Wagondelen look houtsoort bij - Weijbv.nl
Wagondelen look

Wagondelen look

 

De gulden middenweg! Net zo glad als geborsteld Rustiek New Oak en de uitstraling van karakteristieke wagondelen. De naam geeft het al een beetje weg, wagondelen look.

Wagondelen zijn in principe gewoon eiken planken. Wat het bijzonder maakt is dat de planken door de jaren heen nogal wat te verduren hebben gehad. Door weer en wind hebben de planken hun unieke uitstraling gekregen. Het nadeel hieraan is dat de planken niet meer 100% recht zijn. En daar komt de “look” om de hoek kijken.

 

 

contact  Bel: 016 5795005

 

 

De wagondelen look bestaat ook uit eikenhout, maar in tegenstelling tot de échte wagondelen zijn deze planken nog nieuw en recht. De eiken planken worden door onze professionals licht mishandeld en vervolgens weer bewerkt. Door het hout te “mishandelen” krijgen de planken een beetje diepte. Met een speciale lak wordt deze diepte gebruikt om het hout ouder te laten lijken dan het eigenlijk is.

Producten van Wagondelen look

Rustiek New Oak

De houtsoort waar onze look van wordt gemaakt is Rustiek New Oak. Net zoals de oude wagondelen wordt het dus gemaakt van eikenhout. Aan de leeftijd van wagondelen (soms wel 100 jaar) kun je zien hoe lang eikenhout meegaat. Van dit 100 jaar oude hout worden nu nog steeds meubels gemaakt die weer 100 jaar dienst kunnen doen!

 

 

 

Bellen E-mail

 

 

 

Prijs

Uiteraard is de prijs van deze houtsoort lager dan de échte wagondelen die beperkt beschikbaar zijn. Wel vergt het veel tijd om de wagondelen look goed te krijgen, zonder dat het hout oud, versleten en lelijk wordt. De prijs van wagondelen look begint bij €199,- per m².

Om de wagondelen look te kunnen vergelijken met wagondelen moet de prijs van 40mm dikke planken gebruikt worden. Deze is bij de look €310,- m², waar de echte wagondelen €399,- m² zijn.

 

 

Wagondelen look

 

 

Ben je benieuwd naar de toepassingen van deze panelen? Neem dan contact met ons op of kom eens langs bij onze showroom. Wij denken graag met je mee en kunnen je laten weten wat er allemaal mogelijk is. Ook kun je via onze tafelconfigurator een eigen tafel samenstellen!

 

Onze showroom is vandaag geopend