Industriële deur, mooie en super handig | VanSloophout.com
19 juli 2022

Industriële deur | Schuifdeur, taatsdeur of scharnierdeur

Een deur is niet te missen in huis. Tegenwoordig zijn de looks van een industriële deur helemaal trending. Kies jij ook voor een stalen deur met glas? Met keuzes uit verschillende behandelingen kan zo’n deur een strakke, maar ook een industriële uitstraling kan geven. Liever een houten deur? Deze straalt meer warmte uit, maar heeft ook robuustere uitstraling.

Een combinatie van de staal en hout is ook mogelijk. Zo krijgt je deur een warme maar toch industriële uitstraling. Je deur kan je zelf ontwerpen en aangeven hoe je het wilt hebben. Een eenvoudige combinatie is bijvoorbeeld een stalen deur met houten glaslatten. Zo komt het hout als accent in de industriële deur naar voren.

Industriële schuifdeur, taats deur of scharnierdeur?

Een deur draait toch? Meestal wel, maar je zou ook kunnen gaan voor een schuifdeur. Wil je de deur toch laten draaien kun je nog kiezen tussen een gebruikelijke scharnierdeur of voor een elegante taatsdeur. Het verschil tussen deze deuren staat hieronder per soort uitgelegd.

stalen scharnierdeur

Scharnierdeur

De scharnier deur is de bekendste deur. Hij draait aan scharnieren waarmee hij in een kozijn hangt. Dit betekend dan ook dat je met een scharnierdeur altijd een houten- of een stalen kozijn nodig hebt. Het voordeel van deze type deur kan je gewoon dicht “gooien” in het kozijn. Door het kozijn kan de deur maar 1 kant op draaien. Wil je een wat strakke uitstraling, dan kun je kiezen om een handvat te gebruiken in plaats van een klink. Tegenwoordig bestaan er klink-loze deur systemen waardoor de deur uit het slot geduwd kan worden. Hierdoor blijft de uitstraling strak en elegant.

Schuifdeur

De schuifdeur groeit nog steeds in populariteit. Aan de naam kun je natuurlijk al een beetje gokken wat voor een deur dit is, hij schuift heen en weer om open en dicht te gaan. Dit bespaart ruimte doordat de deur vlak langs de muur schuift. De schuifdeur hangt aan een rails, waardoor je geen kozijn in de deuropening hoeft te zitten.

Als je deze deur op slot wil doen moet je er even op letten dat je een apart slot nodig hebt. Doordat hij naar de zijkant schuift, schuift hij zo uit een normaal slot dat wordt gebruikt in een scharnierdeur. Er zijn wel sloten speciaal voor een schuifdeur.

industriele schuifdeur
dubbele industriele taatdeur

Taatsdeur

Dan nu de elegante taatsdeur. Deze deur is pas sinds de laatste tijd aan een flinke opmars bezig. Voor degene die niet weet wat een taatsdeur is, dit is een deur die enkel aan de vloer en plafond wordt bevestigd met een pin. De pin zorgt ervoor dat de hele deur ronde de as kan draaien en dus naar beide kanten open kan. Je mag zelf weten waar je de pin graag wilt hebben. Je kunt er dus ook voor kiezen om de pin precies in het midden te plaatsen, waardoor je het idee van een draaideur krijgt. De taatsdeur straalt veel luxe en elegantie uit. Zeker als het gaat om een stalen industriële deur met grote ramen erin, echt een aanrader!

Extra toevoeging aan jouw industriële deur

Een industriële deur in je interieur kan dus op verschillende manieren. Om je wat meer inspiratie te geven wat er allemaal mogelijk is hebben we een aantal varianten voor je onder elkaar gezet! Wij kunnen de deuren helemaal op maat maken en (bijna) geen idee is te gek. Mocht je nog wat meer inspiratie op willen doen, dan kun je terecht op ons Pinterest account.

Ben je geïnteresseerd en wil je graag de prijs weten van jouw eigen industriële deur of wil je graag weten of jouw idee uitgevoerd kan worden? Laat het ons dan weten via de mail of kom een keertje langs in onze showroom in Rucphen!


  • Maatwerk meubels
  • Persoonlijk contact
  • Showroom/werkplaats Rucphen
  • Online tracking systeem
  • Duurzaamheid voorop
  • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag gesloten