Stalen deur – maatwerk deuren

Stalen deur – maatwerk deuren

Ben je benieuwd of we jou kunnen helpen met onze kennis en vakmanschap? Neem contact met ons op of kom eens langs bij onze showroom. Je kunt zo langs wippen of maak een afspraak zodat je zeker weet dat de koffie klaar staat.

Ben je helemaal klaar met jouw oude deuren? Zoek je even totaal iets anders dan altijd maar die holle houten deuren en ben je klaar voor een beetje luxe met een vleugje industrieel? Dan is een stalen deur met glas iets voor jou! Je kunt gaan voor een onbehandelde look, maar je kunt de deur ook laten poedercoaten in alle kleuren van de regenboog. Geef zelf een unieke twist aan jouw deur zodat hij helemaal bij jou past! Ben je vooral op zoek naar inspiratie? Kijk dan eens bij de verschillende stalen deuren en kozijnen die we de afgelopen tijd hebben gemaakt.

Typen stalen deur met glas

Standaard werken we met drie verschillende typen om een stalen deur met glas te maken; taatsdeuren, schuifdeuren en scharnierdeuren. De taatsdeuren zijn de deuren met de meest luxe uitstraling. Er is geen klink of handvat nodig, maar je kunt de deur gewoon van beide kanten openduwen. Hij gaat namelijk naar beide kanten open!

De schuifdeur is de meest praktische deur die we maken. Dankzij de eenvoudigheid en alle voordelen van deze deur is hij niet extreem duur, maar geeft toch een bepaalde industriële look aan het interieur. De schuifdeur is ook te maken met verschillende glazen panelen, waarbij je zelf kan kiezen hoeveel en hoe groot ze moeten worden.

Een scharnierdeur heeft weinig introductie nodig. Deze deur is ideaal voor in een bestaand kozijn en heeft alleen twee normale scharnieren nodig. Deze stalen deur blijft het beste voor degene die geen tocht willen in het huis. Ze kunnen het beste helemaal afgesloten worden, zodat er geen lucht trekt door de kamers. Voor meer informatie kun je terecht op onze pagina over stalen deuren. Hier staan alle mogelijkheden uitgelegd. Loop deze pagina eens door, kies uit de verschillende mogelijkheden en stel jouw eigen stalen deur met glas samen samen!

Maatwerk

Voor een stalen deur met glas is het erg belangrijk dat ze precies op maat worden gemaakt. Een houten deur kan makkelijk worden ingekort, maar een stalen deur moet dan opnieuw worden gelast. Iets waar jij niet op zit te wachten, maar onze lassers willen dat ook graag voorkomen. Daarom gaan wij altijd voor maatwerk. De deuren worden precies op maat gemaakt, zodat hij zeker in jouw huis past. Voor stalen deuren met glas erin is dit extra belangrijk, want als de deur niet past is er een grote kans dat ook het glas moet worden bijgesneden. Het glas bestellen wij op maat bij Wefra, dus we willen dit graag in één keer goed doen (scheelt jou ook weer wachten ;)).

Hoe zorgen wij ervoor dat de deur precies met de juiste maten wordt gemaakt? Vaak sturen wij één van onze medewerkers om in te meten. Dit gebeurt door middel van lasers die tot om de halve millimeter nauwkeurig kunnen meten.

Vakverdeling van het staal en het glas

Wat betreft de vakverdeling ben je helemaal vrij in jouw keuze. Je hebt de optie om één grote ruit in de deur te plaatsen of heel de deur van staal te laten maken. Alles ertussenin is ook mogelijk. 2, 3, 4, 10 of 20 vakken zijn dus allemaal mogelijk.

Een combinatie van stalen vakken met glazen vakken is ook een optie. Wat ook een optie is om onderaan de deur twee dichte vakken te plaatsen en de rest in te vullen met glas. Zo heb je een wat groter vlak van staal, maar nog steeds genoeg glas om de ruimte open te laten aanvoelen.

