Luchtvochtigheid in huis - Weijbv.nl

7 oktober 2020

Luchtvochtigheid in huis

De herfst breekt aan. Een seizoen waarin we met z’n alle vaak de verwarming weer lekker aan gaan zetten.  De verwarming aanzetten op zich zelf hoeft geen probleem te zijn. Echter in combinatie met een zeer droge buitenlucht daalt hierdoor de luchtvochtigheid in huis drastisch, tot zelfs onder de 25%!

 

contact  Bel: 016 5795005

 

 

Zorg goed voor je meubelen

Om je houten meubelen mooi en kwalitatief goed te houden is het belangrijk de binnentemperatuur in je huis op peil te houden. Voor een goede conditie van je houten meubelen en vloer is het van belang dat de luchtvochtigheidspercentage tussen de 50 en 60% bedraagt. Is er een lagere luchtvochtigheid in huis dan zullen je meubelen vocht gaan afstaan aan de omgevingslucht. Hierdoor gaat het hout krimpen en kunnen er scheurtjes ontstaan. En dit is nou net niet wat je wilt. 

 

Luchtvochtigheid in huis

 

Stookseizoen?

In het stookseizoen is kleine naadvorming niet te voorkomen. Als de luchtvochtigheid in huis verandert, verandert ook het houtvocht percentage. De krimpnaadjes en scheurtjes zullen weer minder worden zodra het stookseizoen is afgelopen. De luchtvochtigheid neemt dan namelijk weer de normale waarden aan. Om het binnenklimaat in deze periode op peil te houden kan een luchtbevochtiger noodzakelijk zijn. Met een luchtvochtigheidsmeter kun je er gemakkelijk achterkomen wat de luchtvochtigheid is in jouw kamer.

 

Product herstellen

Mocht je dus last hebben van een lage luchtvochtigheid in huis, zorg dan voor een luchtvochtigheidsmeter/hygrometer en eventueel een luchtbevochtiger. Meer dan het in de gaten houden van de luchtvochtigheid en het voorkomen van een flinke daling, kun je verder niet doen.

Mocht je de kleine kiertjes en noesten weer gestopt willen hebben, dan raden wij aan om dit pas na enige tijd te laten uitvoeren. Daarnaast is het van belang dat de luchtvochtigheid in huis op peil is en zal blijven. Mocht dit niet het geval zijn en wij herstellen je meubelen al eerder kan dit na enige tijd weer ontstaan.

 


  • Maatwerk meubels
  • Persoonlijk contact
  • Showroom/werkplaats Rucphen
  • Online tracking systeem
  • Duurzaamheid voorop
  • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag gesloten