Duurzaam ondernemen, geef hout een tweede leven, Weijbv.nl

Duurzaam ondernemen


  • Maatwerk meubels
  • Persoonlijk contact
  • Showroom/werkplaats Rucphen
  • Online tracking systeem
  • Duurzaamheid voorop
  • Groothandel hout

Wat is duurzaam ondernemen?

 

Kort gezegd houdt duurzaam ondernemen in dat een onderneming een goed bedrijfsrendement heeft en dit combineert met de bescherming van het milieu, het benutten van de talenten van de werknemers en met het leveren van een bijdrage aan de stabiliteit van de samenleving waarin we leven en werken.

 

Wat doet Weij Maatwerk & Interieur aan duurzaam ondernemen?

 

Weij voorziet een behoefte door te innoveren met duurzaamheid. Vanuit de missie; “materiaal met een verhaal mag niet verloren gaan”, zetten wij ons in om materiaal te recyclen en het een tweede leven te geven. Zo gebruiken wij hout en staal afkomstig uit bijvoorbeeld oude huizen in Frankrijk en fabrieken uit Duitsland. Deze materialen krijgen vervolgens bij Weij een nieuw doel, zoals bijvoorbeeld een tafel.

De imperfecties en oude verbindingen van hout en staal vertellen het verhaal: de oorspronkelijke locatie, de vorige functie en het bouwjaar. Een geschiedenis die u terug ziet in een unieke uitstraling.

Hebben we na het maken van meubels, het leggen van vloeren en het betimmeren van wanden en plafonds hout over, dan gebruiken we dit voor de verkoop van kachelhout. Zo zorgen we er letterlijk voor dat elk stukje materiaal een doel krijgt.

Naast het gebruik van gerecycled materiaal, maken wij in ons kantoor, onze showroom en werkplaats alleen gebruik van led verlichting en duurzame bedrijfskleding.

Onze showroom is vandaag geopend