Steigerhouten planken, nieuw en gebruikt - Weijbv.nl
Steigerhout

Oude planken | Nieuwe planken | Meubels

Nieuw & oud; steigerhouten planken

 

Bij steigerhouten planken liggen de roots van Weij. Het is het eerste hout waarvan wij mooie hoekbanken en klassieke tuintafels maakten. Nu nog steeds maken wij hier maatwerkmeubels van. Wij werken niet met de standaard nieuwe steigerhouten planken, maar met Old Look planken. Deze planken zijn wel nieuw, maar hebben een impregneringsproces ondergaan wat zorgt voor een verouderde, grijze uitstraling. Met goed schuren wordt de nieuwe plank wel weer zichtbaar. Naast de Old Look planken worden de oude gebruike steigerhout planken ook nog gebruikt. Deze oude planken hebben nog de ijzeren krammen en hebben gebruikssporen.

 

 

contact  Bel: 016 5795005

 

 

 

Steigerhout wordt vaak gebruikt door “doe-het-zelvers” door de relatief lage prijs en het grote aanbod dat er een aantal jaar geleden was. Het aanbod gebruikte steigerplanken is er rap doorheen gejaagd, maar we willen met zijn allen nog steeds steigerhouten meubels kopen. Om ervoor te zorgen dat er genoeg planken zijn, wordt aan nieuwe planken een Old Look finish gegeven. Naast de Old Look steigerplanken hebben we nog steeds gebruikte steigerplanken op voorraad liggen.

 

Met de juiste behandeling kan steigerhout ook voor buiten worden gebruikt. Hierdoor kun je steigerhouten meubels buiten zetten en bijvoorbeeld tuinhuizen bekleden met steigerhout.

 

Kenmerken steigerhout

De planken zijn 3 centimeter dik en 20 centimeter breed. De standaard lengte van Old Look steigerhout is 5 meter, maar kan worden afgekort naar alle lengtes onder de 5 meter. Het gebruikte steigerhout is beschikbaar vanaf 1,5 meter.

 

Naast dat het hout onbehandeld te koop is in de webshop en werkplaats, kunnen we het ook behandelen en bewerken tot maatmeubel. Van steigerhout is alles te maken en bijna geen idee is te gek. Zorg ervoor dat het idee bij ons komt en wij denken het verder met jou uit!

Benieuwd naar een steigerhouten tafel? Lees dan deze informatie eens door of stel jouw tafel samen in onze tool!

 

 

Onze showroom is vandaag geopend