Boomstamtafel op maat gemaakt - Weijbv.nl
Boomstam tafels

Het populairste tafelblad is op dit moment zonder twijfel de boomstamtafel! Deze bladen zien eruit alsof een enorme massieve boom over de lengte is doorgezaagd. Gelukkig weten wij beter! Deze boomstamtafels hebben elk een unieke uitstraling. Bij Rustiek Eiken, Vintage Oak en Burnt Oak zijn het enkel de nerven die de bladen uniek maken, maar bij de boomstamtafel is ook de rand bij elke tafel uniek! Zo weet je zeker dat jouw tafel de enige ter wereld is die er zo uitziet!

contact  Bel: 016 5795005

De boomstamtafel wordt gemaakt van Rustiek Eiken of Vintage oak. Door de andere kleur is de uitstraling van de hele tafel compleet anders. Benieuwd wat het verschil is tussen de eiken soorten? Wij hebben een hele uitleg over eiken planken die wij gebruiken!

Proces boomstamtafel

Aan beide kanten van het blad is een plank gebruikt die nog voor een deel uit boomschors bestaat. Tussen deze delen zitten gewone eikenhouten delen. Doordat de panelen zo strak zijn verlijmd lijkt het alsof alles afkomstig is uit één boom. Na het lijmen wordt het blad zorgvuldig geschaafd om het blad overal dezelfde dikte te geven en voilà, de boomstamtafel is klaar!

Na het op maat maken kan de tafel behandeld worden. Aan jou weer de opdracht om een keuze te maken, het is ten slotte een maatwerk tafel! Wil je de tafel zijn originele karakter laten behouden? Ga dan voor de blanke lak! Het is natuurlijk ook mogelijk om de tafel een kleurtje te geven. De meest gevraagde bewerkingen zijn:

 • Blanke lak; deze matte lak zorgt ervoor dat het tafelblad is beschermd tegen morsen en knoeien. De kleurverandering is minimaal, maar het gebruiksgemak is sterk verbeterd!
 • Borstelen; door de houten bladen te borstelen ná het schuren komt de oorspronkelijke structuur weer naar voren. Het hout voelt iets ruwer, maar natuurlijker aan.
 • Oliën; als je toch niet 100% tevreden bent met de kleur kan deze bijgewerkt worden met verschillende soorten olie.

Een boomstamtafel op maat gemaakt

Wanneer je op zoek bent naar een boomstamtafel dan is Weij Maatwerk & Interieur je graag van dienst. Onze tafels zijn gemaakt van het beste eikenhout, 10 jaar lang gedroogd en kunnen op maat voor je gemaakt worden. Dit begint allemaal bij het uitkiezen van de tafelbladen. Hierbij bepaal jijzelf welke soort boomstampanelen uit ons assortiment je graag in jouw boomstamtafel verwerkt ziet worden. Zo heb je de keuze uit boomstampanelen met een lichte of donkerdere kleur en zit er ook verschil in bijvoorbeeld de structuur en het aantal noesten.

De dikte van een boomstambladen zijn 40mm of 60mm dik. Door middel van onze pers kunnen wij de boomstamtafel aan elkaar lijmen en zo ook de breedte bepalen. Ook is het mogelijk om de gewenste lengte en hoogte van het tafelblad te kiezen. Zo maken wij een boomstam eettafel van 76cm hoog, een boomstam salontafel van 40cm hoog of een boomstam bartafel van 105cm hoog! Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn wat betreft een tafel op maat maken dan kun je een kijkje nemen in onze tool.

Behandelen van jouw boomstamtafel

Kies je voor een boomstamtafel dan kies je altijd voor een topkwaliteit eikenblad dat jijzelf hebt kunnen uitkiezen. Deze bladen worden al dan niet aan elkaar gelijmd, op maat gemaakt en ten slotte geschaafd. Naast deze standaard afwerking is er ook de keuze om jouw tafelblad verder af te werken. De meest gekozen opties voor een boomstamtafel zijn:

 • Invisible oil: dit is onze meest gekozen optie en wordt ook aanbevolen door onze specialisten. Deze speciale afwerking wordt 3x aangebracht en zorgt voor een vuilafstotende laag op je boomstamtafel.
 • Noesten stoppen: doordat de bladen van onze boomstamtafels allemaal uniek zijn is het mogelijk dat er noesten aanwezig zijn in het blad. Dit kun je laten opvullen door middel van zwart stopsel, waardoor de boomstamtafel geen oneffenheden meer heeft.
 • Borstelen voor extra reliëf: ben je op zoek naar een boomstamtafel waar de nerf nog zichtbaar en voelbaar is? Dan is er de keuze om je tafelblad te laten borstelen, waardoor het zijn natuurlijke look behoud.

Maak jouw boomstamtafel compleet met een uniek onderstel

Zoals gezegd kies je bij ons je eigen planken voor een boomstamtafel, maar is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor een uniek stalen onderstel. Dit geeft de boomstamtafel een robuuste en industriële look. De onderstellen die u kunt kiezen zijn te zien in onze tool en bieden een hoop mogelijkheden. Onze stalen frames worden altijd standaard afgewerkt met een blanke matte lak. Hierdoor zullen de onderstellen niet afgeven op uw kleding. Hiernaast is er de mogelijkheid om voor een meerprijs van €100 uw onderstel te laten poeder coaten in elke mogelijke RAL kleur, zowel mat als zijde- of hoogglans. Wil je dat de lasnaden van het onderstel niet te zien zijn? Kies dan voor een gladde afwerking van de naden.

Op zoek naar een boomstamtafel? Bezoek dan ook eens onze showroom

Wanneer je op zoek bent naar een boomstamtafel voor jouw interieur, dan kan het fijn zijn om het hout te zien, te voelen en uit te kiezen. Omdat wij ook een showroom hebben waar de verschillende soorten hout tentoongesteld staan kan je altijd langskomen voor een bakje koffie. Wij zijn gevestigd in Rucphen, langs de Rijksweg-Zuid 79. Hier hebben wij ook de keuze uit onder andere een barnwood tafelsloophout tafel of beton tafel.

Diensten mogelijk met Boomstamdelen


iconContact opnemen

  Voor- en achternaam

  E-mailadres

  Bericht

  Vul in: wat is 239-3?


  Je bent van harte welkom in onze showroom en werkplaats aan de Rijksweg-Zuid 79, te Rucphen

  Bel ons op: 31(0)165-795005

  Telefonisch bereikbaar op dinsdag t/m zaterdag van 08.30 tot 17.00 uur.

   

  Laat een bericht achter via de mail of voicemail en wij zullen je zo spoedig mogelijk terug bellen.

  Onze showroom is vandaag gesloten