Inloopkast op maat laten maken? Weij Interieur & Maatwerk
Inloopkast op maat laten maken? Weij Interieur & Maatwerk

Inloopkast op maat laten maken? Weij Interieur & Maatwerk

Walk in closets, ook wel inloopkasten genoemd worden vandaag de dag steeds populairder. Je kan ze samenstellen in online configurators of vinden in woonboulevards. Vaak zit er wel een kast bij die je mooi vindt, maar helaas kan je hem niet volledig aanpassen naar jouw unieke wensen en eisen.

Gelukkig kan je wel een inloopkast op maat laten maken. Je hoeft dan geen concessies te doen en je hebt eindeloze opties om de kast volledig naar jouw smaak te laten maken.

Op deze pagina vertellen we hoe het laten maken van een inloopkast op maat in zijn werk gaat.

inloopkast op maat laten maken
inloopkast op maat laten maken in moderne stijl

Wie is Weij Maatwerk & Interieur?

In 2012 begon ‘Weij’ als een klein bedrijf met het maken van meubels van sloophout. Vandaag de dag is het team een stuk groter en bestaat het uit 24 vakmensen die elke dag bezig zijn om de mooiste maatwerk meubels te maken. Wij helpen je met het maken van jouw unieke inloopkast op maat.

Je wil iets specifieks en unieks. Een walk in closet die past bij je interieur, wensen en eisen. Dat is precies waar wij jou mee kunnen helpen.

Wij maken de kast van je dromen, zodat je die straks in je woning, bed en breakfast of hotel ziet staan.

Een inloopkast op maat die perfect aansluit op jouw wensen

De behoefte naar een inloopkast wordt steeds groter. Waarschijnlijk start je zoektocht met het opdoen van inspiratie op Instagram, Pinterest of met een Google zoekopdracht. Je wilt heel graag die ene kast vinden die naadloos aansluit op jouw unieke wensen, eisen en smaak.

Hoe ziet jouw ideale inloopkast eruit? Wil je graag een landelijke, moderne of industriële stijl? En wil je graag glazen schuifdeuren, led verlichting en in het midden van de kamer een ruimte voor het opbergen van je horloge collectie of de sieraden van je familie die je al jaren koestert? Maar kan je deze inloopkast wel in een meubelwarenhuis of op het internet vinden?

Van rommelkamer tot luxe walk in closet

Voor een inloopkast heb je vaak meer vrije ruimte nodig dan een andere kast op maat. Deze vrije ruimte is bij de meeste mensen thuis mogelijk, dus ook bij jou. Heb je een rommelkamer met wat sportspullen en verhuisdozen? Of gebruik je de ruimte in je slaapkamer niet optimaal, omdat er meubilair staat waar je nooit gebruik van maakt? Dan zijn deze kamers perfect! Onze meubelmakers kunnen deze kamers transformeren naar de inloopkast waar je al die tijd aan denkt.

Zo gaan we als meubelmakers te werk met het maken van jouw inloopkast op maat

De maten van de inloopkast

Heb je een schuin dak, of heb je een afwijkende hoek in je slaapkamer waar je een walk in closet wilt plaatsen? Dan is het belangrijk dit goed te meten. Vind je het moeilijk om dit zelf te doen, dan kunnen we je daarbij helpen.

Heb je geen afwijkende hoef of schuin dak in de ruimte? Dan kan je de maatvoeringen aan ons doorgeven.

 

De stijl van de walk in closet

Wist je dat we een inloopkast kunnen maken van hout, staal of een combinatie van deze twee materialen? Door onze lassers te laten samenwerken met onze meubelmakers kunnen we voldoen aan de meest uitgebreide wensen.

Van welke materialen wil jij jouw inloopkast? Wil je graag een inloopkast van douglas hout en stalen accenten of wil je een eikenhouten kast met glazen schuifdeuren? De stijl van de kast kan je zelf bepalen, want we maken hem volledig op maat.

 

De kastindeling

Wil je graag een ruimte voor lange jurken, een la voor je stropdassen en een plek voor je sieraden? Dan is dit mogelijk. Laat het ons weten als je een offerte aanvraagt!

Vind je het lastig om de kastindeling te bepalen? Dan kunnen onze meubelmakers je adviseren. Het zou zomaar kunnen dat je denkt dat onbenutte kamer te klein is terwijl je meer dan genoeg ruimte beschikbaar hebt. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen als je een vraag hebt of geadviseerd wilt worden.

inloopkast op maat laten maken van hout en staal
witte inloopkast op maat laten maken

We nemen contact met je op en geven een indicatie prijs

We hebben je aanvraag ontvangen. Soms nemen we contact met je op om wat aanvullende vragen te beantwoorden.

Nadat we de offerte hebben gemaakt versturen we deze via de mail en / of bespreken we deze via de telefoon.

Keur je de offerte goed? Dan gaan we op korte termijn voor je aan de slag!

 

Wij gaan aan de slag met het maken van jouw inloopkast op maat

Voordat we aan de slag kunnen, bestellen we eerst de benodigde materialen als we deze niet op voorraad hebben. Vervolgens worden de producten op maat gezaagd en / of gelast en behandelen we de materialen zoals we besproken hebben. Dit kan betekenen dat we het hout behandelen met een transparante lak of dat we het staal een andere kleurtint geven.

Wanneer alle materialen zijn behandeld is het tijd om de walk in closet op maat te maken. De losse materialen vormen dan één geheel.

 

Het leveren en plaatsen van je inloopkast op maat

Als je walk in closet is gemaakt, wordt die netjes ingepakt, zodat er geen schade tijdens het transport kan ontstaan. Daarna komen onze meubelmakers naar je toe en plaatsen je kast in de ‘oude’ rommelmaker, oude kinderkamer of in jouw slaapkamer. Voordat je het weet staat de walk in closet van je dromen in je woning ?

Soms wordt ervoor gekozen om de kast te laten leveren met een transporteur. We werken samen met enkele transporteurs die we vertrouwen. Dit drukt de kosten, maar hiermee kunnen we niet dezelfde service leveren als wanneer we de kast zelf komen leveren.

We maken verschillende kasten op maat. Neem maar eens kijkje hieronder:

Kast op maat

Kledingkast op maat

Boekenkast op maat

TV kast op maat

Vakkenkast op maat

Inloopkast op maat

Stalen kast op maat

Een inloopkast op maat laten maken? We helpen je graag!

Wil je graag een inloopkast op maat laten maken door onze meubelmakers en wil je graag een keertje langskomen in onze werkplaats en showroom? Dan ben je van harte welkom op de Rijksweg-Zuid 79 in Rucphen.

Is Rucphen te ver? Dan kan je ons ook mailen, bellen of direct een offerte aanvragen.

Onze showroom is vandaag geopend