|
Gratis levering binnen 30 km vanaf Rucphen
|
6 tips voor een eiken tafel op maat

6 tips voor een eiken tafel op maat

Ben je benieuwd of we jou kunnen helpen met onze kennis en vakmanschap? Neem contact met ons op of kom eens langs bij onze showroom. Je kunt zo langs wippen of maak een afspraak zodat je zeker weet dat de koffie klaar staat.

Ben je benieuwd of we jou kunnen helpen met onze kennis en vakmanschap? Neem contact met ons op of kom eens langs bij onze showroom. Je kunt zo langs wippen of maak een afspraak zodat je zeker weet dat de koffie klaar staat.

Bij Weij Maatwerk & Interieur hebben we ruwe eiken planken op voorraad liggen waarmee we de mooiste eiken tafel op maat mee kunnen maken. Wat we daarvoor nodig hebben is jouw idee! Wat wij het leukste vinden is als jij een idee aandraagt die wij mogen maken. Denk bijvoorbeeld aan een bijzondere vorm, een specifiek onderstel, afmetingen die niet vaak voorkomen en ga zo maar door. De meubelmakers en lassers zijn elke dag bezig om bijzondere projecten te realiseren.

Een eiken tafel, compleet naar jouw stijl

Jouw tafel kun je dus zelf helemaal samenstellen. Zo zorg je ervoor dat hij mooi in het interieur past én dat je er nog iets meer mee kan pronken. Hieronder kun je een paar ideeën vinden waar je aan kan denken voor jouw maatwerk tafel.

1. Vorm van het blad

De meest voorkomende vormen zijn nog steeds de ronde tafel en de rechte (vierkante of rechthoekige) tafel. Toch zien we steeds meer vragen over andere vormen, zoals een ovale tafel of een tafel in een kei-vorm.

De meubelmakers maken alle tafels met de hand. Van het uitzoeken van de planken tot en met het lakken als de tafel helemaal klaar is. Hierdoor zijn bijna alle vormen wel te maken!

2. Afmetingen van de eiken tafel

Ga je naar een woonboulevard, dan zie je vaak tafels die 100 cm breed zijn en 240 cm lang. Dit zijn dan ook de tafels die de meeste mensen thuis hebben staan. Daarbij zijn ze vaak ook nog eens relatief duur geprijsd.

Als je andere afmetingen wilt hebben zijn ze daar niet flexibel in. Wil je bijvoorbeeld een tafel van 4 meter lang, dan kunnen ze jou daar niet bij helpen.

Bij Weij Maatwerk & Interieur kun je wel terecht voor alle verschillende afmetingen. Een tafel van 400 centimeter lang of juist 50 centimeter groot is dan ook geen probleem.

3. Eiken tafel op maat met onderstel

Wij hebben lassers én meubelmakers rondlopen die elke dag zorgen voor de mooiste meubelen zorgen. Het onderstel voor onder jouw eiken tafel kan dus van staal zijn, maar je kunt ook kiezen voor een houten onderstel.

Losse poten, centrale poten en bijzondere poten, het is allemaal mogelijk. Heb je een idee, maar weet je niet zeker of het uit te voeren is? Stuur ons dan een mailtje met een foto, tekening of beschrijving van het idee.

4. Schuine randen, boomstam randen of juist recht?

Steeds meer worden de randen van tafels afgeschuind. Wanneer een stoer, massief blad niet helemaal in jouw inrichting past kun je kiezen voor een afgeschuinde rand of een speelse boomstam rand.

De afgeschuinde randen zorgen voor een meer verfijnde uitstraling. Het blad is mooi massief en dik, maar je ziet alleen rand van een paar millimeter waarna het hout mooi naar binnen loopt.

De boomstamrand is iets wat de laatste jaren erg populair is geworden, zeker bij een eiken tafel. Deze rand heeft de glooiende eigenschap van een echte boom, waardoor het er erg natuurlijk en speels uitziet. De echte natuurlijke boomstamrand kan alleen op een rechte tafel, maar we zien ook steeds meer ronde en ovale tafels die een “neppe” boomstamrand hebben gekregen. Deze rand word dan zo geslepen dat het lijkt alsof het echt is. Wanneer je deze rand beu bent kan hij er makkelijk afgezaagd worden voor een compleet andere uitstraling.

5. Behandeling van het blad

Het behandelen van het blad is zeer sterk aan te raden. Als je graag de natuurlijke uitstraling van het hout wilt behouden kan dat met een blanke matte lak die zo onzichtbaar mogelijk is. Je kunt er ook voor kiezen om met de behandeling een compleet andere look te creëren.

Wat helemaal in opkomst is, is de zwarte tafel. Met een staalborstel worden de nerven van het hout een klein beetje weggeslagen, waardoor je een beetje diepteverschil krijgt. Na de staalborstel wordt het hout behandeld met een dekkende zwarte laag. Het diepteverschil zorgt ervoor dat de tafel geen gladde zwarte tafel wordt, maar een mooie tafel waar je de nerf nog kan zien. Vooral wanneer het hout in een patroon wordt gelegd, zoals een visgraatmotief, krijg je een luxe, maar speels effect.

6. Eiken tafel met een patroon

Daarmee komen we bij de laatste tip. Een tafel kun je laten maken met een recht patroon waarbij de nerf in 1 richting loopt. Als je gaat voor een uniek meubelstuk kun je misschien ook gaan voor een visgraatmotief, een hongaarse punt of iets compleet anders. Zo hebben bijvoorbeeld we tafels gemaakt met hexagon motief en blokjesmotief.

Hoe kan ik mijn tafel laten maken?

Wat wij nodig hebben is jouw idee. We maken alle meubelen op maat en naar jouw wens, dus ook de tafels. Je kunt op Pinterest zoeken naar inspiratie, maar je kunt ook een tafel helemaal zelf bedenken. Heb je een idee? Kom dan eens langs of laat het weten via de mail. We helpen graag met jouw eiken tafel op maat.

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

INFORMATIE

Kunnen we je verder helpen?

Kun je alles vinden op de website? Omdat we alles op maat maken kunnen we niet alles laten zien. Vaak is persoonlijk contact daarom een stuk makkelijker en sneller voor jou. Kom eens langs in onze showroom of stuur ons een appje!