Wil je een ruimte opdelen? Gebruik een roomdivider!

Wil je een ruimte opdelen? Gebruik een roomdivider!

Ben je benieuwd of we jou kunnen helpen met onze kennis en vakmanschap? Neem contact met ons op of kom eens langs bij onze showroom. Je kunt zo langs wippen of maak een afspraak zodat je zeker weet dat de koffie klaar staat.

Heb jij weleens in jouw kamer gestaan en het gevoel gehad dat het allemaal wat ongeorganiseerd was? Een roomdivider is de oplossing voor dit probleem! Een roomdivider is een specifiek soort meubel dat je kunt gebruiken om een grote kamer op te delen in meer overzichtelijke delen. Het is een soort scheidingswand, net als een muur, maar dan vaak verplaatsbaar of doorkijkbaar. Ook zorgt een roomdivider ervoor dat de kamer wordt opgedeeld zonder dat je de ruimtelijkheid verliest. Door een roomdivider te gebruiken in een kamer kun splits je de ruimte dus eigenlijk op in twee of meerdere delen. Je kunt zo duidelijk aangeven waar bijvoorbeeld het zitgedeelte, lounge-gedeelte of eetgedeelte is.

Hoe wordt een roomdivider gemaakt?

Een roomdivider kan op veel verschillende manieren en volgens veel verschillende ontwerpen gemaakt worden. Vaak wordt een roomdivider gemaakt van staal of hout.

De stalen kokers worden volgens een schets, tekening of foto aan elkaar gelast. Hoe hij eruit moet komen te zien kun jij dus zelf weten. Je kunt bij een kast als roomdivider bijvoorbeeld bepalen of je alleen maar open vakken wil waar je spullen kwijt kunt, maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld lades of deurtjes te gebruiken.

De houten roomdividers worden gemaakt door meubelmakers die het hout vlak schaven, aan elkaar lijmen, opschuren en lakken. Je kunt het hout en staal natuurlijk ook combineren.

Kan ik hem zelf ontwerpen?

Dat kan zeker, sterker nog, dat vinden we zelfs fijn! Onze meubelmakers en lasers in onze werkplaats makken allerlei projecten op maat en worden graag uitgedaagd door steeds nieuwe producten. Dit zorgt ervoor dat jouw ontwerp heel goed terecht komt!

Het mooie van het zelf ontwerpen van jouw roomdivider is dat hij dan perfect in jouw ruimte en interieur past.

Multifunctioneel

Een roomdivider is natuurlijk ideaal om jouw ruimte op te delen, maar je kunt hem ook zo ontwerpen dat hij geschikt is voor meerdere doelen. Vaak wordt een roomdivider gemaakt als simpele kast waar allerlei planten, boeken en andere accessoires in kunnen worden gezet. Ook hebben we wel eens plantenbakken gemaakt als roomdivider. Naast deze functionele dingen kun je een roomdivider ook gebruiken om de akoestiek te verbeteren. Hiervoor moet je goed nadenken over wat voor materiaal je wilt gebruiken.

Geluidsdempende roomdivirder

Wij kunnen een roomdivider maken van verschillende materialen en op verschillende manieren. Een voorbeeld van materiaal dat je kunt gebruiken om een geluiddempende roomdivider te maken zijn Akoestische 3d panelen. Deze panelen bestaan uit een laag vilt, een laag MDF en een laag fineer. De combinatie van deze twee materialen zorgen ervoor dat er minder echo en galm in uw ruimte is. Het vilt isoleert het geluid en absorbeert het. Daarbij heb je het 3d effect van de panelen die ervoor zorgen dat het geluid niet altijd op eenzelfde manier terugkaatst.

Gemaakt van massief hout

Voordelen van een massief houten roomdivider:

  • Sterk en duurzaam: Omdat massief hout zwaar en sterk is, zal een roomdivider gemaakt van dit materiaal een lange tijd meegaan.
  • Natuurlijke uitstraling: Massief hout is een natuurlijk materiaal en geeft daardoor de kamer een warme en gezellige uitstraling.
  • Makkelijk aanpasbaar: Je kunt massief hout bewerken, lakken of verven, zodat het past bij de stijl van de kamer.
  • Milieuvriendelijk: Omdat massief hout een hernieuwbare en milieuvriendelijke grondstof is, is het een verantwoorde keuze voor een roomdivider. Massief hout is ook nooit afgeschreven omdat het opnieuw te gebruiken is.
  • Waardevermeerdering: Door massief houten meubels en accessoires als een roomdivider in je huis te hebben verhoog je de waarde van je woning.
  • Stijlvol: Massief houten roomdividers zijn er in allerlei verschillende stijlen en ontwerpen en kunnen de kamer een chique en stijlvolle touch geven.

Gemaakt van plaatmateriaal

Een roomdivider kan ook van plaatmateriaal gemaakt worden. Dan worden de kollomen van 4 panelen gemaakt. Die worden in verstek aan elkaar gelijmd zodat het zicht lijkt om een massieve kollom.

Doordat de kollom hol is aan de binnenkant is hij licht en makelijk monteerbaar. Ook kan er electra of verlichtin in aangebracht worden.

Roomdivider van staal

Een roomdivider kan ook van staal of een combinatie van staal en hout gemaakt worden. Zo kan je ervoor kiezen een kastfunctie aan je room divider te geven. Die kast kan je indelen met alleen staal of gecombineerd met hout.

Meer weten over roomdividers

Wil je meer weten over wat mogelijk is? Of wil je inspiratie opdoen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via ons e-mailadres, telefoonnummer, WhatsApp of door langs te komen in onze winkel. Deze bevindt zich direct aan de snelweg A58, tussen Breda en Roosendaal.

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE