Robuuste beton tafel op maat | VanSloophout.com
Beton tafel op maat

Beton tafels hebben een zeer tijdloos en robuuste uitstraling. Dit is ook de reden dat de tafels de laatste tijd erg in trek zijn bij onze klanten. Een voordeel van een tafel van beton vergeleken met een tafel van hout is dat deze altijd zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Hiervoor is geen extra behandeling nodig. Een beton tafel van Weij Maatwerk & Interieur wordt speciaal voor jou met de hand op maat gemaakt. Ook de onderstellen voor betonnen meubelen worden door onszelf met de hand gemaakt. Zo kun je een compleet meubel samenstellen!

 

 

Verschillende soorten beton tafels

Bij het kiezen van een beton tafel heb je de keuze uit twee verschillende kleuren; nero (donker) en grigio (licht). Mocht je een andere kleur willen hebben, laat het ons dan even weten!

 

Naast de kleur is er ook nog de keuze tussen massief beton en betonlook. De betonlook wordt alleen gebruikt bij meubelen die binnen komen te staan, omdat deze niet zo goed tegen water kunnen.

 

 

Betonlook

De meubelen die binnen blijven staan heeft niet zo veel te leiden. De tafel staat mooi droog en krijgt geen regen op z’n kop. Hierdoor is een gesmeerde betonnen tafel voldoende. De tafel begint als houten plaat die helemaal wordt bedekt met beton. De buitenkant ziet er dan uit alsof het van massief beton is gemaakt, maar omdat er hout binnenin zit is het niet zo zwaar.

 

 

beton smeren betonlook beton massief tafel

 

 

Massief beton

Als de betonnen tafel buiten komt te staan is dit anders. Hoewel een plaat beton in principe genoeg zou moeten zijn raden we aan om massief beton te gebruiken. Dit soort tafels zijn een stuk zwaarder, maar zijn optimaal beschermd tegen de verschillende weersomstandigheden. Om het gewicht iets te drukken wordt er aan de onderkant van het blad vaak gebruikt gemaakt van piepschuim dat er naderhand uitgehaald wordt. Meubelen van massief beton zijn dus een stuk zwaarder, maar zijn wel wintervast. Als het product eenmaal op zijn plek staat zul je er dus jaren plezier van hebben.

Twee variaties beton

Beton Nero

Beton nero, de donkere variant van beton. Lijkt het jou niet tof om hiervan een tafel in je interieur te hebben? Het is nu mogelijk bij Weij! Het materiaal is robuust, massief en industrieel en geeft je interieur een rauwe en pure uitstraling.

 

Ieder blad wordt op maat gemaakt en gestort. Hierdoor zal ieder beton product zijn eigen look hebben. Er is een keus uit twee tinten beton; Beton nero en Beton grigio. De producten hieronder zijn gestort in de nero variant.

 

Om de industriële sfeer helemaal af te maken kunt u kiezen voor een stalen frame als onderstel. Ons assortiment van stalen frames kunt u via onze tafel configurator bekijken. Zit er niet bij wat u zoekt? Stuur ons dan uw eigen ontwerp! Dan bekijken wij of we het kunnen realiseren.

 

Beton Grigio

Beton grigio, de lichte variant van beton. Lijkt het jou niet tof om hiervan een tafel van in je interieur te hebben? Het is nu mogelijk bij Weij en wel met een robuuste variant! De tafel wordt gestort in beton en is mogelijk in twee verschillende tinten. Het tafelblad is een massief beton blad en is daardoor zwaar van gewicht. Met een tafelblad van beton geef je je interieur een rauwe en pure uitstraling.

 

Ieder blad wordt apart op maat vervaardigd en gestort. Hierdoor zal iedere beton product er weer anders uitzien. Er is een keus uit twee tinten beton; Beton nero en Beton Grigio. De producten hieronder zijn gestort in de tint grigio.

 

Om de industriële sfeer helemaal af te maken kunt u kiezen voor een stalen frame als onderstel. Ons assortiment van stalen frames kunt u via onze tafel configurator bekijken. Zit er niet bij wat u zoekt? Stuur ons dan uw eigen ontwerp! Dan bekijken wij of we het kunnen realiseren.

 

Een robuuste tafel van beton

Onze tafels van beton worden in de werkplaats op maat gemaakt. Er wordt allereerst een mal gemaakt en dit wordt vervolgens gestort met beton. De tafels zijn voor een deel massief en daardoor dus zwaar van gewicht. De bladen worden na het drogen glad geschuurd en gepolijst. Hierdoor zul je een fijn vlak blad hebben waar je aan kunt zitten. Verdere behandeling heeft het product niet nodig. Mocht je dit wel willen kunnen we dit uiteraard uitvoeren met een impregneer.

 

Tijdens de productie wordt er naar gewerkt om zo min mogelijk luchtbellen in het blad te hebben. Echter is het mogelijk dat het blad na het uitharden toch luchtbelletjes bevat. Dit zorgt voor de beton uitstraling, maar kan eventueel gevuld worden met beton.

 

 

Het kiezen van een onderstel voor jouw beton tafel

Maak jouw beton tafel af met een op maat gemaakt onderstel. Zo kun je kiezen uit een tafel met stalen onderstel of een onderstel van hout. De stalen frames komen in verschillende kokermaat diktes en diverse ontwerpen frames. Denk bijvoorbeeld aan een stoer U-frame of een industrieel box frame.

 

Wij zijn in staat om een beton tafel helemaal op maat te laten maken. Dit is mogelijk door onze in house vakmensen, een eigen werkplaats en jarenlange ervaring met het maken van meubels op maat. Naast het maken van een beton tafel op maat is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een boomstamtafel of tafel van barnwood op maat te maken.

Onze showroom is vandaag geopened