Weij kijken naar de toekomst - Weijbv.nl

Wil jij je steentje bijdragen aan een duurzamere wereld? Dan hebben Weij het product voor jou!

Bij Weij blijft het meubel wat jij hebt aangeschaft van waarde. Of dat meubel nu 5 jaar geleden is aangeschaft, afgelopen jaar of dat je het meubel nu koopt. Lever jouw meubel terug in en Weij betalen jou de waarde terug*!

Verleng de gebruiksduur

Weij Maatwerk & Interieur wil graag de gebruiksduur van hout verlengen. Het hout wat je als meubel in je huis hebt staan is vrijwel nooit afgeschreven. Het blijft namelijk in de meeste gevallen altijd zijn waarde behouden*. Hierdoor kunnen Weij het hout weer hoogwaardig inzetten voor een nieuw product #recycle. 

Door het hergebruiken van het hout kunnen we er met z’n allen beetje bij beetje voorzorgen dat; er minder nieuwe bomen gekapt hoeven te worden en er minder zware transporten met lange afstanden worden uitgevoerd. En dit resulteert dan weer uiteindelijk in een vermindering van co2 uitstoot, werken we mee aan een schoner klimaat en hopen we dat ook jij bewust wordt van het gebruik van materialen. We kunnen met elkaar nu nog het verschil maken! 

Dit gezegd hebbende, we zullen het nieuwe concept Weij Circulair eens toelichten. Het idee staat in het teken van het hergebruiken van materialen. Zoals al eerder benoemd blijft hout zijn waarde behouden en kunnen Weij van dit materiaal weer nieuwe interieur producten maken. Denk hierbij aan de tafel die jij een aantal jaar geleden bij ons hebt gekocht, het hout van dit product wordt terug genomen en wordt hergebruikt voor een nieuw meubel. 

Maar je zult je nu vast afvragen; What’s in it for me? Daar hebben Weij uiteraard ook aan gedacht. Het terug nemen van het product, en dan voornamelijk hout gerelateerd, hebben we in drie opties verdeeld. Zie hieronder de uitleg van de drie verschillende terugname opties. 

Per jaar gooien we per Nederlands huishouden zo’n 526 kilo aan meubels weg.

10% daarvan wordt nog maar gerecycled.

Bron: 360furn.eu / CBS.nl
Huishouden: 2,13persoon per huishouden.

Van alle drie de circulaire opties is de waarde bij de reuse optie het hoogst. We willen namelijk jou uitdagen om van je huidige houtsoort een nieuw product te laten produceren. Denk hierbij aan tv-meubel, badkamer meubel, wandplanken, roomdivider en etc. Neem voor wooninspiratie ook een kijkje op onze Pinterest pagina. 

Hebben Weij je kunnen enthousiasmeren en is je duurzaamheidshart lichtjes aangewakkerd? Of wellicht was je altijd al gericht op het duurzaam en circulair werken en past dit idee perfect bij jou. Hoe dan ook, laten we er samen voor zorgen dat we een steentje bijdragen aan het verbeteren van het klimaat!

Dit is een try-out. Het concept wordt naar verwachting in 2023 gelanceerd. 

Graag ontvangen wij je mening over dit bericht.

Onze showroom is vandaag geopend