Barnwood tafels en meubels op maat | VanSloophout.com

Barnwood

Origineel, Robuust, Maatwerk en Stalen Frame.

Barnwood voor u op maat of per plank/balk.

Wij gaan speciaal voor u aan de slag en zorgen voor het beste resultaat. Onze meer dan 80 jaar oude eikenhouten balken en planken zijn van A kwaliteit en staan prachtig in iedere kamer van uw huis.

Barnwood: wat is het?

Barnwood is afkomstig van het Engelse woord ‘barn’ wat zoveel als schuur betekent. Dit is dus ook precies wat het is: hout afkomstig van oude schuren. Ons barnwood is afkomstig uit Canada en is soms wel tot 100 jaar met uiterste zorg bewaard. Na het drogen van het hout en het netjes maken van het blad is het klaar voor een tweede leven als meubelstuk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tafel op maat. Hierbij is het mogelijk om zelf de afmetingen te bepalen en een onderstel te kiezen. Ook kun je ervoor kiezen om jouw tafelblad af te werken met onze invisble oil. Hierdoor is jouw tafelblad beschermd tegen vlekken en vocht.

 

Barnwood als tafelblad

Wanneer je graag een tafelblad van barnwood wil gaan gebruiken is het eerst zaak om een geschikte keuze te maken. Zo heeft VanSloophout de keuze uit twee verschillende soorten tafelbladen:

 

  • Barnwood robuust: deze variant betreft een geborsteld tafelblad. Dit betekent dat de rauwe en natuurlijke structuur en kleur van het barnwood behouden blijft. Vergeleken met de geschaafde versie is dit een grovere afwerking.
  • Barnwood geschaafd: de geschaafde variant is een een gladdere afwerking van het blad. Doordat het tafelblad is geschaafd is de tafel ook een stuk lichter. Wel is de natuurlijke structuur van het hout nog steeds zichtbaar.

 

Verder kun je kiezen uit de dikte van het blad. Kies je voor een robuust tafelblad van barnwood dan heb je de keuze uit een blad van 30mm, 45mm of 80mm dik. Ga je voor een geschaafd blad dan kun je kiezen uit een tafelblad van 25mm, 45mm of 80mm dik. Bij het maken van een barnwood tafel op maat heb je altijd de mogelijkheid om zelf de afmetingen te kiezen.

 

Barnwood en ander gebruikt hout

Wanneer je op zoek bent naar iets anders dan barnwood maar toch graag een tafel wilt hebben van gebruikt hout, dan zijn er nog andere keuzes. Zo hebben wij bijvoorbeeld ook sloophout. Dit gerecycled hout is afkomstig van eerder gemaakte meubels. Het is makkelijk om met een tafel van sloophout te variëren. Denk bijvoorbeeld aan een sloophout tafel met visgraat motief of hongaarse punt. Naast gebruikt hout hebben wij ook een ruime mogelijkheid aan nieuw hout. Bijvoorbeeld rustiek eiken, boomstam, mangolook hout of Amerikaans noten!

 

Barnwood  Barnwood Barnwood  Barnwood  Barnwood  Barnwood

Onze showroom is vandaag geopend