Handvatten

Ook de handvatten zijn er in verschillende soorten en maten. Bij een scharnierdeur ben je iets beperkt in de keuze, omdat er een systeem in de deur gemaakt moet worden. Bij deze stalen deuren heb je dan ook een klink of een speciaal duw-trek-systeem nodig. De rest van de deuren kun je gewoon je creativiteit de vrije loop laten, want alles is mogelijk. Je kan er bij de taatsdeur zelfs voor kiezen om helemaal geen handvat te gebruiken. Als je wel een handvat of een klink wilt hebben, dan hebben we hier wat voorbeelden voor je. Dit zijn slecht een paar impressies, dus houdt jezelf er niet aan vast!

Stalen kozijnen met glas

Naast de deur of om een hele muur dicht te maken. Het stalen kozijn met glas kun je voor beide doeleinden gebruiken. Is jouw kozijn of doorgang te groot voor alleen een deur en wil je er graag een stalen kozijn omheen zetten? Dat kan! Wil je graag een (deel van een) muur vervangen door een stalen kozijn? Ook dat kan! Wij raden wel altijd aan om de kozijnen in te laten meten door één van onze medewerkers. Zij kunnen met elkaar communiceren over hoe alles is opgemeten en voelen elkaar goed aan. Zo zorgen wij ervoor dat de kozijnen en deuren van glas helemaal mooi passen!

Hout in een stalen kozijn, omgekeerde wereld?

Het klinkt misschien als de omgekeerde wereld en je zult sneller denken aan een stalen deur in een houten kozijn. Toch bereik je met een houten vlak in een stalen kozijn een nieuw niveau van combineren. Hieronder zie je een blad van een Hongaarse punt dat is verwerkt in een stalen kozijn. Best wel netjes hé?! Zo zie je maar dat het combineren van hout en staal op allerlei manieren toegepast kan worden. Er is geen goed of fout, dus je hoeft alleen maar te kijken wat jij mooi vindt.

Op de andere foto kun je zien hoe het glas in het kozijn is vastgemaakt. Door houten glaslatten te gebruiken in plaats van standaard stalen latjes creëer je met een simpele aanpassing weer een nieuwe uitstraling. Simpel, maar effectief!

Stalen deur met glas

Naast de industriële look die een stalen deur aan de ruimte geeft, creëert het in combinatie met glas ook ruimte. Door het doorzichtige glas oogt de ruimte groter en ruimer, ondanks dat deze afgesloten is met een stalen deur. Het staal met glas zorgt voor een vrijwel tijdloos design en is dan ook geschikt voor ieder interieur.

Verschillende typen deuren

Wij kunnen bijna alle soorten deuren maken, maar waar we de meeste ervaring in hebben zijn de taatsdeurenschuifdeuren en scharnierdeuren. Voor luxe deuren ben je dus aan het goede adres, maar ook voor de gewone scharnierdeur kun je bij ons aankloppen.

Een stalen deur straalt van zichzelf natuurlijk al veel luxe uit, zeker als het een stalen deur met glas is. Om hem nog luxer te laten ogen kun je een stalen taatsdeur of schuifdeur op maat laten maken. Het is dan misschien dé trend en worden er veel stalen deuren verkocht, maar je zult nog niet snel een stalen deur tegenkomen.

Weij Maatwerk & Interieur bieden de mogelijkheid om de deur of het kozijn zelf in te meten voordat we deze op maat gaan maken. Hiernaast zijn er diverse mogelijkheden voor zowel staal (bijvoorbeeld poedercoaten) als het glas (bijvoorbeeld matglas). Omdat we zo veel mogelijkheden hebben voor stalen deuren hebben we een hele aparte pagina gemaakt. Deze kun je doorlopen terwijl je jouw perfecte deur ontwerpt. Kom je er zelf niet uit? Stuur ons dan een mailtje, pleeg een belletje of kom gewoon eens langs bij onze showroom!

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE