandsbediening kun je erin kwijt en de tijdschriften hoeven niet op de tafel te liggen. Een opgeruimde tafel is het resultaat. Een lade geeft de tafel meer body en zorgt voor een compleet ander beeld van de tafel.

contact  Bel: 016 5795005

Een tafel met lades heeft nog een voordeel, namelijk dat je nóg meer met het onderstel kan spelen. Naast het spelen met het blad en onderstel kun je nu ook de lades de vorm geven die jij zoekt. Kies waar de lades moeten komen, hoe groot ze moeten zijn en kies de vorm. Kies je voor lades recht onder het blad of wil je graag lades die gelijk op de vloer staan? Het kan allemaal.

Helemaal zonder poten

Met of zonder poten? Zorg je ervoor dat het één geheel is dat op de vloer staat of gebruik je toch poten om de tafel van de vloer te houden?

Een optisch zwevende salontafel is een mooie oplossing wanneer je eentje zonder poten wilt. Door de randen van de salontafel open te houden en de poten wat verder in het midden van de tafel te plaatsen lijkt het net of de salontafel zweeft. Het is moeilijk om het uit te leggen, dus de volgende foto zal je hopelijk beter helpen!

Een grote ronde salontafel of meerdere kleintjes?

Een ronde salontafel doet veel met een ruimte. Het merendeel van een interieur is vaak rechthoekig of vierkant, waardoor een ronde tafel het interieur interessant houdt. Een nadeel van een ronde salontafel is dat hij vaak bij een rechte bank of hoekbank staat. Hierdoor kun je niet altijd goed bij de tafel wanneer je op de bank zit.

Een setje met meerdere kleine salontafeltjes is hiervoor misschien wel de oplossing die bij jou past. Doordat de tafels kleiner zijn kun je ze makkelijk verplaatsen. Je kunt er dus altijd goed bij.

Zwevende salontafel
Setje van 2 ronde tafels

Salontafel bij hoekbank

Weet je niet goed wat je bij jouw hoekbank moet zetten? Geen nood!

Waar veel voor wordt gekozen bij een hoekbank is een setje van meerdere kleine tafels. Deze kleine tafels kun je makkelijker verschuiven dan een grote tafel. Je hebt zo eigenlijk meerdere bijzettafeltjes, maar als je ze bij elkaar neerzet lijkt het een mooi geheel.

Ook is een vierkante of rechthoekige tafel nog steeds een goede optie. Doordat de tafel de vorm van de bank volgt hoef je niet op te staan om een kopje koffie of thee neer te zetten. Het nadeel van zo’n tafel is dat hij veel ruimte inneemt. Zorg er ook altijd voor dat je nog genoeg doorloopruimte hebt!

Houten blad, glazen blad of stenen blad

Hout, staal, steen, glas. Allemaal voorbeelden van materialen die gebruikt kunnen worden om een salontafel op maat te maken. Nog niet genoeg keus? Ook combinaties van de materialen zijn mogelijk. Echt een salontafel op maat dus!

Welk hout voor een salontafel

Bij Weij maatwerk & Interieur kun je van bijna elke houtsoort een salontafel laten maken, van het strakke eikenhout tot en met het robuuste barnwood. Elke houtsoort heeft zijn eigen uitstraling en eigenschappen zoals je kunt zien op onze houtsoorten pagina. De keus ligt dus volledig bij jou!

Verschillende soorten steen

Om stenen bladen te gebruiken op onze houten en stalen onderstellen werken we samen met experts die het stenen blad verzorgen. Verschillende soorten marmer en beton zijn mogelijk.

Beton voor salontafel
Salontafel van marmer en staal

Glas verwerkt in hout

Ook een leuk project om te vermelden is het geschaafde barnwood blad waar een glazen plaat in is gefreesd. Het glas ligt dankzij het frezen op exact dezelfde hoogte als het barnwood tafelblad. De klant die deze combinatie van hout en glas heeft besteld deed dit om een mooi gedicht onder te leggen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om een mooie foto onder het glas te leggen.


  • Maatwerk meubels
  • Persoonlijk contact
  • Showroom/werkplaats Rucphen
  • Online tracking systeem
  • Duurzaamheid voorop
  • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag gesloten