Rustiek eiken planken; Stoer en stijlvol - Weijbv.nl
Rustiek New Oak

Rustiek eiken

Rustiek eiken planken; Stoer en stijlvol

Onze Rustiek Eiken planken zijn afkomstig uit Europese bossen die onder goed toezicht worden gekapt. Enkel de planken die van goede kwaliteit zijn komen bij ons terecht zodat ze tientallen jaren mee kunnen gaan. Net als Vintage Oak en Burnt Oak is Rustiek Eiken gedroogd in een grote oven. Het grote verschil zit hem in het “na-bakken”. Als het hout droog genoeg is kan het hout uit de oven gehaald worden, maar als het hout nog wat langer ligt wordt het hout steeds donkerder. Rustiek Eiken planken worden na het drogen gelijk uit de oven gehaald. Hierdoor zijn de planken wel mooi droog, maar houden ze de lichte kleur.

 

 

contact  Bel: 016 5795005

 

 

Kenmerken van Rustiek Eiken

Rustiek eiken is zowel binnenshuis als buiten te gebruiken en is beschikbaar als paal en als plank. De planken zijn beschikbaar in diktes van 26mm tot en met 62mm. Dit is de dikte van het ruwe hout, dus bewerkte planken van rustiek eiken vallen wat dunner uit. De balken zijn beschikbaar in diktes van 15cm. Elke eiken plank verschilt van elkaar, dus lichte afwijkingen zijn mogelijk.

 

 

Rustiek eiken Rustiek eiken

 

 

Bewerking van Rustiek Eiken

Rustiek Eiken planken en balken zijn goed te bewerken en behandelen. Natuurlijk heeft het ruwe hout veel karakter, maar voor veel projecten zijn gladde planken een stuk handiger. Bij ons wordt dit gedaan door het hout te schaven, zagen en schuren. Hierdoor worden de planken en palen aan alle kanten glad en heb je geen last meer van splinters. Om toch wat meer karakter te geven aan een glad geschuurd paneel kun je het laten borstelen. De nerven van het hout zijn wat zachter dan het hout zelf, dus wanneer het hout wordt geborsteld worden de nerven er iets dieper uitgeslagen wat een mooi diepte-effect geeft.

 

Behandeling van Rustiek Eiken

De lichte kleur is hartstikke mooi om te zien. Ook zijn lichte kleuren makkelijk te bewerken, het is niet voor niets dat papier zo wit mogelijk wordt gemaakt! De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Een paar vaak gevraagde behandelingen zijn:

 

  • Invisible Oil; een doorzichtige lak
  • Hardwax; een semi-doorzichtige behandeling met een lichte kleurtoon
  • Verven; een dekkende kleur, mooi na het borstelen

 

Wat zijn de mogelijkheden?

Met eikenhout kun je alle kanten op. Bij Weij ligt het Rustiek eiken vaak op voorraad en is ruw mee te nemen. Ook kunnen we bij Weij het eikenhout op maat zagen, bewerken en behandelen. Wil je een hele tafel van Rustiek Eiken? Kijk dan eens naar onze tafel configurator en vul al jouw wensen in voor een snelle offerte op maat!

 

Meer informatie over Rustiek New Oak

Onze showroom is vandaag geopend