Meer informatie - circulair - Weijbv.nl

Weij Maatwerk & Interieur wil graag de gebruiksduur van hout verlengen. Het hout wat je als meubel in je huis hebt staan is vrijwel nooit afgeschreven. Het blijft namelijk in de meeste gevallen altijd zijn waarde behouden*. Hierdoor kunnen Weij het hout weer hoogwaardig inzetten voor een nieuw product #weijcirculair.  

Weij nemen jouw product terug!

Return

Recycle

Reuse

Hoe Weij te werk gaan?

  • Bij het terugnemen van het product zullen we in bijna alle gevallen het hout weer in planken verzagen. Vervolgens worden de planken geschaafd, geschuurd en weer opnieuw verlijmd. Door de schaaf- en schuurwerkzaamheden zal het product weer helemaal als nieuw zijn. Dit product zal  aan dezelfde kwaliteitseisen moeten voldoen als andere producten in zijn soort. Door het schaven kan het product een paar millimeter aan dikte dunner zijn.


  • Met het oog op duurzaam en circulair werken zullen we bij de productie van het nieuwe meubel zoveel mogelijk gebruik maken van het teruggebracht product. Hierdoor kan het nieuwe product bestaan uit een drukker patroon. De planken worden namelijk door gelegd.  
  • De waarde die er gecommuniceerd is, is een schatting. Om de exacte waarde te weten is het goed om contact op te nemen; contact@weijbv.nl. Geef hierbij aan of je een nieuw product wilt van je huidige houtsoort en wat voor nieuw meubel je er van wilt laten maken. Dit bepaalt namelijk de waarde van terugname. 

Weij circulair,

Jij circulair!

Elk jaar verliest de aarde ongeveer 13 miljoen hectare van haar oorspronkelijk bos. Dat is een oppervlakte bos van ongeveer 3 keer zo groot als Nederland..

Een meubel heeft ongeveer een levensduur van 7 jaar. Terwijl een boom daarentegen er minstens 40 jaar over doet om vervolgens als meubel verwerkt te kunnen worden. We kunnen concluderen dat we op dit moment meer gebruiken aan materialen dan dat we de komende jaar

In Nederland gooien we jaarlijks 247 miljoen kilo aan meubels weg. 10% van het aantal wordt gerecycled. 

Bron: 360eu

Onze showroom is vandaag geopend