5x keuken opknappen zonder verbouwing

5x keuken opknappen zonder verbouwing

Ben je benieuwd of we jou kunnen helpen met onze kennis en vakmanschap? Neem contact met ons op of kom eens langs bij onze showroom. Je kunt zo langs wippen of maak een afspraak zodat je zeker weet dat de koffie klaar staat.

Is je keuken toe aan een opknapbeurt? Of is de keuken eigenlijk nog prima, maar ben je toe aan iets nieuws? Met wat kleine aanpassingen kun je de keuken op zeer simpele wijze een compleet andere uitstraling geven. Fijn, want dan hoef je ook geen weken in een stoffige verbouwing te zitten.

Met de onderstaande voorbeelden geven we je tips en inspiratie voor het opknappen van je keuken. Laat je door onze 5 praktische en gemakkelijk uitvoerbare ideeën inspireren en kies ook voor de keuken opknappen zonder verbouwing.

1. Vervang bovenkastjes door wandplanken

Bovenkastjes zijn zeer praktisch; het is de ideale plek om wat extra opbergruimte te creëren. Toch kiezen steeds minder mensen voor bovenkastjes en worden juist de wandplanken boven het werkblad populairder. Wandplanken nemen vaak minder ruimte in, waardoor de keuken veel ruimer oogt. Bovendien is het ook een mooie toevoeging aan je interieur. Op de plank kun je leuke accessoires plaatsen waardoor de keuken meer karakter krijgt. Op de onderstaande foto’s is een mooie wandplank in de keuken toegevoegd.

2. Knap de keukendeurtjes op

De keukenkastjes bepalen voor een groot deel de sfeer van je keuken. Alleen de fronten van je keukenkastjes vervangen of een andere kleur geven doet al wonderen. Door de keukenfrontjes te veranderen lijkt het alsof je een compleet nieuwe keuken hebt aangeschaft.

Wil je de bestaande deuren houden? Geef ze dan eens een andere kleur. Laat de fronten spuiten door een vakman of haal zelf een kwast over de keukenkastjes heen. Het is ook mogelijk om je keuken te laten wrappen. Het wrappen van een keuken is het beplakken van de keukenkastjes met folie waardoor het een nieuwe frisse look krijgt.

Ook kun je ervoor kiezen om compleet nieuwe fronten op maat te laten maken. Momenteel zijn massief eiken keukendeurtjes veruit het populairst. Bovendien zijn deze kwalitatief een stuk beter dan gelamineerde deurtjes. De uitstraling van massief houten keukendeurtjes is uniek en er zijn enorm veel mogelijkheden. Kies je bijvoorbeeld voor een landelijke uitstraling met Barnwood (oud eiken) of juist voor een moderne uitstraling met Rustiek New Oak. De onderstaande foto’s geven een goed beeld van wat er allemaal bij Weij Maatwerk & Interieur mogelijk is.

3. Ga voor nieuwe grepen

Met een nieuwe handgreep op je bestaande keuken geef je je keuken weer een frisse look. En het is heel eenvoudig: een kwestie van demonteren en monteren.

4. Vervang het werkblad

Het vervangen van het werkblad geeft de keuken meteen al een compleet nieuwe uitstraling. Verwijder voorzichtig en met beleid het oude keukenblad en vervang deze door een aanrechtblad van bijvoorbeeld hout of beton. Zowel hout als beton heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Een houten werkblad was vroeger de populairste keuze, maar tegenwoordig zie je een houten keukenblad steeds minder. Jammer! Want met een houten aanrecht haal je zonder twijfel een warme sfeer in huis. Uiteraard is hout een vrij gevoelig materiaal, maar om het in goede staat te houden en vlekken te voorkomen kun je het blad aflakken. En wist je dat je met een houten werkblad echt een verschil kunt maken? Massief hout is namelijk een van de duurzaamste materialen. De CO2-voetafdruk per m² van een werkblad van massief hout is 6,5 keer kleiner dan bij een werkblad van composiet.

Met een betonnen aanrechtblad geef je je keuken een industriële en robuuste uitstraling. Dit type werkblad is erg hard en meestal goed bestand tegen hitte. Door het te laten behandelen met een beton sealer wordt het blad minder gevoelig voor vlekken. Onze beton aanrechtbladen kunnen helemaal op maat gemaakt worden, inclusief uitsparing voor de gootsteen.

5. Pak de muren aan

Muren kunnen een echte eyecatcher in de keuken zijn. Of je nou gaat voor tegels of verf, een muur is meer dan alleen iets praktisch. De wand moet er tegenwoordig goed uitzien en echt bij de keuken passen. 

Een houten lattenwand is dé trend van dit moment. De akoestische panelen geven je muur een 3D look met een zeer unieke uitstraling. De akupanelen zijn gemaakt van hout en zorgen voor een warme sfeer in de keuken. Bovendien dempen de panelen ook de echo in de ruimte. Een win-win situatie.

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE