Notenhouten tafelblad op voorraad - Weijbv.nl

Notenhouten tafel

Eindelijk is notenhout bezig aan zijn opmars in Nederland. Al jaren lang wordt het op grote schaal in Amerika gebruikt, maar in Nederland was de vraag niet zo groot. Gek, want naar mijn mening is het één van de mooiste houtsoorten die er is. Het heeft dan ook een reden dat er in het midden van onze showroom een notenhouten tafel tentoon wordt gesteld!

contact  Bel: 016 5795005

Gelijk als je binnenkomt, wordt je verwelkomt door een prachtige tafel van Amerikaans noten. Aan deze tafel worden de meeste gesprekken gevoerd en worden de meeste klanten geholpen. Daarbij blijft hij er gewoon geweldig uitzien!

Amerikaans notenhout

Al het notenhout dat wij gebruiken komt uit Amerika. De mooie kleur van Amerikaans notenhout zorgt voor een luxe uitstraling. Van zichzelf is notenhout niet zo donker en vóór de behandeling is het hout dan ook een beetje vaal. Door onze hardwax komt de structuur en de kleur van het hout sterker naar voren en gaat het hout spreken.

Er is nogal een verschil met de Europese versie van notenhout. Deze versie heeft last van grote kleurverschillen, waarbij de lichtste kleur soms wel zo licht is als eikenhout. Hierdoor vervalt er een deel luxe en uitstraling. Ook is de hardheid van Amerikaans notenhout beduidend beter dan de Europese variant. Kortom, het Europese notenhout is (nog) niet opgewassen tegen het luxe Amerikaans notenhout!

Een extra voordeel van Amerikaans notenhout is dat het niet zo snel splintert. Hierdoor is het hout niet alleen geschikt voor tafels op maat, maar kunnen er ook allerlei andere meubels van gemaakt worden.

Afwerking notenhouten tafelblad

Het notenhout heeft van nature al een vrij mooie kleur, maar na het schuren krijgt het een vale uitstraling. Het lijkt soms net alsof er een whitewash overheen is gegaan. We raden daarom aan om het hout te behandelen. Hierdoor krijgt de tafel niet alleen een mooie uitstraling, maar is hij ook nog eens beschermd tegen morsen en knoeien. Het tafelblad is dan gewoon schoon te maken met een vochtig doekje.

De kleur van notenhout kan nog wat worden aangepast met verschillende soorten olie en hardwax. Vaak gebruiken we bij Weij een blanke hardwax die enkel de kleur van het hout versterkt. Mocht jij wat anders willen, aarzel dan niet en vraag raak! Neem contact met ons op of kom eens langs bij onze showroom in Rucphen. Dan kun je gelijk de grote notenhouten tafel zien staan!

Mocht je een mooie houten tafel willen die veel warmte uitstraalt, kunnen wij dit tafelblad ten zeerste aanbevelen. Een paneel Amerikaans notenhout kost €290,- per vierkante meter voor een dikte van 20mm en €400,- per vierkante meter voor een dikte van 40mm. Stel hem helemaal samen met onze tool of werk er een uit met één van onze collega’s in de showroom!

We kunnen (bijna) alles op maat maken. Ben je een mooi design tegengekomen, laat het ons dan weten! Door eigen lassers en meubelmakers is geen klus te gek!

Projecten gemaakt met notenhout


iconContact opnemen

  Voor- en achternaam

  E-mailadres

  Bericht


  Je bent van harte welkom in onze showroom en werkplaats aan de Rijksweg-Zuid 79, te Rucphen

  Bel ons op: 31(0)165-795005

  Telefonisch bereikbaar op dinsdag t/m zaterdag van 08.30 tot 17.00 uur.

   

  Laat een bericht achter via de mail of voicemail en wij zullen je zo spoedig mogelijk terug bellen.

  Onze showroom is vandaag geopend