Uniek design wagondelen tafel | VanSloophout.com

12 december 2019

Designtafel wagondelen gemaakt door creatieve meubelmaker

Onze meubelmakers hebben passie voor hun werk. Gelukkig maar. Zo komen de leukste ideeën namelijk tot stand. Zo ook deze design wagondelen tafel. De tafel is gemaakt van stukken afvalhout van wagondelen die meubelmaker Sefke gedurende een jaar heeft opgespaard. Weggooien kan altijd nog moet hij gedacht hebben. Gelukkig heeft hij dit niet gedaan, want kijk wat een prachtige tafel hieruit is gekomen.

 

Design tafel wagondelen

 

Wagondelen hebben zelden dezelfde breedte maat. Als wij een bestelling krijgen voor een tafel van wagondelen zoeken de meubelmakers planken uit die qua structuur en breedte zoveel mogelijk bij elkaar in de buurt komen. Zo zorg je voor zo min mogelijk afval. En voor een mooi eindresultaat natuurlijk.

 

Alle stukken restafval die voor deze tafel zijn gebruikt, hadden een andere breedte maat en zijn in dezelfde maat gezaagd. Best een werkje als je bedenkt dat het hout niet geschaafd is en dus geen enkele vlakke zijde heeft. Dan is recht zagen nog best een uitdaging. Het is wel een heel belangrijke handeling omdat het volgende stukje hout er ook weer perfect tegenaan moet passen.

Alle vierkante blokjes zijn onderling met elkaar verbonden door middel van domino’s. Dit zijn houten verbindingstukjes die ervoor zorgen dat de blokjes goed aan elkaar blijven zitten. Het geheel is omlijst door een verstekrand van wagondelen. Door deze rand krijgt de tafel een mooie afwerking en vormt het een geheel samen met de blokjes.

 

Dit meubelstuk is duurzaam en ook nog eens erg milieu bewust. Er is namelijk gebruik gemaakt oud en gebruikt hout en daarvan is er niks naar de afvalbak is gegaan. En het resultaat mag er zeker zijn! Een uniek meubel wat er een 2e keer nooit meer zo uit zal zien.

 

Sidetable

In dit geval heeft de meubelmaker gekozen voor de afmetingen van een sidetable. De tafel is dus wat smaller dan de gangbare maten voor een eettafel. Uiteraard is het ook mogelijk om andere afmetingen aan te houden, dan worden er gewoon meer of minder blokjes aan elkaar gemaakt. Het is immers een design wagondelen tafel op maat! Zie je dit design wel zitten als sidetable of salontafel, dan kan dat ook gerealiseerd worden. Uiteraard wordt er bij een bestelling van een klant geen gebruik gemaakt van resthout, maar van hele planken die verzaagd worden om dit mooie patroon te kunnen maken.

 

Heb je zelf ook een gaaf idee voor een meubelstuk? Laat het ons weten. We zijn groot geworden in maatwerk, en durven dankzij onze ervaring wel te zeggen dat we alles kunnen maken. Super tof idee om te bedenken dat een zelfbedacht meubel straks bij jou thuis kan pronken toch? Vraag het onze meubelmaker maar, die kan er over meepraten! Voor een offerte op maat kun je ook terecht bij onze tafel configurator.

 

 

contact  Bel: 016 5795005


  • Maatwerk meubels
  • Persoonlijk contact
  • Showroom/werkplaats Rucphen
  • Online tracking systeem
  • Duurzaamheid voorop
  • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag gesloten