Inspiratie: dit waren de mooiste meubels van 2021 - Weijbv.nl
24 december 2021

Inspiratie: dit waren de mooiste meubels van 2021

Op de valreep van het jaar hebben we een overzicht gemaakt met meubels die ons het afgelopen jaar het meest zijn bijgebleven. Deze meubels zijn trendy, verrassend én op maat gemaakt voor de klant. Laat je inspireren en bekijk de twaalf mooiste meubels van 2021.

1. Rustiek Eiken kast met staal

 
Deze toffe kast is gemaakt van de houtsoort Rustiek New Oak. Dit is een van de bekendste en populairste houtsoorten. Rustiek eiken heeft een lichte kleur. Standaard zitten er een aantal noesten in het hout, hierdoor ziet de kast er karakteristiek uit.
Naast het hout is er ook gebruik gemaakt van staal. De kast staat op een stalen onderstel en daarnaast zijn de deurtjes ook gemaakt van staal. Het staal is gecoat in de RAL kleur 7021. De kast is circa 200cm hoog en 250cm breed.

 

2. Eiken visgraat tv-meubel

Hoe gaaf is dit meubel? Het is een van onze favorieten van het jaar en we hopen dat we nog meer van zulke varianten mogen maken. Het tv-meubel is gemaakt van Rustiek New Oak. In plaats van een recht patroon is er gekozen om de deurtjes in een visgraat patroon te leggen. Het zorgt voor een speels effect.

In beide kastjes zit een legplank om spullen op te bergen. Daarnaast is in een van de kastjes een uitsparing gemaakt zodat de kabels netjes weggewerkt worden. Het meubel heeft leuke industriële details door de stalen handgrepen en pootjes. Het meubel is 200cm lang, 50cm breed en 58cm hoog.

 

3. Barnwood badkamermeubel

In een woord: wauw! Deze badkamermeubel, gemaakt van barnwood, is een echte eyecatcher. Het hout is niet geschaafd, maar alleen geschuurd en geborsteld om het meubel een robuuste uitstraling te geven.

De badkamermeubel is gemaakt van 45mm dik hout. De afmetingen zijn 150x60x75cm. Achter de deurtjes zit een soft-close lade. De lades zijn iets minder diep dan het meubel i.v.m. de leidingen.

 

 

4. Stalen trapleuning

Deze stalen trapleuning is industrieel, maar toch fijn gebouwd. Wij houden ervan! De trapleuning is van a tot z door onze lasser geproduceerd. Dat betekent inmeten, lassen, coaten en uiteindelijk monteren.

De trapleuning bestaat uit vijf spijlen en een leuning. Wist je dat deze demontabel zijn? Handig, zo kun je toch een draai maken mocht je bijvoorbeeld een groot meubelstuk naar boven willen verplaatsen.

 

5. Hoge bartafel

Naast zo’n mooie muurschildering moet ook wel een mooie tafel staan. Zie hier een hoge eettafel, ook wel bartafel genoemd. Het tafelblad is gemaakt van Rustiek New Oak. Onze Rustiek Eiken planken zijn afkomstig uit Europese bossen die onder goed toezicht worden gekapt. Enkel de planken die van goede kwaliteit zijn komen bij ons terecht zodat ze tientallen jaren mee kunnen gaan.

Voor het onderstel is er gekozen voor een industriële stalen kolompoot. De tafel is 210cm lang, 100cm breed en 105cm hoog.

 

6. Stalen kast

Deze kast is helemaal op maat gemaakt en dus hartstikke uniek! De klant heeft het ontwerp helemaal zelf bedacht en vervolgens zijn onze lassers aan het werk gegaan.

De kast is 330cm lang, 30cm diep en 248cm hoog. De kast heeft verschillende toepassingen. Zo zie je onder andere een grote schuifdeur waar de televisie achter verstopt kan worden. Verder zitten er nog twee klepkastjes in de kast verwerkt en een kastje met een scharnierdeurtje.


De kast is gemaakt van hout en staal. Het Rustiek New Oak is zwart dekkend behandeld en het staal is gecoat in RAL 9005 mat.

 

7. Zwarte ovale tafel

Ovale tafels zijn hartstikke hip. Het is dé trend van 2021. Een ovale tafel heeft meerdere voordelen ten opzichte van een ronde en rechthoekige tafel. Zo is de ovale tafel een opvallende verschijning die vaak ook nog eens afwijkt van het overige meubilair (dat meestal rechthoekig of vierkant is). Daarnaast zorgt de ovale tafel ervoor dat de scherpe lijnen in het huis verdwijnen. En misschien nog wel het belangrijkste: je kunt eenvoudig veel meer stoelen aanschuiven wat zorgt voor meer gezelligheid!

 

Zowel het blad als de poot van deze tafel is gemaakt van de houtsoort Rustiek New Oak. Het hout is vervolgens zwart dekkend behandeld. De tafel heeft de volgende afmetingen: 220x105x76cm 

 

8. Rustiek eiken badkamermeubel

Van een Rustiek Eiken badkamermeubel worden wij helemaal blij! Onze meubelmakers hebben er een flink aantal mogen maken dit jaar, een badkamermeubel van eiken is dus helemaal in. 

De badkamermeubel op deze foto is 140cm breed, 50cm diep en 65cm hoog. Het meubel bevat een tweetal soft close lades met een greeploos randje. Verder heeft de meubelmaker uitsparingen gemaakt in het blad en de lades om de sifon weg te kunnen werken.

 

9. Stalen wijnrek

Wat een stoer rek! Deze stalen wijnrek is op maat gemaakt voor de klant en heeft maar liefst plek voor 14 flessen wijn. Het rek is 200cm hoog, 40cm breed en 10cm diep. Het rek is gecoat in het zwart en beschermd tegen krassen.

 

10. BBQ meubel en buitentafel

Onze meubelmakers maken niet alleen meubels voor het interieur, maar ook voor het exterieur! Zie hierboven een op maat gemaakte barbecuemeubel en bartafel. Hoe leuk is deze combinatie?

 

Wist je dat wij de barbecuemeubels helemaal op maat maken aan de hand van jouw barbecue? We houden dan rekening met de afmetingen van de barbecue en zorgen dat deze precies in het meubel passen.

 

11. Hongaarse punt tafel

Wat een prachtige tafel. Sterk, stevig en vooral stijlvol! De Hongaarse punt tafel is het centrale punt in dit interieur.

 

Een Hongaarse punt tafel is net even wat rustiger dan een visgraat tafel, maar wel spannender dan een tafel met een recht patroon. Wij houden ervan! Deze tafel is 260cm lang en 90cm breed. De elegante stalen poten zorgen ervoor dat de tafel erg slank oogt. 

 

12. Stalen deur

Last but not least: deze op maat gemaakte stalen deur. Wat een eyecatcher!


Een fijne entree geeft meteen een welkom gevoel. Met een stalen deur oogt je hal groter én lichter. Wist je dat je bij ons zelf het design van de deur kunt bepalen? Hier is gekozen van 3 vakken, maar je kunt ook voor 1, 2, 4, 6, etc. vakken gaan. En wil je de deur liever in een andere kleur hebben? Ook dat kan! Deze deur is zwart gespoten, maar in principe is elke RAL kleur mogelijk.

 

Ben je geïnspireerd geraakt? Neem dan contact met ons op. Onze meubelmakers en lassers gaan graag voor je aan de slag!

 


  • Maatwerk meubels
  • Persoonlijk contact
  • Showroom/werkplaats Rucphen
  • Online tracking systeem
  • Duurzaamheid voorop
  • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag gesloten