Eiken planken op voorraad - Rustiek eiken planken - Weijbv.nl


Eiken

Eiken planken in verschillende stijlen

Veruit het bekendste hout op dit moment is eikenhout. Je komt overal meubels tegen waarbij eiken planken zijn gebruikt. Veel restaurants hebben eiken tafels, thuis kun je zomaar een eiken stoel hebben staan en misschien is je bureau ook wel gemaakt van eiken planken. Doordat eikenhout een harde en duurzame houtsoort is, is het geschikt voor binnen én buitengebruik, al is het voor buitengebruik aan te raden om het hout te beschermen.

 

Wij hebben Rustiek Eiken, Vintage Oak en Burnt Oak in het assortiment. Daarnaast kun je ook nog voor eikenhout kiezen met een robuuste boomstam rand. Al het eikenhout ligt veilig en droog in de loods, waardoor de veroudering van het hout zo traag mogelijk gaat.

 

 

 

contact  Bel: 016 5795005

 

 

 

Rustiek Eiken, vintage oak en burnt oak

Als het gaat om eikenhout hebben wij meerdere keuzes. De voornaamste keuze is de kleur en uitstraling. Je kunt kiezen tussen Rustiek eiken, licht van kleur, Vintage Oak, warm van kleur en Burnt Oak, donker van kleur. Het eiken is kunstmatig gedroogd in een grote oven, waarbij de duur van het proces de uitstraling bepaalt. De eiken planken zoals ze in de werkplaats liggen zijn nog erg ruw en niet klaar om mee aan de slag te gaan. Mocht je de planken graag geschaafd en/of gezaagd hebben, neem dan contact met ons op!

 

Rustiek Eiken is het eiken dat het minst lang in de oven heeft gelegen. De natuurlijke kleur is tijdloos en past in bijna elk interieur. Rustiek Eiken is dan ook de meest gevraagde soort. Na het Rustiek Eiken wordt de Vintage Oak uit de oven gehaald. Dit soort eiken planken hebben een warme uitstraling en zijn een tikkeltje donkerder dan rustiek eiken. De donkerste van kleur is Burnt Oak. Deze eiken planken liggen het langst te drogen in de oven waardoor het hout donker bruin wordt. Door het lange drogen draagt Burnt Oak veel karakter uit.

 

Eiken kenmerken

Het eikenhout is voor zowel binnen als buiten geschikt en is verkrijgbaar in diverse afmetingen tussen de 27 en 62 millimeter dik, 10 en 15 centimeter breed.

 

Rustiek Eiken

Dikte 2 cm tot 4 cm
Lengte Variërend van 260 tot 300 cm
Breedte 10 cm tot 15 cm
Prijs per m2 Neem voor de actuele prijs contact met ons op!

 

Vintage Oak

Dikte 2 cm of 4 cm
Lengte Variërend van 260 tot 300 cm
Breedte 10 cm tot 15 cm
Prijs per m2 Neem voor de actuele prijs contact met ons op!

 

Burnt Oak

Dikte 2 cm of 3 cm
Lengte Variërend van 260 tot 300 cm
Breedte 10 cm tot 15 cm
Prijs per m2 Neem voor de actuele prijs contact met ons op!

 

Boomstam rand

Dikte 4 cm of 6 cm
Lengte 300 cm
Breedte 35 cm tot 50 cm
Prijs per m2 Neem voor de actuele prijs contact met ons op!

 

 

 

Rustiek eiken Rustiek eiken

 

 

Met de kleur van eiken valt nog wat te spelen. Door verschillende soorten olie, lak of verf te combineren met de drie verschillende soorten eiken heb je keuze uit heel veel tinten. Om een goede keus te maken nodigen we je graag uit voor een kopje koffie bij ons in de showroom.

 

Wil je graag een eiken tafel? Neem dan contact op of gebruik onze tool! Hierin kun je al jouw persoonlijke wensen invullen!

Onze showroom is vandaag gesloten