Rustiek Eiken tafelblad op maat - Weijbv.nl
Rustiek Eiken tafelblad, helemaal op maat

Een rustiek eiken tafel van Weij wordt helemaal op maat gemaakt. Het proces van ruwe plank tot en met een complete tafel voeren wij zelf uit. Een rustiek eiken tafelblad wordt gemaakt van hetzelfde hout als een Rustiek Eiken boomstamtafel. Het enige verschil tussen deze twee is de boomstam rand.

contact  Bel: 016 5795005

Van deze houtsoort kan er van alles gemaakt worden. Niet alleen worden de tafelbladen op maat gemaakt, ook kunnen onze meubelmakers er deuren, wandplanken, tv-meubels, bedden en nog veel meer van maken!

Standaard zitten er wel een aantal noesten in een Rustiek Eiken tafelblad. Dit zorgt voor een karakteristiek blad, maar niet iedereen houdt daarvan! Daarom wordt er bij ons ook gewerkt met Exclusive Oak, wat vrijwel noesten vrij is.

Rustiek eiken tafels zijn verkrijgbaar in de volgende diktes:

 • 20mm
 • 30mm
 • 40mm
 • 55mm

Wagondelenlook van Rustiek eiken

Eén van de gebruikte houtsoorten die je bij ons kan vinden zijn de wagondelen. Deze planken zijn uit oude wagons gehaald, waar ze decennia lang in hebben gelegen. Een nadeel van wagondelen is dat het hout niet perfect vlak is en dat er gaten in het hout zitten. Deze gaten waren bedoeld voor de bouten waarmee ze vast werden gezet. Erg mooi, maar niet super praktisch!

De wagondelenlook is een goede vervanger van de oude wagondelen. In principe gaat het om nieuw hout dat oud wordt gemaakt. Dit gebeurt met gedoseerd geweld en een specifieke behandeling. Het rustiek eiken krijgt hierdoor een mooi, doorleefd uiterlijk met donkere nerven en oneffenheden. Nog een positief punt: Wagondelen hebben veel splinters, maar bij wagondelenlook zijn deze allemaal al weggeschuurd!

Normaal eiken maar extra speciaal

Ben je gevallen voor het rustiek eiken, maar wil je een extra schepje speciaal? Dat is bij ons heel goed mogelijk! Omdat wij alle tafels op maat maken kunnen we rekening houden met jouw wensen en eventueel vanuit jouw wensen gaan werken! Overweeg je een ovale tafel, een tafel met een glazen plaat in het midden verwerkt, een tafel met een visgraat motief of heel iets anders, kom dan eens langs of neem contact met ons op. Laat ons weten waar we jou mee kunnen helpen, dan helpen wij jouw idee te realiseren!

Een visgraatmotief of een ovale vorm zijn natuurlijk slechts voorbeelden van wat er mogelijk is. Wij raden daarom vaak aan om Pinterest af te struinen naar de juiste tafel voor jou. Als hij niet op Pinterest staat kun je verschillende elementen van verschillende foto’s met elkaar combineren. Wij kunnen je advies geven over de mogelijkheden, maar jij moet beslissen wat je mooi vindt!

Nieuwsgierig naar de prijs van zo’n Rustiek Eiken tafelblad of een wagondelenlook tafel op maat? Bereken met onze tool wat jouw droomtafel gaat kosten! Speel met de verschillende opties en vul al jouw wensen in. Let op! Er is veel meer mogelijk dan wat er in de tool staat, dus wees niet bang om jouw ideeën met ons te delen!

Van Rustiek Eiken maken wij veel meer dan alleen tafelbladen. Voor meer informatie over de losse eiken planken kun je hier terecht. Neem voor maatwerk zoals een tv meubel of kast contact met ons op, dan kunnen we samen zitten om dit verder uit te werken!


iconContact opnemen

  Voor- en achternaam

  E-mailadres

  Bericht

  Vul in: wat is 239-3?


  Je bent van harte welkom in onze showroom en werkplaats aan de Rijksweg-Zuid 79, te Rucphen

  Bel ons op: 31(0)165-795005

  Telefonisch bereikbaar op dinsdag t/m zaterdag van 08.30 tot 17.00 uur.

   

  Laat een bericht achter via de mail of voicemail en wij zullen je zo spoedig mogelijk terug bellen.

  Onze showroom is vandaag geopend