Jouw houten meubel weer als nieuw

Jouw houten meubel weer als nieuw

Ben je benieuwd of we jou kunnen helpen met onze kennis en vakmanschap? Neem contact met ons op of kom eens langs bij onze showroom. Je kunt zo langs wippen of maak een afspraak zodat je zeker weet dat de koffie klaar staat.

Weij werken met veel verschillende houtsoorten; Eikenhout (die we weer onderverdelen in rustiek new oak, vintage oak, burned oak of zelfs wagondelen en barnwood) sloophout, steigerhout, notenhout, douglas, noem maar op! Helaas, maar wel normaal, wordt al het hout op den duur oud en de bescherming vervaagd. Geen paniek; want hout kan in vele gevallen weer als nieuw worden gemaakt!

Houten meubelen als nieuw

Je hebt de tafel van je dromen gezien, deze heeft een prachtig houten blad en gaat perfect passen in je interieur.
Of, je hebt je tafel jaren geleden al gevonden en je hebt er in totaal al urenlang aan gezeten en van genoten. Fijn gevoel is dat toch, als je in een oogopslag verliefd bent op een meubelstuk. Lekker mixen en matchen met accessoires, de eetkamerstoelen, de bank en nog een leuk kleedje eronder. Met deze aankleding zorg je dat een meubel helemaal bij jou past.

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk blijven genieten van dit blije gevoel. Als iets nieuw is ben je er toch altijd wat zuiniger op dan wanneer een meubelstuk eruit ziet alsof het bijna aan vervanging toe is ( met uitzondering bijvoorbeeld dat als het een nieuw meubelstuk is met de look dat het bijna aan vervanging toe is; zoals een robuust barnwood blad)

Om te voorkomen dat je meubel deze al té geleefde look krijgt (tenzij je daar juist van houdt natuurlijk, dan kun je stoppen met lezen ???? ), is het belangrijk het hout te onderhouden. Hout is en blijft altijd een natuurproduct, en zal dus ook zo behandeld moeten worden. Wij zetten graag wat tips op een rij om ervoor te zorgen dat je houten meubel als nieuw blijft.

De juiste behandeling voor je blad is een van de belangrijkste factoren om mee te nemen;

  • Gebruik onderzetters om kringen te voorkomen
  • Dep vocht direct op met een droge doek
  • Gebruik geen bijtende schoonmaakmiddelen
  • Geef je tafel om de zoveel tijd een onderhoudsbeurt

Hoe voer je een onderhoudsbeurt uit?

Hout heeft de neiging te verkleuren als het in contact komt met UV-straling. Het is natuurlijk onmogelijk om dit te voorkomen, daglicht is namelijk overal. De meeste lakken die een beschermlaag aan een tafelblad geven zijn voorzien van een UV-blokker. Dit voorkomt voor een groot deel dat het hout gaat verkleuren. Deze UV-blokker werkt helaas niet eindeloos lang. Na 2,5 tot 3 jaar is het nodig om het houten meubel licht op te schuren en te voorzien van een nieuwe transparante lak laag. Zo kan je meubel er weer even tegenaan.

Ook kun je kleine vlekken verwijderen terwijl je de tafel opschuurt, deze zitten namelijk vaak alleen in de bovenste laag van het hout. Zorg er bij het schuren van hout wel altijd voor dat je schuurpapier pakt met een hele fijne korrel (minimaal 220) en dat je met de nerf mee schuurt, zo voorkom je dat je krassen krijgt. Als de tafel weer vlak en zonder vlekken is kun je hem afwerken met een doorzichtige olie of lak. Zo is de tafel opnieuw beschermd tegen vlekken en kun je er weer ongestoord van genieten. Heeft jouw tafel al te veel geleden en ben je op zoek naar een nieuwe? Dan ben je aan het juiste adres! In onze showroom en werkplaats staan enkele voorbeelden van wat we bij Weij kunnen maken.

Of denk je dat het een poging waard is je tafel een nieuw leven in te blazen dan denken wij graag met je mee!

Scroll naar boven

VRIJBLIJVENDE OFFERTE