WEIJ MAATWERK & INTERIEUR GAAT CIRCULAIR

Weij Maatwerk & Interieur verdiept zich steeds meer in het duurzame en circulaire aspect. We zijn ons bewust dat we met onze producten een grote impact kunnen maken. Hout is namelijk een onuitputtelijke grondstof. Dat betekent dat er van hout weer een nieuw product gemaakt kan worden zonder dat de kwaliteit en waarde van de grondstof afneemt. Met Weij Circulair willen we ons focussen op het hergebruiken van materialen en het creëren van bewustwording.

WAAROM CIRCULAIR?

In een circulaire wereld bestaat er bijna geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Dit is een belangrijk streven, omdat er in de toekomst hoogstwaarschijnlijk een tekort zal zijn aan grondstoffen. Daarnaast zetten de aanhoudende klimaatveranderingen aan tot een circulaire economie. Dit dwingt ons tot verandering. Door efficiënter om te gaan met grondstoffen kunnen mensen in de toekomst welvarend leven op een gezonde planeet, met een duurzame en sterke economie.

VERLENG DE GEBRUIKSDUUR

Met Weij Circulair willen wij de gebruiksduur van houten meubels verlengen en dankzij onze unieke aanpak kan dat! Het hout dat jij als meubel in je huis hebt staan is vrijwel nooit afgeschreven. Het blijft in de meeste gevallen zijn waarde behouden en kan oneindig gebruikt worden. Of dit nu een meubel is dat je bij Weij hebt aangeschaft of een erfstuk is van je opa en oma, je kunt je houten meubel bij ons inleveren en wij maken er een meubel van dat past bij jouw wensen. We leggen graag de verschillende mogelijkheden aan je uit.

RETURN

In Nederland gooien we jaarlijks 247 miljoen kilo aan meubels weg. 10% van dit aantal wordt nog maar gerecycled. Wil jij van je houten meubel af dat wij ooit voor jou hebben gemaakt? Lever het product bij ons in en krijg van ons een passend bedrag retour. Wij kunnen het hout vervolgens weer inzetten voor een nieuw project.

return
Recycle

RECYCLE

Wil jij je houten meubel bij ons inleveren, maar ook een nieuw meubel aanschaffen? Maak dan gebruik van de optie Recycle. Bij het inleveren van je oude meubel krijg je een kortingsbon voor de aanschaf van een nieuw meubel.

REUSE

Bij Reuse komen creativiteit, duurzaamheid en circulariteit samen. Wist je bijvoorbeeld dat wij van jouw oude houten tafel een badkamermeubel kunnen maken? Lever je product bij ons in en we produceren van dat materiaal een nieuw meubel. 

Reuse
Restyle

RESTYLE

Lever je product in zodat wij het voor jou kunnen restylen. Met een kleine aanpassing kunnen we jouw meubel namelijk al een hele andere look geven. Denk hierbij aan een andere vorm of een kleurbehandeling. Onze meubelmakers kunnen het passend maken aan jouw smaak.

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE