Industriële tafel op maat

Industriële tafel op maat

Ben je benieuwd of we jou kunnen helpen met onze kennis en vakmanschap? Neem contact met ons op of kom eens langs bij onze showroom. Je kunt zo langs wippen of maak een afspraak zodat je zeker weet dat de koffie klaar staat.

Een industrieel interieur is een stijl die alweer een tijdje meegaat en ook niet zo snel meer zal verdwijnen. Deze stijl is dan ook vrij makkelijk te realiseren en een industriële tafel helpt je al een goed eind op weg. Door rauwe en onafgewerkte materialen te gebruiken (in combinatie met massief hout) kun je zelf zorgen voor een industriële uitstraling.

Om een industrieel interieur waar te maken kun je een industriële tafel dus goed gebruiken. Deze tafels zijn vaak gemaakt van oud eiken of juist nieuw eiken met een boomstam rand. Dit zorgt voor een geleefd uiterlijk. Wat de tafel écht een industriële look geeft, is een stalen onderstel.

Industriële tafel met stalen frame

Het stalen frame is vaak wat een tafel de industriële look geeft. Het rauwe staal in combinatie met het robuuste hout zorgt voor de industriële fabrieksstijl uit de 20e eeuw. Mocht het blanke staal nu niet iets te robuust zijn, dan kun je er ook voor kiezen om het staal zwart te laten coaten. Zwart staal geeft nog steeds een industriële look, maar valt vaak bij iedereen in de smaak en past in elk interieur.Heb je liever het stalen frame in een andere kleur, dan is dat uiteraard ook mogelijk. In onze werkplaats maken we de stalen frames helemaal op maat waardoor we aan al jouw wensen kunnen voldoen.

Industriële tafel met eiken blad

Een eikenhouten blad wordt regelmatig gebruikt bij een industriële tafel. Een eiken blad is er in allerlei soorten en maten. De tafels die je vaak ziet terugkomen zijn gemaakt van Rustiek New Oak. In deze houtsoort zitten scheuren en noesten die je passend aan het zwarte frame kunt dichten met zwart stopsel. Toch is er eikenhout waarmee je een nog robuuster tafelblad kunt maken.

De beste manier om een industriële tafel te creëren is door oud eiken te gebruiken. Oud eiken, ook wel barnwood, komt uit oude schuren of andere oude bouwwerken waar eikenhout gebruikt is. Dit hout is soms wel 100 jaar oud en is door de jaren heen steeds robuuster geworden. Door de hoge kwaliteit van het hout kunnen de oude balken of planken nog eens decennialang mee!

Bij Weij Maatwerk & Interieur maken we de tafels helemaal op maat. Het ruwe hout hebben we op voorraad liggen, dus het volledige proces gebeurt in onze eigen werkplaats. Mocht je graag een keer willen zien van welk hout de industriële tafels gemaakt worden, kom dan gerust eens langs.

Industriële tafel met wielen

Industriële tafels zijn vaak niet licht. De materialen die worden gebruikt zijn meestal staal en massief hout waarmee je al snel aan een flink gewicht komt. Een tafel op wielen is daarom een goede uitkomst als je de tafel vaak wil gaan verplaatsen. Daarbij geeft het ook nog eens een extra bijzondere look aan de industriële tafel en zijn er tal van mogelijkheden met de wieltjes die in verschillende vormen, maten en kleuren te verkrijgen zijn.

Industriële tafel voor buiten

Ook voor buiten kun je tafels maken in de industriële stijl. Er zit echter wel een verschil in het produceren van een buitentafel of binnentafel.

Het verschil tussen een buitentafel en een binnentafel is dat het hout niet aan elkaar gelijmd kan worden. Als het hout buiten staat heeft het te maken met grote verschillen in luchtvochtigheid en temperatuur. Deze twee factoren zorgen ervoor dat het hout uitzet en krimpt. Het hout kan gemiddeld tot wel 0,4 millimeter krimpen of uitzetten in breedte, voor elke 100 millimeter lengte. Dit lijkt vrij weinig, maar dit komt neer op zo’n 2,5 mm voor een tafel van 1200 mm. Wanneer deze planken dus zijn verlijmd zijn is er een grote kans dat het complete blad krom trekt of scheurt. Iets wat je niet wilt hebben. Om deze reden houden we bij een buitentafel altijd een kiertje open tussen de planken of balken om deze ruimte te geven tot krimpen/uitzetten.

Een ander verschil tussen een buitentafel en binnentafel is de behandeling van het onderstel. Om garantie te kunnen geven op een stalen onderstel is het belangrijk dat deze wordt gegalvaniseerd. Er komt dan een beschermende jas om het staal heen, waardoor er geen roestvorming ontstaat. Na het galvaniseren is het complete onderstel zilver. Daarom coaten we het onderstel nog met kleur naar keuze.

Het is niet per sé nodig om het onderstel te laten verzinken. Misschien vind je het juist wel mooi dat er een roestlaag op het staal zit. Wel is het zo dat we zonder bescherming geen garantie kunnen geven op de levensduur van het staal. Mocht je hier vragen over hebben, dan horen we het graag. Je kunt ook eens langskomen om de mogelijkheden te bespreken.

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE