Burnt Oak tafelblad - helemaal op maat - Weijbv.nl

Burnt Oak tafelblad

Eén van de drie nieuwe eikensoorten die bij ons verkrijgbaar is, is Burnt Oak. Net zoals Rustiek Eiken en Vintage Oak heeft Burnt Oak ook in de oven gelegen om te drogen. De naam doet het al een beetje vermoeden; Burnt Oak heeft het langst in de oven gelegen en heeft dus ook de donkerste kleur.

contact  Bel: 016 579500

Het hout is erg geschikt voor bijvoorbeeld een schuifdeur of tafelblad. Dankzij dit type droging ziet het hout er geleefd uit, ook al is het vers gezaagd hout. De eiken planken die worden gebruikt selecteren de meubelmakers zelf om ervoor te zorgen dat de panelen mooi bij elkaar passen. De delen worden aan elkaar verlijmd en geperst onder hoge druk zodat er één geheel ontstaat. Doordat elke boom anders is, zijn onze Burnt Oak tafelbladen afhankelijk van wat moeder natuur ons biedt en is geen enkel paneel hetzelfde.

Burnt Oak afwerken

Standaard is een Burnt Oak tafelblad geschaafd  en op maat gemaakt. Los van de dikte (20 of 30 millimeter) zijn de bladen helemaal op maat te zagen. Zowel de breedte als de lengte kan tot op de centimeter nauwkeurig worden gezaagd. Naast het zagen en schaven heb je verschillende keuzes in afwerking. De populairste behandelingen zijn:

 • Blanke lak; deze matte lak zorgt ervoor dat het tafelblad is beschermd tegen morsen en knoeien. De kleurverandering is minimaal, maar het gebruiksgemak is sterk verbeterd!
 • Borstelen; door de houten bladen te borstelen ná het schuren komt de oorspronkelijke structuur weer naar voren. Het hout voelt iets ruwer, maar natuurlijker aan.
 • Oliën; als je toch niet 100% tevreden bent met de kleur kan deze bijgewerkt worden met verschillende soorten olie.

Wat zijn de kosten?

Een Burnt Oak tafelblad is al verkrijgbaar vanaf €212,- per vierkante meter. Voor de prijs van een gehele tafel kun je al jouw wensen invullen in onze tool

Zoals je aan de foto’s kunt zien is het visgraat design erg in trek met het Burnt Oak. Dit patroon zorgt ervoor dat het wat donkerdere hout een speels effect krijgt.

Van Burnt Oak maken wij veel meer dan alleen tafelbladen. Voor meer informatie over de losse eiken planken en voor maatwerk zoals een tv meubel of kast kun je contact met ons opnemen. Ook kun je langs komen in Rucphen, dan kunnen we samen zitten om jouw plan verder uit te werken!iconContact opnemen

  Voor- en achternaam

  E-mailadres

  Bericht

  Vul in: wat is 239-3?


  Je bent van harte welkom in onze showroom en werkplaats aan de Rijksweg-Zuid 79, te Rucphen

  Bel ons op: 31(0)165-795005

  Telefonisch bereikbaar op dinsdag t/m zaterdag van 08.30 tot 17.00 uur.

   

  Laat een bericht achter via de mail of voicemail en wij zullen je zo spoedig mogelijk terug bellen.

  Onze showroom is vandaag geopend