Weij circulair! - Weijbv.nl


Wil jij je steentje bijdragen aan een duurzamere wereld?
Dan hebben Weij een service die jou zal aanspreken; Circulair werken!

Verleng de gebruiksduur

Weij Maatwerk & Interieur wil graag de gebruiksduur van houten meubels verlengen en dankzij onze unieke aanpak kan dat! Het hout wat je als meubel in je huis hebt staan is vrijwel nooit afgeschreven. Het blijft namelijk in de meeste gevallen altijd zijn waarde behouden en kan oneindig gebruikt worden*. Of dit nu een meubel is wat je bij Weij hebt aangeschaft of een erfstuk is van je lieve opa & oma, Weij kunnen er een meubelstuk van maken wat passend is aan je interieur behoeftes.

Hergebruiken van materialen

Door het hergebruiken van het hout kunnen we er met z’n allen beetje bij beetje voor zorgen dat; er minder nieuwe bomen gekapt hoeven te worden en er minder zware transporten met lange afstanden worden uitgevoerd. En dit resulteert dan weer uiteindelijk in een vermindering van co2 uitstoot, werken we mee aan een schoner klimaat en hopen we dat ook jij bewust wordt van het gebruik van materialen. We kunnen met elkaar het verschil maken! 

Maar je zult je nu vast afvragen; What’s in it for me? Daar hebben Weij uiteraard ook aan gedacht. Bij Weij kun je het meubel, wat afkomstig is van Weij terugbrengen. Dit hebben we ingedeeld in drie verschillende opties. Is het meubel niet oorspronkelijk van Weij, dan kunnen we het meubel voor je aanpassen naar je interieur behoeftes.

Ieder jaar wordt in de EU tien miljoen ton aan meubels weggegooid door bedrijven en consumenten, waarvan het grootste deel op afvalhopen terecht komt of wordt verbrand. 

Circular Economy Opportunities in the Furniture Industry – EEB

circulair werken

Weij dagen jou uit om samen met ons het afdanken van meubels tegen te gaan. Waarom een nieuw meubel als je het huidige ook kunt aanpassen of kan hergebruiken? Denk hierbij aan tv-meubel, badkamer meubel, wandplanken, roomdivider en etc. Neem voor wooninspiratie ook een kijkje op onze Pinterest pagina. 

Hebben Weij je kunnen enthousiasmeren en is je duurzaamheidshart lichtjes aangewakkerd? Of wellicht was je altijd al gericht op het duurzaam en circulair werken en past dit idee perfect bij jou. Hoe dan ook, laten we er samen voor zorgen dat we een steentje bijdragen aan het verbeteren van het klimaat!

Onze showroom is vandaag geopend