Houten badkamermeubels: haal de warmte van de natuur in je badkamer

Houten badkamermeubels: haal de warmte van de natuur in je badkamer

Ben je benieuwd of we jou kunnen helpen met onze kennis en vakmanschap? Neem contact met ons op of kom eens langs bij onze showroom. Je kunt zo langs wippen of maak een afspraak zodat je zeker weet dat de koffie klaar staat.

Houten badkamermeubels zijn een ware eyecatcher in de badkamer. Ben je al gecharmeerd van deze stijl of ben je nog aan het oriënteren? In deze blog vind je inspiratie, praktische tips en de laatste trends voor een houten badkamermeubel. 

Hout in de badkamer

Of je nu kiest voor strak en glad geschaafd hout of een doorleefde, vintage uitstraling, hout kan een prachtig effect hebben in de badkamer. Het geeft je badkamer een warme uitstraling. Het oogt natuurlijk, ziet er sfeervol uit en is tijdloos. Toch twijfelen mensen vaak of hout wel geschikt is voor de badkamer en of het eenvoudig te onderhouden is. Het antwoord is volmondig, ja! Dat kan prima. 

Het belangrijkste is dat het meubel gemaakt wordt van kwalitatief hoogwaardig massief hout. Dit hout moet dan ook behandeld worden met matte transparante lak. Zo blijft het hout waterafstotend en vergt het weinig onderhoud. 

Een houten badkamermeubel op maat gemaakt

Als je in reguliere badkamerwinkels kijkt kun je soms niet precies vinden wat je zoekt. Dan is een op maat gemaakt meubel de perfecte oplossing. Geen concessies, maar een meubel dat perfect aan al jouw wensen voldoet. Jij bepaalt de lengte, hoogte, breedte, kleur en algehele uitstraling. Wij zorgen voor het totaalplaatje. Of je nu een kom op het blad wilt of een wastafel in het blad verwerkt wil hebben: het kan allemaal. Ook de handvatten kun je volledig naar jouw smaak kiezen. Of het nu gaat om greeploos, strakke handvatten of klassieke leren bandjes. Met een op maat gemaakt badkamermeubel is jouw persoonlijke stijl gegarandeerd. 

Badkamermeubel van eikenhout

Op dit moment is massief eikenhout de favoriete keuze voor badkamermeubels. De prachtige nerven van het eikenhout is geliefd. Daarnaast is eikenhout ook zeer geschikt voor badkamermeubels. Een eiken badkamermeubel is dan ook niet meer weg te denken. 

Naast eiken kunnen we ook meubels maken van andere houtsoorten. Zoals bijvoorbeeld steigerhout of robuust barnwood. Het kan allemaal. Niks is ons te gek.  Onze ervaren meubelmakers hebben ieder hun eigen specialiteiten. Vind je een industriële uitstraling in je badkamer helemaal geweldig? Dan voegen we met onze eigen lasafdeling ook stalen accenten toe aan een houten badkamermeubel.

Breng de schoonheid van de natuur naar je badkamer met een op maat gemaakt houten badkamermeubel. Zet je creatieve brein aan en laat je inspireren door de pracht van het hout!

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE