6x inspiratie voor de hal

6x inspiratie voor de hal

Ben je benieuwd of we jou kunnen helpen met onze kennis en vakmanschap? Neem contact met ons op of kom eens langs bij onze showroom. Je kunt zo langs wippen of maak een afspraak zodat je zeker weet dat de koffie klaar staat.

De hal is vaak niet het eerste waar je aan denkt wanneer je net verhuisd bent of wanneer je je huis wilt opknappen. En dat terwijl je er dagelijks doorheen loopt! Van een kleine hal of gang valt zoveel moois te maken. Denk aan een stoere trapleuning van staal of een mooie industriële kapstok. In deze blog geven we 6x inspiratie voor de hal.

Traprenovatie

De trap renoveren klinkt als een grote en kostbare klus, maar dat hoeft het niet te zijn. Of je nu in het bezit bent van een gesloten of open trap, geef je trap een nieuwe look door middel van overzettreden van hout. Overzettreden worden aangebracht op bestaande traptreden en geven de trap een gloednieuw aanzicht.

Eikenhout, wagondelen of sloophout: er zijn verschillende houtsoorten die je kunt gebruiken voor de trapbekleding. Elk hout heeft zo zijn eigen charme en voor iedereen is er wat wils. De trap bekleden met massief hout kan helemaal op maat waardoor je ook niet vast zit aan standaard afmetingen.

Trapleuning van staal

Is de trap nog prima, maar kan de trapleuning wel een oppepper gebruiken? Een stalen trapleuning is helemaal trending op dit moment. Een trapleuning van staal geeft de hal een mooie stoere twist en past perfect bij een industriële interieur. Kies je voor een vierkante of rechthoekige koker of heb je liever een ronde trapleuning? Het is allemaal mogelijk.

Een stalen trapleuning wordt standaard behandeld met een blanke lak. Wanneer je een wat strakkere afwerking wenst is het aan te raden om het staal te poedercoaten. Dit hoeft niet per se in het zwart! Een poedercoat afwerking kan in iedere RAL kleur.

Kapstok in de hal

Elke hal is anders en daarom is ook niet elke kapstok geschikt. Laat de kapstok daarom op maat maken. Doe je inspiratie op op bijvoorbeeld Pinterest of Instagram of maak je eigen ontwerp.

Bij een kapstok kun je ook kiezen voor een extra plank, opbergvak of schoenenrekje. Zo berg je ook je schoenen, mutsen en tassen netjes op. Je kunt het plankje bij de wandkapstok ook gebruiken om accessoires neer te zetten. Zo wordt de hal niet alleen functioneel, maar ook een sfeervol plekje in huis. De industriële kapstokken op de onderstaande foto’s zijn gemaakt met een combinatie van rustiek eiken en staal. Deze combinatie met hoog contrast zorgt voor een kapstok die gelijk in het oog springt; de echte eyecatcher van de hal!

Wandbekleding in de hal

Je ziet het steeds vaker: hout als wandbekleding. Wij snappen het wel, hout geeft de hal een warme uitstraling. Daarnaast is het een prachtige blikvanger. Vaak wordt er gekozen voor gebruikt hout, dan ben je ook nog eens milieubewust bezig. Dat past natuurlijk perfect bij de huidige trend waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt.
Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld te werken met akupanelen. Deze geven een gezellige sfeer en speels effect aan je hal maar ook clean en strak uitpakken. Maar net hoe de hal aangekleed wordt.

Spiegel inspiratie

Een spiegel in de hal is handig. De hal is namelijk vaak de eerste ruimte bij binnenkomst en de laatste ruimte voordat je de deur uit gaat. Maar naast dat een spiegel functioneel is, is het ook nog eens hartstikke stijlvol.

Een spiegel heb je in verschillende maten en vormen. Maar ook met materiaal kun je meerdere kanten op. Zo kun je kiezen voor een omlijsting van hout of staal. Het is helemaal gaaf als je deze materialen op andere plekken terug laat komen in de hal. Heb je bijvoorbeeld al een stalen trapleuning? Kies dan voor een mooie spiegel met stalen omlijsting.

Stalen of massief houten deur

Wauw! Dat is pas een stijlvolle binnenkomer! Een massief houten schuifdeur of stoere stalen deur is niet alleen super mooi, maar biedt vooral veel voordelen ten opzichte van de normale traditionele deur.
Zo heeft het veel meer uitstraling en sfeer. Het is een echte eyecatcher in huis. Een massief houten schuifdeur of stalen deur geeft je interieur een speelse look. Bovendien zijn er ook veel verschillende soorten en mogelijkheden. Voor elke interieur is er wel een schuifdeur die daarbij past. Heb je een landelijk interieur? Dan kan je barnwood schuifdeur nemen. Is jouw gang een afspiegeling van een industrieel interieur? Dan zou je ook kunnen denken aan een stalen deur met glazen vakverdeling.

We hopen dat je met de bovenstaande tips flink wat inspiratie hebt opgedaan. Mocht je meer informatie willen over de verschillende mogelijkheden dan kun je altijd contact met ons opnemen. Uiteraard ben je ook van harte welkom om onze houtsoorten te bekijken in onze showroom.

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE