Industrieel tv-meubel – combinatie van hout en staal - Weijbv.nl
24 maart 2020

Industrieel tv-meubel – combinatie van hout en staal

Een tv-meubel moet je niet alleen kopen om een industrieel interieur te krijgen. Een industrieel tv-meubel moet je kopen omdat je het mooi vindt! Robuust, onafgewerkt, stoer en rauw. Dat zijn de kenmerken die gebruikt kunnen worden om een gewoon tv-meubeltje een industriële sfeer mee te geven.

Een industrieel tv-meubel moet je dus kopen omdat je het mooi vindt. Gelukkig is dit makkelijk te bereiken aangezien het zwarte staal en mooie hout vaak goed bij elkaar passen.

Tv-meubel in een industriële inrichting

Een industriële inrichting kenmerkt zich natuurlijk vooral door weinig kleur en veel zwart- grijze tinten. Het is erg belangrijk om dit een beetje af te wisselen met de warme kleur van hout. Een industrieel tv-meubel kan goed voor deze afwisseling zorgen. Een stalen onderstel met een rustiek eiken bovenblad of een stalen kast met houten deurtjes kan de rauwe look doorbreken. De ruimte blijft hierdoor 100% industrieel, maar zal lekker warm aanvoelen.

Bij Weij heb je vele houtsoorten die je kunt combineren met stalen onderstellen of frames. Ook kun je ervoor kiezen om een meubel geheel van hout of juist geheel van staal te laten maken.

wagondelen met staal
industrieel tv meubel

Houtsoorten, strak of robuust

De onafgewerkte, robuuste look is te behalen door gebruik te maken van oud eikenhout. Wagondelen en Barnwood zijn hier goede voorbeelden van. Door jaren te zijn blootgesteld aan weersinvloeden en hevig gebruik zijn de planken positief getekend voor het leven. De buitenkant van het hout is een combinatie van bruin, grijs en zwart en is verre van vlak. Op en top industrieel dus!

Je kunt er ook voor kiezen om ook hiermee de industriële look een klein beetje te doorbreken. Door te kiezen voor strak eikenhout kun je het meubel echt uit de inrichting laten springen.

Andere industriële meubels

Met alleen een industrieel tv-meubel heb je nog geen industriële inrichting. Een tv-meubel moet zich kunnen blenden in het geheel. Je moet hier dus rekening bij houden bij het kiezen van de vloer, de kleuren van de muur, de soorten deur en nog veel meer. Gelukkig komt dit alles in allerlei verschillende soorten en maten. Zo hebben we bijvoorbeeld een industriële kapstok die is gemaakt van stalen kokers waar een rustiek eiken hoedenplank op is gemonteerd. Ook de tafels die wij maken kunnen allemaal matchen met jouw industriële uitstraling in huis. Door gebruik te maken van verschillende houtsoorten in combinatie met stalen onderstellen is deze look snel bereikt.

lange wagondelen tv meubel

Een industrieel tv-meubel van Weij

Bij ons kun je jouw industrieel tv-meubel op maat laten maken. In plaats van het werken met voorraad werken we met jouw wensen. Het mooie hiervan is dat je kunt kiezen tussen al onze houtsoorten, verschillende vormen en allerlei maten. Niet alleen het hout is op maat te maken, ook alle stalen frames zijn maatwerk. Zo wordt het tv-meubel gemaakt, precies zoals jij het wilt!


  • Maatwerk meubels
  • Persoonlijk contact
  • Showroom/werkplaats Rucphen
  • Online tracking systeem
  • Duurzaamheid voorop
  • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag gesloten