Op zoek naar burnt oak hout? | VanSloophout.com

Burnt Oak

Origineel, Robuust, Maatwerk en Stalen Frame.

Burnt oak is een eikenhoutsoort uit onze eigen werkplaats. Onze speciale behandelmethode (geheim recept) dat geen lak of olie is zorgt voor deze extreem mooie look. Door de behandeling is het hout tot de kern bruin geworden.

Eikenhouten burnt oak tafel

Onze Eikenhouten burnt oak bladen zijn 2 of 3 centimeter dik. We selecteren de eiken planken met onze eigen ogen en handen. De delen worden aan elkaar verlijmd tot een strak blad en geperst op zeer hoge druk zodat we zeker zijn van het beste resultaat. Onze modellen zijn afhankelijk van wat moeder natuur ons te bieden heeft. Door de vintage behandeling (geen lak of olie, maar een geheime methode) straalt het eikenhout veel karakter uit. Het hout is nieuw maar ziet er geleefd uit. We leveren alles speciaal in uw gewenste maatvoering. Zo kan het blad in uw gewenste breedte en lengte maar ook hoogte worden gemaakt. Zo heeft u altijd voldoende ruimte om uw stoelen goed onder de tafel aan te schuiven. Standaard is de ruimte 75cm vanaf de bovenkant van het blad. Haal dus altijd ongeveer 3 centimeter van de ruimte af. Zo weet u zeker dat de stoelen passen. Mocht dat niet het geval zijn. Maken wij het blad op de juiste hoogte door uw onderstel te verhogen.

 

Eikenhouten tafel varianten

  • Rustiek new oak; Zeer rustig blad met weinig noesten.
  • Exclusive oak; Een donkerder blad dan standaard/vintage eiken.

 

Drogingsproces

Onze tafels zijn zo’n 10 jaar lang gedroogd en met uiterste zorg bewaard. Na die tijd vinden ze hun tweede leven als prachtige tafel in uw huis. Van de geselecteerde bladen door onze meubelmakers kunt u een tafel laten maken van wel 5 meter lang en 120 centimeter breed. Zo past zeker het hele gezin aan uw boomstam tafel.

 

Standaard en optioneel

Standaard krijgt u een eiken blad wat op maat is gemaakt en geschaafd. Het schaven zorgt er voor dat het eiken blad strak afgewerkt is. U kunt er voor kiezen om de noesten op te laten vullen zodat er geen scheurtjes en gaatjes meer zijn. Dit is aan te raden bij bijvoorbeeld een eettafel om te voorkomen dat er eetresten in de tafel achterblijven. Verder zijn er diverse behandelingen voor uw tafel. Zo hebben wij:

  • ultra matte lak; Deze lak maken wij zelf. Omdat er geen vergelijkbare lak op de markt is. U ziet hier niets van, maar u merkt het wel met morsen. Even met een vochtig doekje over de tafel en voila, geen resten!
  • Borstelen; Voel de boom zoals hij is met de structuur van de boom zelf, de nerven van het hout zijn zichtbaar bij deze variant.
  • Oliën; Om bijvoorbeeld een donkere uitstraling te krijgen.

 

Onderstellen

Onderstellen zijn na Vintage oak bladen onze tweede specialiteit. Onze lassers kunnen ieder gewenst onderstel maken. De kokers kunnen onbewerkt worden gemonteerd of met een lak of coating. Als het onderstel niet wordt gelakt met blanke lak, kan deze gaan afgeven op kleding. Het is dus aan te raden deze altijd te laten behandelen met blanke lak (standaard inbegrepen).

 

Verder is iedere RAL kleur mogelijk. Zo kunt u kiezen voor 9005 zwart of 9010 wit. De coatings zijn wel voor een meerprijs van €100,-.

Wij streven naar 100% tevredenheid.

Eiken balken tafel met bankje

Super goede kwaliteit en een top service!

Bianca van Rostum
Bekijk product

Badkamermeubel Barnwood robuust

Prachtige badkamermeubel, goed uitgewerkt en precies zoals ik het wilde. Perfect!

Annelies van Dordt
Bekijk product

Barnwood ronde kloostertafel

Prachtige keukentafel en super snel geleverd

Remco Visser
Bekijk product
Meubel webshop
Onze showroom is vandaag geopend