Douglas hout, multifunctioneel, duurzaam | VanSloophout.com
Douglashout - Balken | Planken | Palen | Meubels | Overkappingen

 

Douglas hout; Multifunctioneel en duurzaam

Op zoek naar een tafel voor buiten? Of ben je op zoek naar een overkapping of tuinhuis? Dan kan het haast niet anders dan dat je Douglas hout nodig hebt! Dit hout is namelijk helemaal trending en uiterst geschikt voor alles wat buiten staat. Al ons douglas hout is te bestellen op VanDouglashout.com

 

 

 

contact  Bel: 016 5795005

 

 

 

Douglas is een houtsoort dat versteent. Dit wil zeggen dat het hout uithardt wanneer het in de zon staat. Het vele hars dat in Douglas hout zit wordt hierbij steviger, wat zorgt voor harder hout. Net als de stevigheid veranderd de kleur van Douglas hout door blootstelling aan de zon en andere weersinvloeden. De kenmerkende oranje/roze kleur kan na ongeveer 2 maanden zon al naar grijs veranderen.

Van Douglas hout is van alles te maken; tuinhuizen, overkappingen, tafels, wandbekleding en nog veel meer!

 

 

 

Kenmerken Douglas hout

Douglas is verkrijgbaar als paal, plank en balk in verschillende afmetingen. De palen zijn van 9 bij 9 centimeter tot en met 20 bij 20 centimeter beschikbaar. De planken zijn verkrijgbaar in 22 en 32mm dik, hebben een lengte van 3 t/m 5 meter en zijn gemiddeld 19,5 cm breed. De balken die wij verkopen zijn erg uiteenlopend, van 4,5 bij 7,5 cm tot 7 bij 20 centimeter. Benieuwd naar de prijzen van het losse hout? Op VanDouglashout.com staan alle recente prijzen!

 

 

Los hout  Tafel samenstellen

 

 

 

Douglas hout is bij VanDouglashout.com los te verkrijgen, maar wij kunnen er ook maatwerk meubels van maken. Een massieve Douglas balkentafel is al verkrijgbaar vanaf €175,- per vierkante meter. In onze tool kun je jouw tafel helemaal samenstellen. Voor andere maatwerk meubelen hebben wij enkel een schets of idee nodig die wij verder met jou uit kunnen werken!

 

Naast de belangrijkste groepen (planken, balken en palen) zijn er nog blokhutprofielen, dakbeschotten, dubbel lip profielen, potdekselplanken, schaaldelen en vlonderdelen. Weij kunnen ook hele tuinhuizen en overkappingen bouwen of voorbereien. Ben je benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden, neem dan contact met ons op of kom eens langs in onze showroom!

 

 

Douglas gevelbekleding Douglas overkapping

 

 

Behandeling van Douglas hout

Een van de mooie kenmerken van Douglas hout is dat het in principe niet behandeld hoeft te worden. Het hout kan namelijk van nature tegen alle weersinvloeden. Het hout kan wel behandeld worden met een Douglas olie of Douglas beits. Deze olie en beits zorgen ervoor dat het hout zijn originele kleur behoudt en dus niet grijs wordt. De olie moet elk jaar opnieuw worden aangebracht, waar de beits het vaak wel 2 a 3 jaar volhoudt. Uiteraard is er ook zwarte beits waardoor je het hout mooi zwart kan maken.

 

Wanneer het Douglashout in contact komt te staan met de grond is het wel raadzaam om het hout te behandelen. Dit kan met Bison rubber seal. Deze seal is waterdicht, waardoor het Douglashout geen last heeft van constant vocht.

 

 

Meer informatie over Douglashout

Onze showroom is vandaag geopend