Industriële wandplanken op maat| VanSloophout.com

5 oktober 2020

Industriële wandplanken

Met industriële wandplanken aan de muur kun je eindeloos variëren. Niet alleen door de variatie in lengte en diepte, maar vooral ook door de soort materialen. Denk aan een zwevende plank van hout, of een wandplank met industriële plankdragers van metaal of leer. Laat je inspireren door onze blog en ontdek welke mogelijkheden er zijn om klant-en-klare industriële wandplanken van oud hout of wandplanken van Rustiek New Oak. Je kunt natuurlijk ook jouw eigen DIY-project starten.

 

contact  Bel: 016 5795005

Ruimte voor je trendy accessoires

Heb jij dat ook? Je wilt graag wat meer accessoires toevoegen aan je woonkamer, maar je weet niet waar je ze moet laten of hoe je dit mooi kan oplossen. Heb je weleens gedacht aan een mooie industriële wandplank voor aan je muur? Je kunt je interieur er enorm flexibel mee inrichten zonder een zware kast of wandmeubel in je kamer te zetten. Bovendien kunnen de industriële wandplanken overal hangen. In de keuken, de woonkamer, de slaapkamer en zelfs in de hal. Mooie sjaals en handschoenen liggen klaar voor het grijpen en met een beetje styling kun je elke trendkleur volgen.

Wandplanken zijn er in diverse soorten en maten. Jij bent degene die bepaalt hoe lang, hoe breed en van welke materialen je ze laat maken. Bijvoorbeeld dragers van staal, leer of met een onzichtbare steun. Wij vonden van elk type wel een variant terug op woonbeurzen, in woonmagazines en op Pinterest. Van heel robuust en doorleefd naar strak en minimalistisch. Heb jij nog een plekje vrij aan je muur voor een toffe plank?

Zwevende industriële wandplank

Barnwood balken, strak eiken of een robuuste boomstam

Ze zijn er in verschillende vormen en hebben allemaal een eigen specifieke uitstraling. De keuze tussen de verschillende houtsoorten is daarom erg belangrijk. Een wandplank van barnwood balken ziet er bijvoorbeeld erg warm uit, waar een eiken plank goed past binnen een strak interieur. Voor nog meer foto’s van deze barnwood plank én voor de prijs kun je terecht op de pagina van deze wandplank.

Barnwood balken kunnen blind opgehangen worden, maar zijn ook leuk in combinatie met stalen beugels. Hieronder zie je van beide varianten een voorbeeld.

wandplank van oude balken oude balken

Industriële wandplanken combineren en variëren

Ben je op zoek naar meerdere wandplankjes? Dan kun je deze plankjes mooi combineren! Leren bandjes voor de warmte, stalen frames voor de industriële look of een subtiel zwevend ophangsysteem. Combinaties van de verschillende wandplanken en ophangsystemen zorgen voor een extra dimensie die ervoor zorgen dat de planken je aandacht trekken.

De leren bandjes zijn er in verschillende kleuren, dus ook het combineren van deze bandjes is mogelijk. Een subtiel verschil tussen de planken kan ervoor zorgen dat ze extra uit het interieur springen! Weinig moeite voor een groot verschil in stijl!

meerdere industriële wandplanken Strakke industriele wandplank van eikenhout

Ook de onderlinge positie van de planken kan veel doen. Georganiseerd of ongeorganiseerd. De een geeft rust, de ander zorgt ervoor dat je je ogen er niet meer vanaf krijgt. Organiseer het bijvoorbeeld door het op te hangen als een soort trap, vierkant of andere simpele vorm en laat zo de planken blenden in jouw interieur!

DIY = Do it yourself!

Ben jij creatief? Heb je zelf een mooie plank liggen of wil je je eerst oriënteren op de houtsoorten? Kun je bovendien goed overweg met een schuurmachine? Dan is dit een tof do-it-yourself project. Het hout is er in verschillende varianten beschikbaar Barnwood, Wagondelen, Boomstam of Sloophout. Wil je een wat strakkere uitstraling? Kies dan voor rustiek new oak. De dragers kunnen we op maat voor je maken. Je kunt ze online bestelling in onze webshop. Ga je toch liever voor gemak, dan kunnen wij jouw gewenste wandplank op maat maken! In maatwerk zijn we groot geworden.

Tip! Ook leuk om cadeau te geven.

industrial wandplank
wandplank van oud hout

Inspiratie voor Industriële wandplanken

Om je wat inspiratie te bieden wat op dit moment trendy is, selecteerden we wat foto’s voor je.

Heb je zelf een idee of een uitgewerkt ontwerp en wil je bij ons houtsoorten komen bekijken en voelen? Kom langs in onze showroom in Rucphen. We laten je graag zien wat er allemaal mogelijk is en geven je direct een indicatie van de kosten. Kun je niet wachten om langs te komen? Kijk dan alvast rond in de webshop of neem contact met ons op!

Bestel jouw industriële wandplank!


  • Maatwerk meubels
  • Persoonlijk contact
  • Showroom/werkplaats Rucphen
  • Online tracking systeem
  • Duurzaamheid voorop
  • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag geopend