Wagondelenlook - Weijbv.nl

Wagondelenlook

 

Wagondelenlook tafelblad

De gulden middenweg! Net zo glad als geborsteld Rustiek New Oak en de uitstraling van karakteristieke wagondelen. De naam geeft het al een beetje weg, wagondelenlook.

Wagondelen zijn in principe gewoon eiken planken. Wat het bijzonder maakt is dat de planken door de jaren heen nogal wat te verduren hebben gehad. Door weer en wind hebben de planken hun unieke uitstraling gekregen. Het nadeel hieraan is dat de planken niet meer 100% recht zijn. Daar komt de “look” om de hoek kijken.

De wagondelen-look bestaat ook uit eikenhout, maar in tegenstelling tot de échte wagondelen zijn deze planken nog nieuw en recht. De eiken planken worden door onze professionals licht mishandeld en vervolgens weer bewerkt. Door het hout te “mishandelen” krijgen de planken een beetje diepte. Met een speciale lak wordt deze diepte gebruikt om het hout ouder te laten lijken dan het eigenlijk is.

Wagondelen tafelbladen worden bijna altijd geschaafd. Dit zorgt ervoor dat veel van het ruwe hout weg wordt gehaald, maar lang niet alles. Hoewel we proberen zo veel mogelijk splinters weg te schuren zullen we niet alles mee kunnen nemen. De splinters die blijven zitten zijn dan wel bot geschuurd waardoor je jezelf niet zomaar openhaalt, maar ze zitten er nog wel. Wagondelenlook is daarentegen veel makkelijker splintervrij te maken. Het enige nadeel van wagondelenlook is dat er geen spijkergaten in het hout zitten, wat de wagondelen juist zo karakteristiek maakt.

 

Rustiek New Oak

De houtsoort waar onze wagondelen-look van wordt gemaakt is Rustiek New Oak. Net zoals de oude wagondelen wordt het dus gemaakt van eikenhout. Aan de leeftijd van wagondelen (soms wel 100 jaar) kun je zien hoe lang eikenhout meegaat. Van dit 100 jaar oude hout worden nu nog steeds meubels gemaakt die weer 100 jaar dienst kunnen doen!

 

Prijs van wagondelenlook

Uiteraard is de prijs van wagondelenlook lager dan de échte wagondelen die beperkt beschikbaar zijn. Wel vergt het veel tijd om de wagondelenlook goed te krijgen, zonder dat het hout oud, versleten en lelijk wordt. De prijs van wagondelenlook begint bij €199,- per m².

Om de wagondelenlook te kunnen vergelijken met wagondelen moet de prijs van 40mm dikke planken gebruikt worden. Deze is €310,- m², waar wagondelen €399,- m² zijn.

 

Ben je benieuwd naar de toepassingen van deze panelen? Neem dan contact met ons op of kom eens langs bij onze showroom. Wij denken graag met je mee en kunnen je laten weten wat er allemaal mogelijk is. Ook kun je via onze tafelconfigurator een eigen tafel samenstellen!

 

 

Bellen E-mail

 

 

Onze showroom is vandaag geopend