Hongaarse punt en visgraat, het verschil- VanSloophout.com

16 december 2016

Het verschil tussen een hongaarse punt en visgraat tafel

Bekijk de hongaarse punt in onze webshop

Bekijk de visgraat tafel in onze webshop

De Hongaarse punt en de visgraat tafel worden vaak met elkaar verward. Wat is nu precies het verschil en hoe zien ze er uit?

 

Het grootste verschil is het legmotief. Hongaarse punt tafels worden namelijk gelegd in een hoek van 45 graden. De visgraat tafels worden daarentegen gelegd in een hoek van 90 graden. Bij visgraat tafels is het motief vaak fijner en zijn de stukken allemaal even lang. Nog een verschil is dat de kopse kant tegen de lange zijde van het andere hout wordt gelegd. Bij Hongaarse punten loopt de punt gelijk op met twee planken.

Zowel het visgraat design als de Hongaarse punt kunnen gemaakt worden in diverse houtsoorten.

 

Visgraat en Hongaarse punt tafels hebben ook overeenkomsten. Ze zijn beide verkrijgbaar met een stalen frame en te voorzien van oliën, lakken of beitsen. Deze tafel heeft de ultra matte lak behandeling gekregen op de houtsoort burnt oak.

 

Onder de Hongaarse punt tafel staat het A frame met kokermaat 50 Het stalen frame zorgt voor een industriële look bij de Hongaarse punt. Naast de kokermaat 50 hebben we ook dunnere of zelfs dikkere kokers. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit kokermaat 90mm of uit 60 bij 40mm. Het is dus helemaal aan te passen aan uw wensen.

 

Verder krijgt het stalen frame blanke lak behandeling. Zo behoudt u de look van het staal maar geeft het niet af op uw kleding of stoelen.

 

Wilt u geen blanke lak? Dan kunt u ook kiezen voor een poedercoating. Deze is in iedere gewenste RAL kleur te verkrijgen. In hoogglans, zijdeglans of matt.


  • Maatwerk meubels
  • Persoonlijk contact
  • Showroom/werkplaats Rucphen
  • Online tracking systeem
  • Duurzaamheid voorop
  • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag geopend