Industrieel wonen unieke meubelen & accessoires VanSloophout.com

2 februari 2018

We love industrieel wonen!

Industrieel wonen is geen modeterm meer, geen hype! Het is al geruime tijd een woonstijl die heel goed te combineren valt met andere stijlen. Denk aan landelijk wonen, maar ook bij modern design en zelfs in een klassieke omgeving vind je elementen terug met een industrieel uiterlijk.

Wat kenmerkt een industriële woonstijl?

Kenmerkend voor een industrieel interieur of industriële elementen zijn:

 • Kleuren: zwart-,wit- en grijstinten
 • Vorm: strak en recht
 • Materialen: metaal, beton en hout
 • Omgeving: open ruimtes en oude karakteristieke panden
 • Typische elementen: oude fabriekslampen, metalen trappen en armleuningen, stalen deuren, bakstenen muur, meubelen met steigerbuizen, meubelen met een stalen of metalen onderstel en vintage producten zoals apothekers- en fabriekskasten

 

industriele keuken

 

We vinden ‘industrieel’ zo mooi omdat de sobere structuren in combinatie met pure materialen perfect combineren. De simpele lijnen en robuuste constructie van een stalen tafelonderstel versterken de warme uitstraling van een houten blad. En andersom natuurlijk. Het karakteristieke van gebruikte materialen komt juist in een combinatie beter tot zijn recht. 

 

 

contact  Bel: 016 5795005

 

Hoe kun je de industriële stijl in jouw interieur verwerken?

Een blikvanger in een ruimtelijk interieur bepaalt voor een gedeelte de sfeer en stijl. Die blikvanger kun je groots aanpakken door een stalen kozijn en raam te plaatsen. Om deze strakke en minimalistische vormen kun je niet heen. Je kunt kiezen voor compleet binnenkozijn met deuren, maar ook voor een nieuwe schuifdeur of scharnierdeur. Liever geen constructieve aanpassingen? Zet dan een eettafel, salontafel of open kast neer in je kamer. Of hang een serie industriële wandplanken aan de muur. Hiermee bereik je ook het gewenste effect. 

Zorg vooral voor ruimte. Niet te veel meubels bij elkaar en vergeet de toeters en bellen. De blikvanger mag alle aandacht opeisen. Stijl af met bijpassende ruige accessoires als lampen, metalen krukken, houten borden, mooie boeken, zachte plaids en kaarsen in natuurtinten.

 

 

Weij helpen je met advies en ideeën

In de showroom van Weij Maatwerk & Interieur staan vele voorbeelden. We maken alle meubelen en accessoires met veel liefde voor je op maat. Unieke producten en toch betaalbaar.

 

Om je een indruk te geven van de industriële stijl hebben wij wat producten en interieurfoto’s geselecteerd. Deze foto’s hebben wij ook geselecteerd in ons Pinterest account. Wij uploaden wekelijks nieuwe product- en interieurfoto’s op ons Pinterest account.

Wil je liever onze producten zien en voelen of eens met een van onze verkoopmedewerkers van gedachten wisselen? Neem vandaag nog contact met ons op of kom gewoon langs. We helpen je graag!

 

 

contact  Bel: 016 5795005


 • Maatwerk meubels
 • Persoonlijk contact
 • Showroom/werkplaats Rucphen
 • Online tracking systeem
 • Duurzaamheid voorop
 • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag geopend