Een visgraat tafel past in elk interieur| VanSloophout.com
14 november 2019

5 redenen voor een visgraat tafel in elk interieur

De visgraat tafel is weer helemaal in trek op het moment en dat snap ik helemaal! Het visgraat patroon zorgt voor een mooi en karakteristiek blad dat weer wat anders is dan het strakke eiken of de bladen met een boomstam rand. Het patroon geeft een tafel meteen een luxere en chique uiterlijk en de combinatie met het hout zorgt dat de tafel ook een warme uitstraling heeft. Een super combinatie als je het mij vraagt.

contact  Bel: 016 5795005

Ben je hier om een visgraat tafel samen te stellen? Dat kan, waarschijnlijk zijn al jouw wensen mogelijk! Een ovale visgraat tafel, een visgraat tafel van oud hout, een strakke ovale tafel, noem het maar op. Laat ons weten wat je wilt hebben, dan zeggen wij wat we voor je kunnen doen! Vul al jouw wensen in, in het contact formulier onder aan onze contact pagina, dan komt het helemaal goed!

Naast dit voordeel zijn er nog 5 redenen om te kiezen voor een visgraat tafel. Eigenlijk geven we dus 6 tips in totaal! Tel uit je winst!

1. Elke maat is mogelijk

Het fijne aan een visgraatpatroon is dat een tafel in elke gewenste maat gemaakt kan worden. Je zit niet vast aan maximale lengtes van de planken, dus het patroon kan makkelijk aangepast worden aan de maat die jij wilt hebben. Wil je graag een smalle tafel, kies dan voor dunnere en minder lange plankjes. Dan kun je nog steeds meerdere rijen visgraat naast elkaar (laten) leggen!

Wil je graag een grote en lange tafel? Zorg dan dat de planken wat groter zij zodat de tafel niet te druk wordt! Maak je geen zorgen over het aantal rijen visgraat, de tafel is groot genoeg toch? Op deze manier is een grote visgraat eettafel mogelijk, maar kun je ook gaan voor een kleine salontafel.

Een visgraat tafel wordt vaak gemaakt op een houten plaat. Hierdoor blijven de plankjes vastzitten en is de tafel een stuk steviger. Het enige nadeel is dat je de houten plaat aan de zijkanten gaat zien. Niet getreurd, daar hebben we wat op bedacht! Door gebruik te maken van een verstek lijst. Dit is een lijst die langs de zijkant van de tafel loopt en deze helemaal bedekt met een nieuwe laag hout. Je kunt ook kiezen om de zijkanten af te schermen met een stalen lijst. Een horeca frame is hier ideaal voor!

Weet je niet helemaal hoe groot jouw tafel moet worden? Wij hebben uitgewerkt hoe groot jouw ronde tafel moet zijn en hoe groot jouw ovale tafel moet zijn.

2. Het blad kan in allerlei houtsoorten gemaakt worden

Het visgraat patroon is niet het enige wat voor een unieke uitstraling zorgt! De uitstraling wordt bepaald door meerdere factoren, zoals de houtsoort. Ben je helemaal weg van de rustige uitstraling van Rustiek Eiken, geef je de voorkeur aan de stoere look van sloophout of houd je juist meer van een robuuste tafel met geschaafd Barnwood? Bijna alle houtsoorten zijn geschikt en geven warmte aan de tafel, dus daar hoef je al niet meer naar te kijken. Kies daarom voor de stijl die bij jou past zodat de tafel helemaal jouw smaak is!

Visgraat tafel closeup

3. Een visgraat tafel matcht met alle stijlen

Of je hele huis nou is ingericht als industriële fabriek, als landelijke boerderij of als klassiek museum, een visgraat patroon past altijd in het interieur! Door de juiste houtsoort en het bijpassende frame te matchen zorg je ervoor dat de tafel altijd perfect bij jouw interieurstijl past. Maar… denk hier niet te veel over na! Er is een grote kans dat het interieur is aangepast aan jouw smaak, dus als je uitgaat van jouw eerste keus past die waarschijnlijk al bij jouw stijl interieur!

Wat helemaal tof is, is om het patroon subtiel terug te laten komen. Dit kan bijvoorbeeld door een salontafel of bijzettafel te maken met hetzelfde patroon! Doe dit vooral als je eettafel zich een beetje alleen voelt of wanneer je wat meer detail in je woonkamer wilt hebben.

eiken visgraat tafel

4. Hout past bij vrijwel elke kleur

Hout heeft de leuke eigenschap dat zo ongeveer elke kleur er wel mooi bij staat. Dat maakt het ook zo’n fijn materiaal om in huis te halen, je kunt de plank eigenlijk nooit mis slaan… Snap je ‘m 😉

Ben je niet overtuigd of gewoon geen fan van de uitstraling die een houten tafel met zich mee brengt, dan kun je ook overwegen om de tafel te laten behandelen met een kleur olie. Zo past hij alsnog in je interieur en heb je toch dat toffe visgraatpatroon in huis. Vind je hout nou echt helemaal niks en staat bijvoorbeeld de nerf structuur je niet aan? Dan kun je er ook nog voor kiezen om het hout dekkend te behandelen. Dan heb je wel een maatwerk tafel in huis, maar zie je niet meer dat het van hout is gemaakt!

Grote latten

5. Je hebt een leuk onderwerp voor gesprek; over de grote visgraat tafel

Laten we eerlijk zijn, het visgraatpatroon is gewoon een heel tof patroon. Bijna iedereen die het ziet zal er een opmerking over maken. En dat is weer een aanleiding voor een leuk gesprek. Hoewel we steeds meer aanvragen krijgen voor een tafel met visgraat patroon, is er nog maar een hele kleine groep die er daadwerkelijk eentje in huis heeft staan. Bijna iedereen zal er dus over beginnen (in ieder geval de eerste keer dat ze jouw tafel zien).

We zullen alvast een voorzetje geven: Wist je dat het helemaal niet duidelijk is waar het visgraat patroon precies vandaan komt? Waarschijnlijk is het bedacht om patronen van vroegere bouwstijlen terug te laten komen in huis. Bij deze bouwstijlen werden namelijk vaak zigzagpatronen gebruikt. Best een leuk idee om te speculeren waar het design dus precies vandaan komt en hoe het toegepast kan zijn in vroegere bouwwerken!

contact  Bel: 016 5795005

Wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn bij ons? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom eens langs bij onze showroom!

Voor tafels die we eerder al hebben mogen maken voor klanten kun je ook eens op onze Pinterest pagina kijken.


  • Maatwerk meubels
  • Persoonlijk contact
  • Showroom/werkplaats Rucphen
  • Online tracking systeem
  • Duurzaamheid voorop
  • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag geopend