Mangolook planken op voorraad - Weijbv.nl
Mangolook

Mango hout; een tropische hardhoutsoort van de mango boom. De mango bomen groeien goed in Zuid-Oost Azië en met name in India. Een nadeel van deze houtsoort is dat het hout alleen als compleet product mag worden geëxporteerd zodat zij zelf de productie binnen het land houden. Logisch ook, maar er is daardoor bijna geen maatwerk mogelijk!

 

Om toch maatwerk producten te kunnen aanbieden met dezelfde look, hebben wij het mangolook in het leven geroepen. Het hout wordt geproduceerd uit cedorana hout; hardhout met een oranje bruine uitstraling. Door de verticale lijnen in het hout komt Mangolook dicht in de buurt van echte mango hout. Let er wel op dat de twee houtsoorten niet 100% hetzelfde zijn, als je ze naast elkaar legt zul je dus wel zien dat er verschil in zit. Vooral als je fan bent van de look is mangolook een super goede keuze.

 

 

contact  Bel: 016 5795005

 

 

Het massieve hout voor de mangolook wordt bij Weij Maatwerk & Interieur gebruikt om meubelen van te maken. Naast dat er maatwerk meubelen gemaakt worden kan het hout ook goed gebruikt worden voor gevelbekleding en buiten meubelen.

 

Bewerking mangolook hout

Het mangolook hout wordt bij ons vaak behandeld met een hardwax. Deze hardwax kleur maakt het hout iets donkerder van kleur en daardoor zijn de verticale belijningen beter zichtbaar. Als je dit wat minder mooi vindt kunnen we het hout ook behandelen met een transparante matte lak. Deze lak zorgt er zoveel mogelijk voor dat de uitstraling van het onbehandelde hout blijft.

 

Kenmerken van het hout

De afmetingen van deze planken zijn ongeveer 25mm & 50 mm dik, 20 centimeter breed en maximaal  305cm lang.

Mangolook hout onbehandeld

Dikte 2.5 cm
Lengte Tot 3.05 m
Breedte 20 cm
Prijs per m2 +/- €137,50,-

 

Dikte 5.0 cm
Lengte Tot 3.05 m
Breedte 20 cm
Prijs per m2 +/- €165,-

 

Mangolook hout is zowel in planken als in kant-en-klare maatwerk meubelen te koop. Voor tafels op maat kun je je wensen invullen in onze tool. Wil je graag een ander interieur product op maat gemaakt hebben, zoals een badkamer meubel of dressoir? Kom dan eens langs bij onze showroom! Je kunt natuurlijk ook gewoon per mail of telefonisch contact met ons opnemen. Zo kunnen we samen met jou de plannen en mogelijkheden bespreken!

 

Ben je op zoek naar een losse plank? Stuur dan een appje via WhatsApp of mailtje met de volgende informatie:

  • Lengte (tot 305 cm meter uit 1 deel)
  • Breedte (tot 20 cm uit 1 deel)
  • Dikte (tot 5,5 cm uit 1 deel)
  • Afwerking (bijv. schaven, schuren, lakken)

 

 

Mangolook

 

Behandeling van mangolook

Ter bescherming raden wij altijd aan om de tafel te behandelen met een laagje lak. Bij Weij wordt dit vaak gedaan met BlueWolf, een blanke transparante lak die ervoor zorgt dat het hout er natuurlijk uit blijft zien.

 

De ietwat donkere kleur komt niet van de blanke lak, dit wordt bereikt met een speciale olie. Door deze olie komt de kleur van het hout dichter bij het mango hout zoals we het allemaal kennen.

Onze showroom is vandaag geopend