Industrieel tv-meubel – combinatie van hout en staal

Industrieel tv-meubel – combinatie van hout en staal

Ben je benieuwd of we jou kunnen helpen met onze kennis en vakmanschap? Neem contact met ons op of kom eens langs bij onze showroom. Je kunt zo langs wippen of maak een afspraak zodat je zeker weet dat de koffie klaar staat.

Gemiddeld kijkt iedereen meer naar de televisie dan naar zijn of haar partner. De tv hoek mag er dus best mooi uitzien. Een industrieel tv-meubel is perfect voor iedereen die houdt van robuust, onafgewerkt, stoer en rauw. Dit zijn namelijk de kenmerken die gebruikt kunnen worden om een gewoon tv-meubeltje een industriële sfeer mee te geven.

Een industrieel tv-meubel moet je dus kopen omdat je het mooi vindt. Gelukkig is dit makkelijk te bereiken aangezien het zwarte staal en mooie hout vaak goed bij elkaar passen.

Tv-meubel in een industriële inrichting

Een industriële inrichting kenmerkt zich natuurlijk vooral door weinig kleur en veel zwart- grijze tinten. Het is erg belangrijk om dit een beetje af te wisselen met de warme kleur van hout. Een industrieel tv-meubel kan goed voor deze afwisseling zorgen. Een stalen onderstel met een rustiek eiken bovenblad of een stalen kast met houten deurtjes kan de rauwe look doorbreken. De ruimte blijft hierdoor 100% industrieel én geeft genoeg warmte aan de ruimte.

Bij Weij heb je vele houtsoorten die je kunt combineren met stalen onderstellen of frames. Ook kun je ervoor kiezen om een meubel geheel van hout of juist geheel van staal te laten maken.

Houtsoorten, strak of robuust

De onafgewerkte, robuuste look is te behalen door gebruik te maken van oud eikenhout. Wagondelen en Barnwood zijn hier goede voorbeelden van. Door jaren te zijn blootgesteld aan weersinvloeden en hevig gebruik zijn de planken positief getekend voor het leven. De buitenkant van het hout is een combinatie van bruin, grijs en zwart en is verre van vlak. Op en top rauw en industrieel dus!

Je kunt er ook voor kiezen om ook hiermee de industriële look een klein beetje te doorbreken. Door te kiezen voor strak eikenhout kun je het meubel echt uit de inrichting laten springen.

Andere industriële meubels

Met alleen een industrieel tv-meubel creëer je nog geen industriële inrichting. Een tv-meubel moet zich kunnen blenden in het geheel. Je moet hier dus rekening bij houden bij het kiezen van de vloer, de kleuren van de muur, de soorten deur en nog veel meer. Gelukkig komt dit alles in allerlei verschillende soorten en maten. Zo hebben we bijvoorbeeld kapstokken, kasten, bedden en nog veel meer meubels gemaakt in de industriële stijl. Ook de tafels die wij maken kunnen allemaal matchen met jouw industriële uitstraling in huis. Door gebruik te maken van dezelfde houtsoort in combinatie met stalen onderstellen is het makkelijk om een duidelijke lijn te trekken in jouw interieur.

Een industrieel tv-meubel van Weij

Bij ons kun je jouw industrieel tv-meubel op maat laten maken. In plaats van het werken met voorraad werken we met jouw wensen. Het mooie hiervan is dat je kunt kiezen tussen al onze houtsoorten, verschillende vormen en allerlei maten. Niet alleen het hout is op maat te maken, ook alle stalen frames zijn maatwerk. Zo wordt het tv-meubel gemaakt, precies zoals jij het wilt!

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE