Sloophout, oud en gebruikt hout | VanSloophout.com
Sloophout

Planken | Meubels

Sloophout planken; duurzaam en voordelig

 

Na het steigerhout was dit het eerste hout waar Weij meubels van maakten. Sloophout planken zijn afkomstig van oude pallets, vloeren en wanden van bijvoorbeeld boerderijen. Het hout bestaat uit een mix van Vuren, Grenen en Douglas planken, waardoor het hout verschillende tinten heeft en een warm gevoel geeft. Ideaal dus voor de huiskamer, waar het hout gebruikt kan worden als vloer, wandbetimmering of als meubel.

 

 

 

contact  Bel: 016 5795005

 

 

 

Sloophout kenmerken

Het hout is beschikbaar vanaf €13,25 incl. btw. per m² voor sloophout smal van 120cm lang. Sloophout smal is verkrijgbaar in lengtes variërend van 80 tot 300 centimeter. Het hout is standaard 9,5cm breed en 17mm dik. De bredere variant is 13,5 cm breed, 18 mm dik en verkrijgbaar in lengtes van 80 t/m 300 centimeter. Dit is €14,85 incl. btw. per m2. Ten slotte zijn wij ook uniek met onze clickpanels, waarmee je makkelijk grote ruimtes kunt betimmeren, met zowel breed als smal hout. Deze clickpanels hebben een m2 prijs van €39,99 incl. btw. Het sloophout heeft ook een hardhouten variant voor €34,95 incl. btw. per vierkante meter.

Bekijk ons aanbod.

We hebben ook een complete legservice!

 

Naast dat het hout onbehandeld te koop is, kunnen we het ook behandelen als een maatwerk meubel. Denk hierbij aan een tafel, badkamer meubel, deuren en etc. Geef hierbij zelf je ontwerp en maten aan en het wordt door de meubelmaker op maat gemaakt.

De prijs voor een sloophouten paneel is makkelijk uit te rekenen in onze tool.

 

 

  Sloophout

 

 

Behandeling van het sloophout

Sloophout is eenvoudig te behandelen. Je kunt het hout een ander kleurtje geven, maar als je dezelfde uitstraling wilt behouden kun je het sloophout behandelen met een doorzichtige blanke lak.

 

Wanden, plafonds, vloeren en meubelen

De planken zijn voor allerlei doeleinden te gebruiken. Maak ze vast op de grond, wand of plafond om een kale muur tot leven te laten komen.

Ook kunnen de planken makkelijk worden gebruikt voor maatwerk meubelen. Je kunt deze meubelen zelf maken, maar Weij Maatwerk & Interieur kan de meubelen ook voor je op maat maken.

Wil je een tafel op maat laten maken van sloophouten planken? Kijk dan eens in onze tool waar je kunt spelen met afmetingen, afwerkingen en onderstellen. Heb je een ander idee? Stuur ons dan een mail of neem via een andere weg contact op. Stuur ook wat voorbeelden mee!

 

Duurzaamheid

Het eerste voordeel van het gebruik van sloophout is een inkoppertje. Doordat het hout al afkomstig is van eerder gemaakte meubels of kozijnen, kun je het een tweede leven geven. Hierdoor is het niet nodig om weer nieuwe bossen te kappen en zorg je ervoor dat de natuur beschermd blijft. Hiernaast hoeft het sloophout ook niet te worden vernietigd, wat ook weer milieuschade toebrengt. Een win-win situatie voor jou en de natuur!

 

Unieke meubels

Doordat een meubel van sloophout gemaakt wordt van gebruikt hout, brengt het meubel altijd een stukje extra geschiedenis met zich mee. Zo is het bijvoorbeeld niet ongebruikelijk dat een sloophouten tafel bestaat uit planken met oude verflagen, gebruikssporen of aparte kleuren. Wij mixen deze planken en het stellen het sloophout samen tot één geheel. Hierdoor zal iedere sloophouten meubel er anders uit zien en heb jij een unieke tafel, kast of deur op maat.

 

Onze showroom is vandaag gesloten